Einshell Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Dziękuję Wam :grin: Właśnie tak przypuszczałam,bo to przecież inny mięsień - po przekrojeniu na 'oko' wydawała mi się surowa, ale w smaku... :thumbsup: nawet te śćięgna męciutkie Pozdrawiam [ Dodano: Pią 28 Sty, 2011 12:17 ] Dla porównania - szynka z szynki :grin: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4937-moje-pierwsze-wedzonki/page/2/#findComment-143804 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Jak Ci się uda kupić łopatkę nieobrobioną z tłuszczykiem to szynka będzie jeszcze lepsza bo tłuszcz jest nośnikiem smaku. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4937-moje-pierwsze-wedzonki/page/2/#findComment-143808 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 1 Lutego 2011 spokojnie Wiktor pięknie wyszły wędzonki ja też zaczynałem od beczki i worka jutowego gratulacje Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4937-moje-pierwsze-wedzonki/page/2/#findComment-144513 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viktor Opublikowano 3 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 3 Marca 2011 w zasadzie nie pisałem ...... ale juz jestem po 3 wedzeniu pierwszego razu zaczynałem jak wiecie od baleronów, poledwiczek i szyneczek ma sie rozumieć ..drugiego poszły juz tylko szynki i 5,5 kg kiełbasy (bo wiecej do wedzarni by nie weszło)trzeci raz wedziłem dziś i poszły same szynki 15 sztuk po około 1,2 kg (przyznam sie z 12sztuk z tego idzie do ludzi , po prostu ludziskom zasmakowała moja szyneczka) pozdrawiam PS: a kiełbase robiłem sposobem zmiksowanym "Helusi" i "akademia Dziadka" Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4937-moje-pierwsze-wedzonki/page/2/#findComment-150033 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 3 Marca 2011 no i tego się trzymajmy. Jak zdrowo zrobione to musi smakować .Pozdrawiam Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4937-moje-pierwsze-wedzonki/page/2/#findComment-150036 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.