@halusia@ Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 13 Listopada 2010 Pieczeń - 1 kg łopatki - 0,5 kg boczku - jajko - 1 filet z kurczaka - papryka - majeranek - pieprz, sól, czosnek - pieczarki Mięso mielimy, dodajemy jajko. Przyprawy i dokładnie wyrabiamy. Ja podzieliłam całość na 3 części. Do jednej części dodałam filet z kurczaka wcześniej obtoczony w papryce, do foremki i posypałam papryką. Do drugiej pieczarki wcześniej podsmażone, do foremki i posypałam majerankiem. A trzecią część zostawiłam bez dodatków, do foremki i posypałam pieprzem. Wszystko do piekarnika na około 1 godz. Zapiekanie 10 min w temp. 200* , a reszta w temp. 180* Smacznego! Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4762-piecze%C5%84/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 13 Listopada 2010 Smacznego! :thumbsup: :clap: Pozdrawiam Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4762-piecze%C5%84/#findComment-131919 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 13 Listopada 2010 Pieczeń :thumbsup: :thumbsup: No to nieźle, sam już nie wiem co Ci dziś jeszcze pisać, ale przy wyrobach to chyba od rana dreptałaś :lol: Jeszcze to jajko, oczywiście każdy wg własnych upodobań, ale bez jajeczka też się dobrze upiecze. Ot takie moje skromne zdanie Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4762-piecze%C5%84/#findComment-131924 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 13 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 13 Listopada 2010 Jeszcze to jajko, oczywiście każdy wg własnych upodobań, ale bez jajeczka też się dobrze upiecze. Ot takie moje skromne zdanie To jajko :grin: ... już dałam i po ''ptokach''. Następnym razem zrobię bez. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4762-piecze%C5%84/#findComment-131925 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 14 Listopada 2010 halusia a jakie sitka używałaś do mielenia. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4762-piecze%C5%84/#findComment-131979 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 14 Listopada 2010 @halusia@, toż to jak pieczeń rzymska wygląda :thumbsup: , ale apetycznie i chyba sobie zrobię , a co , a jak Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4762-piecze%C5%84/#findComment-132078 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 14 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 14 Listopada 2010 halusia a jakie sitka używałaś do mielenia. jacekn siteczko 4mm :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4762-piecze%C5%84/#findComment-132082 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 18 Listopada 2010 Dzisiaj zrobiłem pieczeń według twojego przepisu wyszła bardzo dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4762-piecze%C5%84/#findComment-132612 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 18 Listopada 2010 Dzisiaj zrobiłem pieczeń według twojego przepisu wyszła bardzo dobra. - gdzie jest ten przepis? - co to znaczy bardzo dobra? - gdzie fota? Tak sobie napisałem w temacie pieczeni. :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4762-piecze%C5%84/#findComment-132614 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 18 Listopada 2010 - gdzie jest ten przepis?Pierwszy post w tym temacie - co to znaczy bardzo dobra?Zjadliwa pyszna . - gdzie fota?Aparat klepną w kalendarz . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4762-piecze%C5%84/#findComment-132617 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.