Skocz do zawartości

moje pierwsze wedzonki ;)


Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuję Wam :grin: Właśnie tak przypuszczałam,bo to przecież inny mięsień - po przekrojeniu na 'oko' wydawała mi się surowa, ale w smaku... :thumbsup: nawet te śćięgna męciutkie :cool: Pozdrawiam

 

[ Dodano: Pią 28 Sty, 2011 12:17 ]

Dla porównania - szynka z szynki :grin:

Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4937-moje-pierwsze-wedzonki/page/2/#findComment-143804
Udostępnij na innych stronach

Jak Ci się uda kupić łopatkę nieobrobioną z tłuszczykiem to szynka będzie jeszcze lepsza bo tłuszcz jest nośnikiem smaku.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4937-moje-pierwsze-wedzonki/page/2/#findComment-143808
Udostępnij na innych stronach

spokojnie Wiktor pięknie wyszły wędzonki ja też zaczynałem od beczki i worka jutowego gratulacje
W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4937-moje-pierwsze-wedzonki/page/2/#findComment-144513
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

:)

 

w zasadzie nie pisałem ...... ale juz jestem po 3 wedzeniu :)

pierwszego razu zaczynałem jak wiecie od baleronów, poledwiczek i szyneczek ma sie rozumieć ..

drugiego poszły juz tylko szynki i 5,5 kg kiełbasy (bo wiecej do wedzarni by nie weszło)

trzeci raz wedziłem dziś :) i poszły same szynki 15 sztuk po około 1,2 kg (przyznam sie z 12sztuk z tego idzie do ludzi , po prostu ludziskom zasmakowała moja szyneczka)

 

pozdrawiam

 

PS: a kiełbase robiłem sposobem zmiksowanym "Helusi" i "akademia Dziadka" :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4937-moje-pierwsze-wedzonki/page/2/#findComment-150033
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.