Skocz do zawartości

Cos zawalilem z szynkowa parzona...


Rekomendowane odpowiedzi

Zrobilem szynkowa ale po wedzeniu poluzowaly sie batony i jest miekka i surowa w srodku . Wygladala dobrze uwedzona.... Teraz zawiazalem batony lepiej skrecone i zamierzam parzyc....Co moze byc przyczyna ze jest miekka za duzo wody?.. za mala temperatura , za krotko wedzilem ? Na przekroju wyglada jak surowa wedzona poledwica...

Andrzej

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/473-cos-zawalilem-z-szynkowa-parzona/
Udostępnij na innych stronach

Za słabo była związana sznurki popusciły. po powtórnym zawiązaniu trzeba sparzyć .wychłodzić i dopiero można stwierdzić jaka jest , surowa zawsze będzie miękka

http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=13

Pozdrawiam

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/473-cos-zawalilem-z-szynkowa-parzona/#findComment-6034
Udostępnij na innych stronach

Dziadek dziekuje za odpowiedz...Teraz wiem mieka=surowa...

Po powtornym wiazaniu zaparzylem wg przepisu i wyszla bardzo dobra....Myslalem ze wedzenie ja ugotuje w srodku ale widocznie wedzona za krotko.

To moja pierwsza kielbasa wieprzowa....po minach rodziny widze ze nie ostatnia...

Pekluje szynke, karkowke i schab wiec bede pewnie mial wiecej pytan...

Andrzej

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/473-cos-zawalilem-z-szynkowa-parzona/#findComment-6040
Udostępnij na innych stronach

W tym fachu nie ma co myśleć że coś samo się zrobi lub uparzy Są receptury a w nich wszystko napisane co trzeba robić .W tym jest jedna najważniejsza rzecz że trzeba to czytać do końca Pozdrawiam
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/473-cos-zawalilem-z-szynkowa-parzona/#findComment-6044
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.