prasatko Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 2 Grudnia 2010 W zeszłym roku zrobiłam w domu kilka szynek, ale wszystkie były, delikatnie mówiąc, suche i twarde. Cóż, bez wędzenia, tylko gotowane. Ale ponieważ mam szynkowar, postanowiłam zrobić kiełbasę szynkową wieprzową. Nigdzie jednak nie mogę znaleźć prostego przepisu i algorytmu postępowania, tzn. w punktach najlepiej: 1. weź... 2. zrób..., 3. włóż... 4. gotuj... itp. Czy ktoś może mi to napisać? Wdzieczność moja będzie bez granic. JoannaPS Nie mam maszynki do mielenia! Tylko blendery... :blush: Cytuj proś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4843-witam-wszystkich-serdecznie-po-roku-nieobecno%C5%9Bci/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 2 Grudnia 2010 4. gotuj..."gotuj" nie znaczy w tym przypadku temperatury wrzenia..... ale ok. 80-85°C Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4843-witam-wszystkich-serdecznie-po-roku-nieobecno%C5%9Bci/#findComment-134869 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 2 Grudnia 2010 1. weź.. mięso2. zróbby było przyprawione (zapeklowane).3. włóż...do szynkowara.4. gotuj...w temperaturze ok. 72 8C do uzyskania w środku tej temperatury. A resztę poszukasz w temacie Wyroby z szynkowarki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4843-witam-wszystkich-serdecznie-po-roku-nieobecno%C5%9Bci/#findComment-134872 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prasatko Opublikowano 2 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 2 Grudnia 2010 Brawo Heniu, dzięks, ha, ha, ha.... Blondynka Cytuj proś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4843-witam-wszystkich-serdecznie-po-roku-nieobecno%C5%9Bci/#findComment-134875 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.