Jaszczur Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 23 Listopada 2010 Witam. Mam pytanko dzisiaj wędziłem 2giraz swoje kiełbasy i pomyliłem temperatury wędzenia zamiast w 80 wędziłem w 60 stopniach. przez 3,5 godziny. I wygląd 10 pkt piękny kolor ale po spróbowaniu kiełbasa jest surowa, żekł bym że pierwszy raz jadłem Metkę tatarską wędzoną ;-) I teraz nie wiem co jutro z nią robić dowędzić ??? W jakiej temp. i ile??? czy też sparzyć?? W jakiej temp. i ile??? Proszę o jakieś podpowiedzi. Cytuj Co nas nie zabije to nas wzmocni! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4800-problem-surowa-kie%C5%82basa/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 23 Listopada 2010 Albo parzyć albo podpiec ...w wędzarni .... albo też podsuszyć tak jak jest wybór nalezy do Ciebie Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4800-problem-surowa-kie%C5%82basa/#findComment-133365 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 23 Listopada 2010 Kolego Jaszczur .To dobrze ,że się pomyliłeś bo kiełbasę wędzi się na ogół w temp ok 50°C.Natomiast można ją pod koniec przypiec w wędzarni lub sparzyć tak aby uzyskać w środku 68°C-70°C.Parzy się w temp 72-75°C. ok 20-25 min przy kiełbasach cienkich. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4800-problem-surowa-kie%C5%82basa/#findComment-133373 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.