Koszu Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 3 Lutego 2011 Witam wszystkich Moi drodzy mam kolejne pytanie. Jestem w trakcie przygotowywania mięska do zamrożenia. Mam kilka szynek i polędwic. Popakowałem sobie już wszystko w folię spożywczą i złożyłem w "chłodni", w której mam temp między 2 a 4 stopnie. Do zamrażalki będę wkładał to mięso dopiero w niedzielę. W związku z tym mam pytanko do szanownej Braci - czy zakładając, że mięso jest świeże może przez 3 dni leżeć w tej chłodni i czy nie zaszkodzi mu, że jest pofoliowane? Będę wdzięczny za odpowiedzi Pozdrawiam smacznie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5158-ch%C5%82odzenie-mi%C4%99sa/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 3 Lutego 2011 Witaj. z tego co wiem , to powinno się szybko zamrażać i wolno rozmrażać . Natomiast przechowywanie mięsa zapakowanego w folię w niskich temperaturach , tak jak lodówka , czy chłodna gdzie panują plusowe temperatury nie jest raczej dobrym pomysłem. Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5158-ch%C5%82odzenie-mi%C4%99sa/#findComment-144878 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 3 Lutego 2011 Hallo!!!! A dlaczego chcesz je mrozic dopiero w niedziele?? Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5158-ch%C5%82odzenie-mi%C4%99sa/#findComment-144879 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciola5 Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 3 Lutego 2011 i czy nie zaszkodzi mu, że jest pofoliowane? To może mięsu zaszkodzić najbardziej. Cytuj Człowieku, spuszczaj z tonu, struna jest zbyt napięta.” Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5158-ch%C5%82odzenie-mi%C4%99sa/#findComment-144880 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koszu Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 3 Lutego 2011 Bo dopiero wtedy przywiozę do domu nową zamrażarkę :/ Boggi czyli uważasz, że lepiej będzie jak ściągnę folię? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5158-ch%C5%82odzenie-mi%C4%99sa/#findComment-144881 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 3 Lutego 2011 Mięso zafoliowane nie oddycha , foli trzyma też temperaturę , która na pewno była większa niż ta w lodówce. . Ja tak sobie prawie zepsułęm 2 kg karkówki , pisze prawie , bo w porę sie spostrzegłem , czyli na drugi dzień po włożeniu mięsa w reklamówce do lodówki. Ale udało mi się uratować Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5158-ch%C5%82odzenie-mi%C4%99sa/#findComment-144883 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 3 Lutego 2011 Hallo!!!! Jak miesko jest przeznaczone na szynki to je zapekluj ,a potem do zamrazarki.Ja juz tak robilem i szynki wyszly super. Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5158-ch%C5%82odzenie-mi%C4%99sa/#findComment-144885 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 3 Lutego 2011 Popakowałem sobie już wszystko w folię spożywczą i złożyłem w "chłodni", Moim zdaniem w chłodni powinno być bez folii . Jest możliwość że mięso prędzej obślizgnie , podobnie jest w lodówce . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5158-ch%C5%82odzenie-mi%C4%99sa/#findComment-144886 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koszu Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 3 Lutego 2011 dziekuję Idę rozfoliować 30 szynek Ale rozfoliowane w temp maź 4 stopnie do niedzieli mi wytrzymają? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5158-ch%C5%82odzenie-mi%C4%99sa/#findComment-144888 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 3 Lutego 2011 Ale rozfoliowane w temp maź 4 stopnie do niedzieli mi wytrzymają? Jeżeli możesz to porozkładaj , względnie porozwieszaj . Daj najniższą temperaturę jaka jest możliwa . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5158-ch%C5%82odzenie-mi%C4%99sa/#findComment-144890 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 3 Lutego 2011 Hallo!!!! Jak miesko jest przeznaczone na szynki to je zapekluj ,a potem do zamrazarki.Ja juz tak robilem i szynki wyszly super.Dokładnie , DZIADEK kiedyś pisał , że zakłady mięsne też tak robią np. przed Świętami Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5158-ch%C5%82odzenie-mi%C4%99sa/#findComment-144891 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 3 Lutego 2011 Przepraszam u Was lato, bo u mnie zima i jakieś 9C w minusie :wink: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5158-ch%C5%82odzenie-mi%C4%99sa/#findComment-144893 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 3 Lutego 2011 Hallo!!!! No ja mialem dzis 6+°C :wink: Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5158-ch%C5%82odzenie-mi%C4%99sa/#findComment-144895 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koszu Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 3 Lutego 2011 Do tej pory robiłem tak, że kupowałem mięsko wtedy kiedy widziałem że jest ładne i w dobrej cenie po czym zamrażałem. Po jakimś czasie rozmrażałem w lodówce, peklowałem i wędziłem. Nie wiem, może to tylko moje odczucie ale wydaje mi się, że to mrożone mięsko po uwędzeniu było smaczniejsze, bardziej kruche i lepiej wybarwione niż wędzony z mięsa świeżego (chłodzonego). Tym razem postanowiłem kupić troszeczkę więcej mięsa niż się mieści z standardowej zamrażarce i do tego 2 nowe zamrażarki Jedna mi już przyszła teraz czekam na drugą i stąd się wzięło ten mój problem. Dziękuję za odpowiedzi. Wynika z tego, że z 50 kg mięsa mógłbym w niedzielę wykorzystać jako opał w kominku Dziekuje i pozdrawiam smacznie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5158-ch%C5%82odzenie-mi%C4%99sa/#findComment-144896 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.