@halusia@ Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Ponieważ koleżanka anerka odświeżyła mi temat- parówki , mam ogromną prośbę do Was kochani. Ja pierwszą próbę ''parówkową'' mam już za sobą, ale problem tkwi w tym iż moja wnusia jest alergiczką i jest uczulona między innymi na wołowinę , mleko... I mam pytanie, czym mogę zastąpić wołowinę. Wolała bym aby parówka była mniej tłusta i bardziej delikatna. Jakiego rodzaju mięsa użyć i w jakich proporcjach. Z góry dziękuję i nieśmiało liczę na pomoc. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5129-par%C3%B3wki-bez-wo%C5%82owiny-i-mleka/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Na stronie głównej mamy kącik dietetyczny: http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=931Mleko możesz zastąpić wodą.Przeczytaj komentarze pod przepisem. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5129-par%C3%B3wki-bez-wo%C5%82owiny-i-mleka/#findComment-143875 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Tu masz bardzo dobre parówki Super Parówki Ligawy A tłuszczem się nie przejmuj zanadto, bo to nośnik smaku i energii :-) Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5129-par%C3%B3wki-bez-wo%C5%82owiny-i-mleka/#findComment-143877 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Halinko, Jeśli wnuczka ma alergie na białka pochodzące z mięsa wołowego to, nie pozostaje nic innego jak zastosować tylko wieprzowinę.Zamiast mięsa ścięgnistego wołowego użyj wieprzowiny kl III albo mięso z kurcząt( z uda lub filet) lub indyka (udziec ind.)Proponuję przeprowadzić dłuższe peklowanie mięs do 7 dni. Reszta czynności jak w temacie https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=3602 Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5129-par%C3%B3wki-bez-wo%C5%82owiny-i-mleka/#findComment-143878 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Ja zrobiłbym parówki z mięsa króliczego z dodatkiem wieprzowiny.Takie parówki robiłem w ubiegłym roku dla moich kochanych wnuczek. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5129-par%C3%B3wki-bez-wo%C5%82owiny-i-mleka/#findComment-143895 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMORODINA Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 9 Lutego 2011 WitamWłaśnie mam kutrowane mięsko. Jutro nabijam parówki.Pozdrawiam Cytuj Janusz "Smorodina" skype: SMORODINA54ANKIETA GADŻETY ZAMÓWIENIA IV ZLOT Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5129-par%C3%B3wki-bez-wo%C5%82owiny-i-mleka/#findComment-145711 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.