BonAir Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 4 Marca 2011 piszę je z zapisek jakie znalazłem po mojej babci lipsiu, uważaj - ktoś do tych zapisków musiał mieć wcześniej dostęp! http://kuchnia-polska.net/?category_id=134&recipe_id=4516 Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4788-pol%C4%99dwiczki-wieprzowe-jak-najlepiej-zagospodarowa%C4%87/page/3/#findComment-150195 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antek-28 Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 9 Marca 2011 POLĘDWICZKI ANTONIEGO Składniki na 1kg polędwiczek: 2 łyżeczki peklosoli 2 łyżeczki cukru 1,5 łyżeczki przyprawy pięć smaków 40ml sos sojowy ciemny 40ml sos sojowy jasny Polędwiczki oczyścić z błon i tłuszczu peklosól zmieszać z cukrem i natrzeć polędwiczki. Ułożyć je w ciasnym naczyniu i do lodówki na 14 godz. Po tym czasie mieszamy sos sojowy jasny z ciemnym oraz przyprawą pięć smaków i nacieramy polędwiczki. Odwieszamy na trzy godz do obsuszenia. Wędzimy w temp 40-45*C przez 180min. Następnie wieszamy w chłodnym miejscu na 12godz. Drugie wędzenie temp 40-45*C przez 120min Można je jeść po drugim wędzeniu, najlepsze po 4-5 dniach. W opcji do przyprawy pięć smaków można dodać odrobinę chili. pozdrawiam antek-28 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4788-pol%C4%99dwiczki-wieprzowe-jak-najlepiej-zagospodarowa%C4%87/page/3/#findComment-151205 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.