Skocz do zawartości

Pokemona fantazje... kulinarne


Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 953
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Bułki naprawdę wspaniałe, fajnie wyrosły, fajnie się przyrumieniły

:thumbsup: :clap: :clap: :clap:

ty teraz częściej się bawisz w piekarza niż w masarza :wink: :grin:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/14/#findComment-153322
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj wieczornie upiekłem bułki na maślance wg przepisu halusi

:clap: :clap: , Pokemon15, Tobie to już tylko sery, masło, i coś % do czytania pozostało zrobić (oprócz nalewek bo i tam masz też pewne doświadczenie) :lol: :thumbsup:

"Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...
http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/14/#findComment-153364
Udostępnij na innych stronach

jest już bardzo późno... chcę mi się spać...

 

Trudno... będę siedział do rana, żeby podzielić się z Wami, moimi przeżyciami związanymi z wyrobem i wypiekiem chlebów na zakwasie...

 

Wszystko zaczęło się bardzo niewinnie... piekłem już ciasta, robiłem kiełbasy, wędziłem szynki, boczki i balerony, zrobiłem nawet grubą szynkową i "barierową" drobiową...

Ale jak to mówią... "chleba SAM jak nie zrobisz... to życia nie ... "

No i wziąłem się za chleby...

http://img577.imageshack.us/img577/4753/dscf8710wm.jpg

Od zawsze czytałem tutaj na forum o chlebie na zakwasie... dla mnie była to zawsze wielka niewiadoma i coś niezrozumiałego... dlatego pierwsze moje próby z wyrobem chleba zaowocowały chlebami drożdżowymi... dla mnie super sprawa... smaczne, szybkie i smakują jak takie kupowane.... ale bez dopalaczy i konserwantów :) Upiekłem ich w tygodniu 6 bochenków... wg przepisu przemka1978... smaczne i super !!!

I tutaj zaczyna się moja historia... z chlebem na zakwasie...

Kompletnie nie wiedziałem o co chodzi z tym zakwasem... dla mnie człowieka z krwi i kości mechanika, energetyka, automatyka, czyli kogoś dla którego połączenia elektryczne, wszelkiego rodzaju napędy regulacyjne elektryczne, pneumatyczne i hydrauliczne , pomiary temperatur, przepływów, ciśnień, drgań, czy wydłużeń względnych są rzeczą powszednią....

chleb na zakwasie to "czarna magia"...

Po kilku tygodniach czytania forum, po próbach (udanych) z chlebem na drożdżach postanowiłem, że spróbuję w końcu "podziałać" z tym zakwasem...

Przymierzałem się do tego, nie powiem dłuuugooo... czytałem i czytałem forum, wątki chudziaka, anerki, beny, i innych ...

I w końcu trafiłem na wpisy przemka1978...

Nie wiem, ale jakoś podświadomie poczułem "moc"i to "coś" i zaufanie do młodszego brata... jak się okazało strażaka pełną "gębą"... przemka...

Po kilku konsultacjach, wymianach spostrzeżeń, postanowiliśmy rozpocząć wspólny projekt

pt "Pieczemy chleb na zakwasie z Przemkiem i Pokemonem"

Ale ja sie tego bałem... masakra...

I tutaj w końcu muszę napisać...powiedzieć... przemek1978 dziękuję Ci za to, że przekazałeś mi, laikowi kompletnemu, swoją wiedzę i doświadczenia, odnośnie pieczenia i wyrobu chleba na zakwasie...nie wiem skąd masz tą wiedzę... może od rodziców, z domu, od dziadków...

Ale chcę Ci tu powiedzieć, i wszystkim, którzy przeczytają te moje "wynurzenia", że ...

JESTEŚ WIELKIM "PIEKARNIKIEM"... dla mnie..., po prostu Mistrzem nad Mistrze... w pieczeniu chlebów !!!

To, że, stało się tak a nie inaczej, to tylko i wyłącznie Twoja zasługa...

Naprawdę podchodziłem do tego naszego projektu sceptycznie...

 

Zaczęło się od kupowania mąki, szukania słoika na zakwas... później to ciągłe pilnowanie temperatury, dokarmianie, opiekowanie sie Panem Zakwasem...

 

Już chciałem porzucić ten projekt... wstawanie rano, mieszanie, wieczorem dokarmianie... ja do pracy, tu się drze jeden z drugim... ech...

W końcu po 4 dniach męczenia się z panem Zakwasem... przemek mi mówi... "teraz robimy zaczyn" ???

 

Jaki cholera zaczyn ???????????? Skoro ja od 5 dni się męczę z Zakwasem?

Szok... dowiaduje się, że zakwas to jedno, a z zakwasu jeszcze zaczyn Jakiś trzeba zrobic... .

Jaki cholera Zaczyn??? sobie myślę... o co chodzi?

Dobra, robię zaczyn...

kolejne dwa dni... maskara, chodzę do pracy... przychodzę, dokarmiam, pilnuje temperatury....

 

No i dzisiaj "przyjszła wiekopomna chwila " na wypiek chlebów na zakwasie...

 

Na początek konsternacja... zaczyn wyszedł ze słoika... a zakwasu zostało ... fulll

 

i tu znowu przemek ratownik-strażak mnie oświecił...

 

Z zakwasu co mi został upiekłem chleby żytnie,... dwa bochenki...

Strasznie sie bałem... bo pachniały kwasem, takim zgniłym piwem... ale Przemek dał mi recepturę ... na taki chleb...

http://images38.fotosik.pl/742/b6afbad0d1133adcm.jpg http://images35.fotosik.pl/566/95495af89933a7d8m.jpg http://images41.fotosik.pl/744/b36d77a1ccd5da36m.jpg

I tutaj szok... po wypieku tego "zakwasa"...

Bo to jest chleb żytni " zakwasowy" robiony na 4-dniowym zakwasie z mąki żytniej 2000

http://img534.imageshack.us/img534/9580/dscf8669wm.jpg

http://img263.imageshack.us/img263/5682/dscf8670wm.jpg

Ja nie wiem sam... ale chleby te z zakwasu robione, to wyszły po prostu rewelacyjnie !!! Bałem się okropnie, że zakwas się zmarnuje, a tu taki czad... i to dzęki przemkowi !!!

Upiekłem dwa chleby "zakwasowce" i szok, bo nie są kwaśne !!! Smakują jak wypasione razowce żytnie :) Mniam :)

http://img101.imageshack.us/img101/103/dscf8683wm.jpg

http://img13.imageshack.us/img13/4277/dscf8686wm.jpg

 

Uploaded with ImageShack.us

nie mam juz siły pisać ...

ale tutaj i teraz mój i przemka1978, chleb robiony na zakwasie... przez kolejne dwa dni męczenia się i wyrzeczeń,,, z zaczynem żytnim...

Czad...

http://images38.fotosik.pl/742/cc0a3ea783633f03m.jpg http://images39.fotosik.pl/744/cb56cc717a6c32e9m.jpg http://images43.fotosik.pl/750/9a31f3edbe134e0cm.jpg http://images49.fotosik.pl/749/df6718e799465ea8m.jpg

Najbardziej lubię wyrabianie ciasta:)

http://images46.fotosik.pl/711/d635aaae67e44c0am.jpg http://images47.fotosik.pl/751/b9ec5e2c84234978m.jpg

Po kilkudziesięciu minutach miętoszenia...

http://images45.fotosik.pl/751/16b9e35cea3108dcm.jpg

no nie mogę...wybaczcie, jest koło 2 w nocy... zobaczcie sami...

przemek1978 !!!

MISTRZU mój MISTRZU, to co dzisiaj, wczoraj się dokonało to tylko i wyłącznie TWOJA zasługa !!!

Tobie PRZEMEK dedykuje te moje chleby i jestem Ci zobowiązany,,,

http://img816.imageshack.us/i/dscf8686wm.jpg/

http://img200.imageshack.us/img200/4072/dscf8688wm.jpg

http://img861.imageshack.us/img861/3677/dscf8700wm.jpg

Ja to jestem w szoku... rodzina może mniej, bo nieświadoma była do końca ;0 o co chodzi... że w domu chleba nie ma... a tu... niespodzianka...

I teraz... 2.11 w nocy...

Wszystko pewnie poplątałem....ale moje pierwsze w w zyciu "zakwasy" żytnie wyszły... no wyszły...

W smaku jak żona mówi, są wspaniałe, jak takie normalne z piekarni, razowe, z lekkim takim posmakiem kwaskowym... ale w bezpośrednim zetknięciu się z wędlinką, serem, czy pasztetem.... szok...

No i ten chleb tak długo oczekiwany... po prawie 6 dniach niepewności... na zaczynie... z zakwasu... ech...

JESZCZE RAZ TUTAJ PRAGNĘ SERDECZNIE PODZIĘKOWAĆ przemkowi1978 za cierpliwość, za wyrozumienie, za zrozumienie istoty sprawy i za...co najważniejsze w tym wszystkim za propagowanie i przekazywanie innym swoich wiadomości, nauk, doswiadzeń... w piekarstwie...

http://images41.fotosik.pl/744/f8c911601dc0a21cm.jpg http://images45.fotosik.pl/751/aaabac836001270cm.jpg http://images39.fotosik.pl/744/5c3fc024738a852fm.jpg http://images50.fotosik.pl/751/895bcd6ae52d1fc3m.jpg

Ech.. inaczej to wszystko miało być... wybaczcie... ale już prawie 3 w nocy a ja naprawdę jestem taki szczęśliwy, że te chleby mi wyszły...

To jest jakieś dziwne... podejrzane... pakt z Diabłem ??? MAM "?

 

He he... szok...

 

Wybaczcie mi...musiałem to zrobić... otworzyłem słoiczek...

http://img858.imageshack.us/img858/3062/dscf8712wm.jpg

 

PRZEMEK !!! Na koniec już naprawdę dziękuję Ci po stokroć !!! Za twój czas, za wyrozumiałość, za cierpliwość !!!

Niech te efekty Twoich nauk ... ECH.... napijemy się na Zlocie, i nie ma zmiłuj :))))

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/14/#findComment-153920
Udostępnij na innych stronach

No nie mogę... przypomniały mi sie czasy, kiedy jako 8 -letni szkrab, pojechałem z babcią na 'wieś' do rodziny koło Pułtuska... pamiętam właśnie zapach świń, stodoły, gdzie biegałem i skakałem po sianie, starą Warszawę z kanapą z przodu na 3 osoby, i traktor, na który mnie wrzucili i (teraz wiem) na zablokowanym biegu jechałem, a wujek z ciotką wrzucali słomę na przyczepę... i to mleko ciepłe, z pianą prosto od krów... normalnie mam łzy w oczach...

i ten zapach i smak chleba... takiego swojskiego... gdzie nożem się znak krzyża robiło przed krojeniem....

http://img339.imageshack.us/img339/4753/dscf8710wm.jpg

 

Przemek !!! Dziękuje ci, i jestem jak najbardziej zobowiązany, mam nadzieję, że na Zlocie będziesz Bracie Mój !!!

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/14/#findComment-153923
Udostępnij na innych stronach

Pokemonku a Ty kiedykolwiek śpisz?

Spałem do 10 :lol: i na śniadanko razowiec :) super. czad torpeda ;) Dzisiaj jest jeszcze lepszy jak wczoraj :) I jeden i drugi !!! :)

no nie moge... jescze wklejam dzisiejsze zdjęcia chlebów... nie wiem czy mi jeszcze kiedys takie wyjdą...

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/14/#findComment-153941
Udostępnij na innych stronach

ten zapach i smak chleba

Pokemonie wykonałeś kawał dobrej roboty :clap: :clap: :clap:

Myślę, że dzięki temu,że tak dobrze sobie poradziłeś z tym chlebem na zakwasie teraz każdy będzie miał ochotę bez obaw upiec taki bochenek. Dziękuję Ci za poprowadzenie wspólnie tego projektu :grin:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/14/#findComment-154059
Udostępnij na innych stronach

Nie to chyba jest chlebek na tym zaczynie zrobiony a razowce na zakwasie

Ja juz make zakupilem i dzis mam zamiar pojsc w Pokemona slady......

Zobaczymy co z tego wyjdzie??

 

Gratulacje Pokemonku no i czekam na wiecej he he :thumbsup:

 

Ciekawe czym nas teraz zaskoczysz?

Pozdrawiam

GDYNIA MOJE MIASTO

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/14/#findComment-154086
Udostępnij na innych stronach

No nie mogę... przypomniały mi sie czasy, kiedy jako 8 -letni szkrab, pojechałem z babcią na 'wieś' do rodziny koło Pułtuska... pamiętam właśnie zapach świń, stodoły, gdzie biegałem i skakałem po sianie, starą Warszawę z kanapą z przodu na 3 osoby, i traktor, na który mnie wrzucili i (teraz wiem) na zablokowanym biegu jechałem, a wujek z ciotką wrzucali słomę na przyczepę... i to mleko ciepłe, z pianą prosto od krów... normalnie mam łzy w oczach...

i ten zapach i smak chleba... takiego swojskiego... gdzie nożem się znak krzyża robiło przed krojeniem....

"Do kraju tego, gdzie kruszynę chleba podnoszą z ziemi przez uszanowanie dla darów nieba tęskno mi, Panie."

 

Oj, tęskno...

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/14/#findComment-154090
Udostępnij na innych stronach

okrągły chlebek bardzo pięknie wygląda.Jest też na zakwasie?

Nestor, ten okrągły bochenek jest na zaczynie pszennym robionym z zakwasu żytniego, natomiast te razowce to są robione z samego zakwasu żytniego.

Proszę o przepis

Tu masz wszystko krok po kroku:

chleb przemka i pokemona

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/14/#findComment-154102
Udostępnij na innych stronach

no nie moge... jescze wklejam dzisiejsze zdjęcia chlebów... nie wiem czy mi jeszcze kiedys takie wyjdą...

Extra te chlebki, :clap: :thumbsup: :clap: ,a teraz może być tylko lepiej :grin:

Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ]
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/14/#findComment-154107
Udostępnij na innych stronach

Łatwa pizza na cienkim cieście dla każdego

 

http://img197.imageshack.us/img197/4561/dscf8727wm.jpg

 

Ciasto;

ciepłe mleko ok 200ml

drożdże świeże 20-25g

mąka pszenna 400-500g

łyżeczka soli

łyżeczka cukru

2-3 łyżki oliwy

1 jajko

 

Drożdże kruszymy i rozcieramy z cukrem, dodajemy ok 50ml mleka, mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 20 min az nam zaczyn "ruszy".

Do miski wsypujemy 400g maki, dodajemy zaczyn, jajko, sól i mieszamy, stopniowo dodając maki i dolewając mleka, wyrabiamy i ugniatamy ciasto az wyjdzie nam zwięzłe i sprężyste, na koniec dolewamy oliwe i jeszcze przez chwile wyrabiamy. Ciasto ma być tłuste. Odstawiamy do wyrośnięcia na 1-2 godziny.

 

Różności do pizzy;

0,5 kg pieczarek

2 cebule

0,5 kg mięsa mielonego

6 jaj na twardo

1 papryka czerwona

1 puszka kukurydzy konserwowej

ser żółty

 

Pieczarki z cebulą kroimy, doprawiamy i dusimy do miękkości. Mięso (ja miałem z łopatki wp) mielimy i podsmażamy, można je dodać do pieczarek z cebulą i jeszcze poddusić.

 

Blachę smarujemy oliwą, wykładamy-rozciągamy-wylepiamy na niej ciasto i układamy nasze składniki. Mięso, pieczarki z cebulą, pokrojone w plasterki jaja, posypujemy pokrojoną w kostkę papryką i kukurydzą. Na koniec posypujemy całośc serem żółtym startym na grubych oczkach, wedle uznania.

Pieczemy 30-35 min w piekarniku w temp 180 stopni.

 

 

SMACZNEGO

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/14/#findComment-154311
Udostępnij na innych stronach

Ech... miałem przez ostatnie dni... doła...

Ten mój, wczorajszy juz wyrób dedykuje w szczególności naszej siostrze @halusi@...

 

Sernik Jabłkowy... gdzie...

połączenie kruchego spodu, z jabłkami i zapiekanym 'serem" daje niepowtarzalny smak...

 

http://img828.imageshack.us/img828/3883/dscf8755wm.jpg

 

Składniki na ciasto:

 

*1,5 szklanki

mąki pszennej

*0,5 szklanki cukru pudru

*125 g margaryny

*2 żółtka

*2 łyżeczki proszku do pieczenia

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać pozostałe składniki i siekać nożem, aż do połączenia. ciasto zagnieść i włożyć do lodówki na 1 godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkować i wyłożyć do posmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach 28 x 35 cm. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 190-200 stopni przez 15-20 minut.

(Ja, że muszę zawsze mieć "inaczej" robiłem z 1,5 porcji...)

 

 

Składniki na masę serową:

*1 kg tłustego, białego sera

*250 ml kwaśnej śmietany

*120 g margaryny

*1,5 szklanki cukru pudru

*4 jajka (białka oddzielnie od żółtek)

*2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru

*około 30 g cukru waniliowego - jedna saszetka

 

Ponadto:

*800 g jabłek

*trochę cynamonu do posypania

 

Największy "myk" jest w niepowtarzalnej masie serowej... która nadaje sernikowi puszystości i tego "czegoś" gdzie inne serniki są tylko... sernikami...

Masa serowa:

Ser zmielić. Oddzielić białka od żółtek. Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać żółtka, utrzeć. Do masy wlewać śmietanę, ucierać. Białka ubić na sztywną pianę. Do utartej masy dodawać po łyżce sera i ucierać. Dodać proszek budyniowy, ubite białka i delikatnie wymieszać.

(to naprawdę nie jest takie skomplikowane...)

 

 

Jabłka obrać, pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wyłożyć na upieczony, ostudzony spód ciasta, posypać cynamonem. Na jabłka wyłożyć masę serową, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 170-180 stopni przez około 45 min.

http://images35.fotosik.pl/579/7fcf8845ade5f40dm.jpg

 

Zbierałem się od dłuższego czasu do tego wypieku... ale naprawdę, jest to mój najlepszy wyrób... jesli chodzi o ciasta... i tutaj nie chcę wpadać w zachwyt czy coś...

 

http://images46.fotosik.pl/724/74f3f291add38554m.jpg http://images43.fotosik.pl/763/02f6346e9fdad5cfm.jpg http://images35.fotosik.pl/579/5e6b3d722b794719m.jpg http://images40.fotosik.pl/744/5b86759eb1f239afm.jpg

 

Smak, delikatność i aromat... "zabija" ... polecam ten sernik na zbliżające się święta...

SMACZNEGO

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/14/#findComment-154513
Udostępnij na innych stronach

właśnie szukałem jakiegoś przepisu

przemek, po prostu szok !!! Nie wiem, czy to ten smak sera, z tym budyniem... a raczej proszkiem budyniowym, czy ten smak jabłek które w ciastach uwielbiam ale naprawdę ... coś niepowtarzalnego i pierwszy raz robiłem !!!

Spróbuj !!! Polecam !!! pycha !!! Masa serowa jest lekko rzadka... nie lejąca jak zupa, ale jak taki chleb na zakwasie, kto jak kto ale Ty będziesz wiedział :) I nie bój się tej masy robić, i się nie spiesz... powoli ucieraj poszczególne składniki, na koniec ALE przed dodaniem piany z białek i budyniów, mozesz potraktować masę mikserem żeby gródki sera rozbić jak by były. Ale po dodaniu budyniów i piany, mieszaj delikatnie łyżką :) ja ciasto ostygnie, wyłóż jabłaka, bez cukru !!!, posyp po wierzchu cynamonem, i wylej masę serową :) jana jabłka dałem jeszcze ubittą pianę z tych dwóch jajek z ciasta :)

 

Zobaczysz jaki to czad ten sernik :) jaki jest delikatny... jak muślin albo atłas, sam odpadłem...

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/14/#findComment-154516
Udostępnij na innych stronach

Ten mój, wczorajszy juz wyrób dedykuje w szczególności naszej siostrze @halusi@...

Dziękuję Pokemonku ale czym ja sobie zasłużyłam na takie wyróżnienie?? :blush:

 

Sernik Jabłkowy... gdzie...

połączenie kruchego spodu, z jabłkami i zapiekanym 'serem" daje niepowtarzalny smak...

Twój wypiek wygląda bardzo apetycznie :thumbsup: i na pewno zostanie upieczony . :grin:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/14/#findComment-154591
Udostępnij na innych stronach

Przed pracą machnąłem dwie rolady "madejowe"... z pieczarkami, cebula, papryką i mięskiem...

http://img854.imageshack.us/img854/5545/dscf8785wm.jpg

Jedną sam "wciągnąłem' w robocie :cool:

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/14/#findComment-154970
Udostępnij na innych stronach

Przed pracą machnąłem dwie rolady "madejowe"

:lol: :lol: tośmy chyba się zmówili :rolleyes: wczoraj też zrobiłem dwie rolady, jedna warzywna prawie poszła, a druga z łopatki + dodatki idzie dziś na pępkowe :lol: :cool:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/14/#findComment-154989
Udostępnij na innych stronach

tośmy chyba się zmówili

:grin: pyszne :grin:

nastepne zrobie z kapustą kiszona i grzybami, takie a"la krokiety do barszczu :)

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/14/#findComment-155002
Udostępnij na innych stronach

Kurcze , tak się zastanawiam , czemu ja jeszcze nie robiłem waszej rolady , pewnie zrobię na Święta :)

Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać :)

 

Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

http://boggi-okna.pl

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/14/#findComment-155053
Udostępnij na innych stronach

Coś ciężko z czasem u mnie ostatnio... dzisiaj coś na szybko, na deser po obiadku zrobiłem...

Ciacho francuskie z bitą śmietaną i brzoskwiniami

 

http://img402.imageshack.us/img402/3237/dscf8795wm.jpg

 

Wykonanie to jakieś 25 minut razem z pieczeniem ciasta (oczywiście gotowca kupiłem :wink: )

Do kawki popołudniowej jak znalazł :) Śmietana ubita ze śmietanki 30% 330ml, plus łyżeczki dwie cukru pudru, soku z połowy małej cytryny i torebki śmietanfixu :tongue:

Brzoskwinie... z puszki... :wink:

Lecę do pracy...

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/14/#findComment-155298
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.