Zbój Madej Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 30 Stycznia 2011 No i dzisiaj upiekłem sernik śliwkowy Co tu dużo pisać jak smacznie wszytko widać :thumbsup: :thumbsup: Zlot coraz bliżej bracie, a tam warsztaty cukiernicze :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/8/#findComment-144254 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwona zJanuszem Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #177 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Witajcie koledzy, my tez bysmy chętnie sie wybrali na ten zlot, tylko nie wiemy gdzie bedzie zoorganizowany i kiedy?. Jesli wiecie więcej na ten temat to prosze o informacje. Cytuj PozdrawiamyIwona z Januszem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/8/#findComment-144320 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #178 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Proszę bardzo. Tutaj macie wszystko: https://wedlinydomowe.pl/forum/viewforum.php?f=88 Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/8/#findComment-144321 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #179 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Dzisiaj wspólnie z małżonką wymodziliśmy "coś z niczego", na szybko na obiad Zapiekanka makaronowo-jajeczna z wędzonką http://img24.imageshack.us/img24/7405/zap2lv.jpg http://img21.imageshack.us/img21/4318/zap1u.jpg Składniki na dużą porcje, dla 6 osób: - paczka makaronu „kolanka”, „świderki” 0,5 kg - jajka 10 szt. - kilkanaście plasterków wędzonki, boczku i baleronu - 3 pomidory - masło lub oliwa - ser żółty 30 dkg Na początek gotujemy makaron do miękkości w osolonej wodzie ale żeby nie rozgotować, po ugotowaniu "hartujemy" go w zimnej wodzie i odcedzamy na durszlaku. Wędzonkę - boczek, baleron, co tam mamy ale z tłuszczykiem, kroimy w średnio grube plastry i lekko obsmażamy na patelni. W międzyczasie kroimy w plastry pomidory i rozbijamy jajka w miseczce "rozbełtując" je dokładnie. Jak juz mamy wszystkie składniki wstępnie przygotowane, to zaczynamy wszystko układać warstwami w naczyniu żaroodpornym. Na początek lekko podlewamy dno oliwą i wykładamy warstwę makaronu, na makaron plastry wędzonki , pomidory i zalewamy 1/3 ilości rozbełtanych jajek. Następnie znowu układamy makaron, plastry wędzonki, pomidory i zalewamy jajkami i tak samo robimy z trzecią warstwą z tym, że na wierzch, na koniec wykładamy czwartą warstwę makaronu i przykrywamy całość plastrami sera żółtego. Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do temp 200 stopni przez 30 minut. Smacznego !!! Oczywiście do smaku jeszcze dajemy pieprz A zapiekanka jest super i prosta w wykonaniu, można podawać z keczupem. Specjalnie zrobiliśmy większa żeby było jeszcze na jutro Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/8/#findComment-144376 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #180 Opublikowano 1 Lutego 2011 Specjalnie dla Iwony i Janusza przepisy na sałatkę z fasolki szparagowej.Mimo , że przepis był dla wybranych , podłączyłem się i zrobiłem ten cymes . Nie przyznałbym się , ale sałatka naprawdę pycha i jest dowodem na to , ze nie wszystko jest prawdą co mówią o teściowych . Cytuj daro Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/8/#findComment-144393 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #181 Opublikowano 2 Lutego 2011 Szanowny Pokemonku.Przejrzałem Twoje 13 kart fantazji . Czy nie chciałbyś mnie adoptować ? Cytuj daro Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/8/#findComment-144620 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #182 Opublikowano 2 Lutego 2011 Ja to się zastanawiam czy pokemon ma czas na coś innego oprócz:wędzenia,parzenia,gotowania i nalewania :grin: :grin: Cytuj zwierzak myśleć Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/8/#findComment-144621 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 2 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #183 Opublikowano 2 Lutego 2011 Czy nie chciałbyś mnie adoptować ? He he, muszę to z żoną uzgodnić :tongue: Ja to się zastanawiam czy pokemon ma czas na coś innego No jakoś daje rade... na zabawy z małym Bartkiem, na wyjazdy na mecze koszykówki... jakoś leci Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/8/#findComment-144624 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #184 Opublikowano 3 Lutego 2011 Co do "Gnieciucha Teściowej ". Na tą ilość surowców jakiej użyłeś blachy. ?X? Zeby się tak mładnie prezentowało :thumbsup: Cytuj daro Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/8/#findComment-144777 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #185 Opublikowano 3 Lutego 2011 Daro ja mam nitypowąblache taka od piekarnika Elektrolux-a 32x38 cm, normalna blacha jest chyba węższa... 28x32 ? Ja na swoją blachę (większą niż takie kupne ze sklepu) robiłem gnieciucha z półtorej porcji, przy zagniataniu ciasta musiałem dodać troche mleka bo ciasto było ciut za suche, pozdro Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/8/#findComment-144781 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 4 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #186 Opublikowano 4 Lutego 2011 Mimo, że mnie wczoraj "połamało" podreptałem trochę w kuchni i zrobiłem dwie Madejowe Rolady na cieście francuskim - hit roku 2010 w naszej kuchni http://img222.imageshack.us/img222/5161/jedene.jpg Farsz niezbyt wyszukany, cebula, papryka czerwona, pieczarki i mięso z łopatki wp zmielone. Wszystko lekko podsmażone i duszone razem z 10 minut. Sól i pieprz ziołowy do smaku. Przyznam się, że coraz bardziej jestem zadowolony z efektów. Jutro chyba upiekę jakieś ciasto, mam jeszcze dwa słoiki jabłek, to może szarlotke Halusiową zrobię... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/8/#findComment-145015 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #187 Opublikowano 4 Lutego 2011 :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: i po obiadku takie smaczki łapie ech...... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/8/#findComment-145017 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #188 Opublikowano 4 Lutego 2011 to może szarlotke Halusiową zrobię...widać, że plecki już pomasowane, Pokemonku, szarlotka :thumbsup: , rolada :thumbsup: a pisałeś o tekturkach którymi się katujesz,,, :tongue: :clap: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/8/#findComment-145019 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 4 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #189 Opublikowano 4 Lutego 2011 a pisałeś o tekturkach którymi się katujesz "Zjechałem" z wagą nie chwaląc sie ok 15 kg od połowy listopada tamtego roku i już tylko "trzymam wagę". Teraz pilnuje tego magicznego 88 Co prawda pieczywa normalnego nie jem dalej, jakoś przywykłem do chrupkiego A poza tym jem normalne obiady i śniadania, chociaż ze śniadaniami to najczęściej... kawa albo dwie i kawałek ciasta jak jest Kolacja najpóźniej o 19-20, żadnego podjadania w nocy (oczywiście chodzi o nocki w pracy). a z tym było najgorzej, bo przy "rozjechanym" cyklu dobowym to i o 3 w nocy jesteś głodny... Ostatnio nawet pifko sobie pije od czasu do czasu :wink: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/8/#findComment-145021 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #190 Opublikowano 4 Lutego 2011 jakoś przywykłem do chrupkiegoWbrew pozorom pieczywo "tekturka" nie jest dietetyczne, jest pozbawione wody i posiada wysoki indeks glikemiczny, a co za tym idzie nie pomaga w odchudzaniu. Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/8/#findComment-145022 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #191 Opublikowano 5 Lutego 2011 dwie Madejowe RoladyNa ostatniej fotce kolorek baaardzo prawidłowy :thumbsup: Też dziś robię A farsz po wystygnięciu, a przed nałożeniem na ciasto "zaciągnąłeś" jajkiem?? bo cosik nie mogę przyuważyć :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/8/#findComment-145096 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #192 Opublikowano 5 Lutego 2011 A farsz po wystygnięciu, a przed nałożeniem na ciasto "zaciągnąłeś" jajkiem??Do farszu dałem tylko białko co mi zostało, nie dawałem więcej, i tak pycha wyszła a rolada przy krojeniu się nie rozpadała i farsz sie nie "wysypywał", tak że wszystko Ok Dzisiaj na tapetę idzie szarlotka, najprawdopodobniej Halusi:)Ale jeszcze poszperam w przepisach.... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/8/#findComment-145097 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #193 Opublikowano 5 Lutego 2011 No to dzisiaj w końcu poczułem sie na tyle dobrze, że podreptałem w kuchni po obiadku i zrobiłem szarlotkę tradycyjną. Dostałem dwa słoiki smażonych jabłek od teściowej, no to padło na szarlotkę http://img141.imageshack.us/img141/1720/szar1.jpg Szarlotka Tradycyjna Ciasto: • 3 szklanki mąki • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 1 szklanka drobnego cukru • 1 cukier waniliowy • 250 g zimnego masła • 4 jajka Jabłka: • 2 kg jabłek (najlepiej szara reneta albo antonówka) • około 12 łyżeczek cukru • 1 cukier waniliowy • 5 -10 dag rodzynek • 1 łyżeczka cynamonu (Ja miałem gotowe dwa słoiki smażonych jabłek) (Nie dawałem rodzynek, ponieważ moje dziewuchy za nimi nie przepadają co dla mnie jest wielką zagadką...) Przygotowanie: • Jabłka obrać, pokroić na niewielkie kawałki i razem z cukrem oraz cukrem waniliowym lekko podsmażyć, tak aby się nie rozpadły. Dodać rodzynki i cynamon. • Przesiać mąkę razem z proszkiem do pieczenia bezpośrednio na stolnicę, dodać 3/4 szklanki cukru, cukier waniliowy oraz masło. Całość posiekać nożem. Dodać 3 żółtka i 1 całe jajko. Zagnieść szybko ciasto i podzielić na 2 części. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na godzinę. • Jedną część ciasta rozwałkować bezpośrednio na papierze do pieczenia i razem przełożyć do prostokątnej formy. (Ja rozwałkowywałem na stolnicy oprószonej mąką i przenosiłem na blache i wyklejałem). Wstawić do lodówki. Białka z 3 jaj ubić na pianę, następnie stopniowo dodawać resztę (1/4 szklanki) cukru, ciągle ubijając, aż piana będzie sztywna i błyszcząca. • Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Formę z ciastem wyjąć z lodówki, wyłożyć jabłka. Przykryć ubitą pianą z białek. Na wierzch położyć drugą część rozwałkowanego ciasta. • Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 1 godzinę (gdyby w trakcie pieczenia wierzch za bardzo się zrumienił, położyć kawałek folii aluminiowej). Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. I gotowe http://images50.fotosik.pl/601/63cdcb3f0ae549adm.jpg http://images46.fotosik.pl/562/7d08100ebabd2bbem.jpg Najlepsza jest chyba jeszcze ciepła, mniam :grin: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/8/#findComment-145221 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #194 Opublikowano 5 Lutego 2011 Najlepsza jest chyba jeszcze ciepłaz gałką lodów waniliowych.. :thumbsup: :thumbsup: :clap: Na ubitą pianę z białek lekko zmrożone ciasto najlepiej jest zetrzeć na grubych oczkach tarki. Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/8/#findComment-145223 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #195 Opublikowano 5 Lutego 2011 Na ubitą pianę z białek lekko zmrożone ciasto najlepiej jest zetrzeć na grubych oczkach tarki.Tak wiem, tez robiłem juz w ten sposób ale ten przepis jest na szarlotkę tradycyjną :tongue: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/8/#findComment-145224 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #196 Opublikowano 5 Lutego 2011 to padło na szarlotkę no no aleś Pan smaków narobił.....pies aż głowę odwrócił od jedzenia,a syn fajną minkę zrobił jak zawsze :wink: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/8/#findComment-145227 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 7 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #197 Opublikowano 7 Lutego 2011 Uff ledwie zdążyłem Zrobiłem dzisiaj Pokemonowe pulpety w sosie pomidorowym. Będą na jutro na obiad. Mięso z łopatki wp, zmielone na sicie 4, duża cebula, 3 ząbki czosnku, dwie duże bułki wcześniej namoczone w wodzie - wszystko też przepuszczone przez maszynke, do tego jajko i przyprawy: pieprz, sól i majeranek do smaku. Całość wymieszana, uformowane małe kotleciki, obtoczone w bułce i obsmażone na oleju. Następnie duszone ze 30 min w wodzie z zielem angielskim i liściem laurowym, Na koniec "uszlachetniony" sos "zaklepką" na wywarze z mąką i przecierem pomidorowym. To tak po krótce, na szybko, bo lecę do pracy Można podawać z kaszą, ryżem, ziemniakami... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/8/#findComment-145503 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 9 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #198 Opublikowano 9 Lutego 2011 Ostatnio trochę pozazdrościłem IwoniezJanuszem tortu i postanowiłem spróbować tez coś takiego zrobić... Okazja przednia, bo moja 16-letnia córa obchodzi dzisiaj urodziny... no i po małych przygodach wyszło mi coś takiego… http://img52.imageshack.us/img52/8873/tort2.jpg http://img8.imageshack.us/img8/3474/tort2o.jpg Zawsze kupowaliśmy torty u znajomej znajomych ale od teraz koniec z tym procederem Torty bedę robił sam Na początek przyszło mi wyszukać/wyprosić jakiś sprawdzony przepis na biszkopt bo nigdy jeszcze nie piekłem... I tutaj poczytałem przepis IwonyzJanuszem i starszego brata Zbója Madeja, bo akurat chyba przedwczoraj tez piekł i zauważyłem, iż... biszkopt po upieczeniu lubi opadać... W międzyczasie Zbój dał mi cynk, że nasza @halusia@ ma sprawdzony przepis na biszkopt, który zawsze wychodzi :wink: . No to niewiele myśląc "w te pędy" napisałem do starszej siostry co by się zlitowała i udostepniła mi swój przepis A halusia, jak każdy wie, „jak trzeba to przytuli, a jak trzeba to i po łapach trzepnie” :wink: Przysłała mi przepis na biszkopt z 5 jaj ale żeby wyszedł ładnie i nie opadł to trzeba biszkopt zrzucić z wysokości 50 cm na ziemię… Myślę sobie… coś mnie ta halusia podpuszcza… może to spisek ze Zbójem, co by młodego w „maliny wpuścic”… No ale po wymianie kilku wiadomości ze starszą siostrą, uwierzyłem w ten sprawdzony „myk” z rzucaniem biszkoptem i zabrałem się do dzieła… Biszkopt upiekłem wczoraj. - 5 jaj - 1 szkl cukru - 1 szkl mąki - 2 łyżki mąki ziemniaczanej ( takie troszkę z czubkiem) - 2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dodać cukier i dalej ubijać. Gdy jest dobrze ubite dodać żółtka, po chwili ubijania dodać obie mąki i proszek ( przesiane). Wtedy delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto wyłożyć do tortownicy i piec około 30 min. Ja piekłem 45 min w 180st. (sprawdzałem patyczkiem). Tortownica fi 24, standardowa, biszkopt fajnie wyrósł Z tej receptury spokojnie wychodza trzy warrstwy po pokrojeniu. Rzucanie biszkoptem o podłoge :grin: - trochę z kadru uciekał... :wink: Ku mojej wielkiej uciesze biszkopt nie "siadł" Dzięki halusia !!! Dzisiaj pociąłem biszkopt za pomocą nitki do szycia na trzy części :wink: http://images50.fotosik.pl/612/01b823a129a8df52m.jpg http://images40.fotosik.pl/594/01e8831ba25db504m.jpg http://images40.fotosik.pl/594/d38d5effd4a7d80cm.jpg http://images47.fotosik.pl/612/c6cd380e2b0c4c53m.jpg Następnie zrobiłem "poncz" aby nasaczyć biszkopt( 100ml wódki,łyżka cukru, kilka kropel olejku rumowego), ubiłem śmietanę (730 ml plus cukier puder i 2 smietanfixy i pół szklanki ciepłej wody z łyżką żelatyny. Pomiędzy warstwami biszkoptu, razem z bitą śmietaną dałem tez kawałeczki brzoskwiń z puszki, wcześniej odsączone. http://images39.fotosik.pl/606/c018ad6f234317e5m.jpg http://images45.fotosik.pl/613/81953f2c7e097ffdm.jpg http://images43.fotosik.pl/612/4b77ea29ee0a0363m.jpg http://images45.fotosik.pl/613/76cf762adc2befc7m.jpg No i zostało mi na koniec udekorować wierzch Dziękuję IwoniezJanuszem, halusi, Zbójowi i kaszubce33 za pomoc i cenne rady http://images46.fotosik.pl/573/31b850f8ea08a1c4m.jpg http://images40.fotosik.pl/594/a4029e7bb6c243a3m.jpg http://images41.fotosik.pl/606/6febb6348ad83332m.jpg http://images49.fotosik.pl/611/4ee650147b89a4c6m.jpg Wieczorem będziemy próbować, to wkleję jakieś zdjęcia z przekrojem Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/8/#findComment-145691 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #199 Opublikowano 9 Lutego 2011 Najlepsze życzenia urodzinowe dla córci, czy są jakieś zakamarki "rzemiosła" kuchennego których nie odwiedzasz? :lol:ładny ten tort :clap: :clap: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/8/#findComment-145693 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwona zJanuszem Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #200 Opublikowano 9 Lutego 2011 Tort śliczny, i z tego co widze w smaku tez pyszny. Gratulujemy i tak jak powiedziałeś koniec z tortami zamawianymi u innych sam potrafisz zrobicćrównie smaczny i równie efektownie przyozdobiony. Tak jak kiedyś powiedziałam najważniejsze są chęci a tego Tobie nie brakuje. Z przyjemnością mogę Ci podać inne przepisy na ciasta i torty. [ Dodano: Sro 09 Lut, 2011 16:31 ] Wszystkiego najlepszego dla córki z okazji urodzin [ Dodano: Sro 09 Lut, 2011 16:33 ] P.S. pytam mojego męża czy zrobi dla mnie taki tort a on że własnie mi robi kiełbasę, kabanosy i szyneczki i żebym juz nie pisała tylko mu pomagała nabijac kiełbase w jelita :wink: :thumbsup: Cytuj PozdrawiamyIwona z Januszem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/8/#findComment-145702 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.