Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Pieczeń

 

- 1 kg łopatki

- 0,5 kg boczku

- jajko

- 1 filet z kurczaka

 

- papryka

- majeranek

- pieprz, sól, czosnek

- pieczarki

 

 

Mięso mielimy, dodajemy jajko. Przyprawy i dokładnie wyrabiamy.

Ja podzieliłam całość na 3 części.

Do jednej części dodałam filet z kurczaka wcześniej obtoczony w papryce, do foremki i posypałam papryką.

Do drugiej pieczarki wcześniej podsmażone, do foremki i posypałam majerankiem.

A trzecią część zostawiłam bez dodatków, do foremki i posypałam pieprzem.

 

Wszystko do piekarnika na około 1 godz. Zapiekanie 10 min w temp. 200* , a reszta w temp. 180*

 

Smacznego!

 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4762-piecze%C5%84/
Udostępnij na innych stronach

Smacznego!

:thumbsup: :clap:

Pozdrawiam

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4762-piecze%C5%84/#findComment-131919
Udostępnij na innych stronach

Pieczeń

 

:thumbsup: :thumbsup: No to nieźle, sam już nie wiem co Ci dziś jeszcze pisać, ale przy wyrobach to chyba od rana dreptałaś :lol: Jeszcze to jajko, oczywiście każdy wg własnych upodobań, ale bez jajeczka też się dobrze upiecze. Ot takie moje skromne zdanie :cool:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4762-piecze%C5%84/#findComment-131924
Udostępnij na innych stronach

Jeszcze to jajko, oczywiście każdy wg własnych upodobań, ale bez jajeczka też się dobrze upiecze. Ot takie moje skromne zdanie :cool:

To jajko :grin: ... już dałam i po ''ptokach''.

Następnym razem zrobię bez.

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4762-piecze%C5%84/#findComment-131925
Udostępnij na innych stronach

@halusia@, toż to jak pieczeń rzymska wygląda :thumbsup: , ale apetycznie i chyba sobie zrobię , a co , a jak

całe życie się uczę , a czy się nauczę...

http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4762-piecze%C5%84/#findComment-132078
Udostępnij na innych stronach

halusia a jakie sitka używałaś do mielenia.

jacekn siteczko 4mm :grin:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4762-piecze%C5%84/#findComment-132082
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj zrobiłem pieczeń według twojego przepisu wyszła bardzo dobra.

- gdzie jest ten przepis?

- co to znaczy bardzo dobra?

- gdzie fota?

Tak sobie napisałem w temacie pieczeni. :grin:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4762-piecze%C5%84/#findComment-132614
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.