asia50 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Chciałabym podać przepis na ciasto bardzo smaczne i bez kremu Szarlotka japońska 8 jaj 25 dag margaryny 30 dag maku zmielonego 30 dag cukru pudru 60 dag jabłek 10 dag kaszy manny płaska łyżeczka proszku do pieczenia Bakalie tu jest wolny wybór ale tak z sercem jak więcej to ciasto smaczniejsze Polewa 1/2 paczki margaryny 2 czubate łyżki kakao 2 łyżki wody I do dzieła :wink: , czyli margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy stopniowo żółtka następnie dodajemy zmielony mak i kaszę manę -ucieramy. Dodajemy utarte na dużych oczkach tarki jabłka mieszamy,bakalie i znów dobrze mieszamy a na koniec dodajemy ubitą pianę z białek i dokładnie mieszamy i to koniec do formy moja jest 28x23cm pieczemy około 1 godziny to zależy od pieca. Polewa standardowo do garnka i gotujemy aż będzie gęstawa. ciasto polewamy po ostygnięciu. Mam nadzieję że będzie smakowało Smacznego :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5084-ciasto-szarlotka-japo%C5%84ska/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Mam nadzieję że będzie smakowało Smakowicie wygląda :thumbsup: , nic tylko wypróbować. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5084-ciasto-szarlotka-japo%C5%84ska/#findComment-143069 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Pomysł kupiony :clap: A ja zapodam ciasto na bazie majonezu , ale jak będzie zrobione i będą foty. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5084-ciasto-szarlotka-japo%C5%84ska/#findComment-143071 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asia50 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Heniu z chęcią wypróbuje Twojego ciasta na majonezie tylko nie zapomnij go zapodać :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5084-ciasto-szarlotka-japo%C5%84ska/#findComment-143740 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.