Olek.P Opublikowano 22 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 22 Listopada 2010 Hallo!!!! Ostatnia sobote wedzilem moje (dluzej peklowane) szynki.Mialem dwie do konca w solance ( 8 dni dluzej ),dwie w lodowce a reszta w zamrazarce.Te w lodowce zaczely po czterech dniach dostawac na powierzchni lekko szary kolor.Zapach i smak byl ok. ale bylo mi to za ryzykowne wiec poobcinalem je i zamrozilem.Po wedzeniu robilem test na zonie :grin: .Kosztowala wszystkie trzy" rodzaje" ; opinia zony wszystkie smokowaly jak zawsze. Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4724-peklowanie-dluzej-jak-planowane/page/2/#findComment-133228 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 22 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 22 Listopada 2010 Zyje jeszcze??? A zyje i szyneczek ubywa. :wink: Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4724-peklowanie-dluzej-jak-planowane/page/2/#findComment-133246 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.