Marek z Bielska Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #351 Opublikowano 10 Lutego 2013 fajna metka,wszyscy robicie tłuste metki nikt nie lubi chudej... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/15/#findComment-267421 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #352 Opublikowano 10 Lutego 2013 wszyscy robicie tłuste metki nikt nie lubi chudej...pierwszy raz raz robiłem, skąd miałem wiedzieć, Marek, pyszna jest !!! Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/15/#findComment-267429 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo19788 Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #353 Opublikowano 11 Lutego 2013 Również robiłam metkę , też zwiększyłam ilośc cebuli,akurat rodzice byli ,mama się krzywiła,że takie jasne i zmemłane a następnego dnia na śniadanie dwie kanapki zjadła :lol: Pokemon na trzecim zdjęciu mina psa bezcenna . Cytuj Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/15/#findComment-267446 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #354 Opublikowano 11 Lutego 2013 aczkolwiek troszkę z własną "inwencją twórczą"... Inwencja polegała też na ciepłym surowcu do mielenia, bo farsz taki drobno mielony się wydaje? Najważniejsze, że smakuje. nikt nie lubi chudej... Ja lubię też chudą cebulową, wystarczy dodać 20 % wołowiny kl.I . Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/15/#findComment-267452 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henrykos62 Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #355 Opublikowano 11 Lutego 2013 Nigdy nie robiłem metki i nie jadłem ja osobiście to nie przepadam... (do tej pory) Wiec jeśli mówisz że smaczna to spróbuję.Jestem tak mile zaskoczony, ze szok, aż się bojęTo może i ja będę zaskoczony Cytuj Henryk Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/15/#findComment-267455 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotunia Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #356 Opublikowano 11 Lutego 2013 Ja też popełniłem metkę "Pisu" z małą modyfikacją: dodałem polędwiczkę wp. taką 350g na 1 kg boczku. Najpierw to było kręcenie nosami a dziś na śniadanie nie miałem co jeść! "Pisu- czółko!" Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/15/#findComment-267461 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #357 Opublikowano 11 Lutego 2013 Zakupiłem w piątek kawałek boczku...Zapeklowałem na 48h i dzisiaj wieczorkiem "wydreptałem" metkę cebulową Moje modyfikacje, co do przepisu kolegi Pis-a, to tylko większa ilość cebuli (65g) i dwa ząbki czosnku oraz pieprz... zamiast białego, 1,5g czarnego i 0,5g ziołowego. pokemon15, boczek peklowałeś na sucho? a jaka cebulę dałeś? Rozumie że ten produkt nie wymaga wędzenia. Gdzieś mi umknął na forum przepis jak pis67 podawał :rolleyes: Może ktoś życzliwy podaj link. Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/15/#findComment-267477 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo19788 Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #358 Opublikowano 11 Lutego 2013 Zakupiłem w piątek kawałek boczku...Zapeklowałem na 48h i dzisiaj wieczorkiem "wydreptałem" metkę cebulową Moje modyfikacje, co do przepisu kolegi Pis-a, to tylko większa ilość cebuli (65g) i dwa ząbki czosnku oraz pieprz... zamiast białego, 1,5g czarnego i 0,5g ziołowego. pokemon15, boczek peklowałeś na sucho? a jaka cebulę dałeś? Rozumie że ten produkt nie wymaga wędzenia. Gdzieś mi umknął na forum przepis jak pis67 podawał :rolleyes: Może ktoś życzliwy podaj link. https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=9797&highlight=metka Cytuj Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/15/#findComment-267509 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 12 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #359 Opublikowano 12 Lutego 2013 boczek peklowałeś na sucho? a jaka cebulę dałeś?tak na sucho 48h... cebula świeża, biała, 60g, i do tego dwa ząbki czosnku... Rewelacja... normalnie się w gębie rozpływa, wziąłem trochę do pracy i wszystko mi zjedli... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/15/#findComment-267658 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #360 Opublikowano 12 Lutego 2013 http://wedlinydomowe.pl/f...highlight=metka dzięki tak na sucho 48h... cebula świeża, biała, 60g, i do tego dwa ząbki czosnku... Rewelacja... normalnie się w gębie rozpływa, wziąłem trochę do pracy i wszystko mi zjedli... nie ma co się dziwić że ma takie wzięcie, właśnie pekluje się na sucho ze 2kg boczku na sobotnie wędzenie, może tak braku jednego kawałka nikt nie zauważy :wink: :grin: Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/15/#findComment-267687 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 10 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #361 Opublikowano 10 Marca 2013 Ostatnim rozom... :wink: po zrobieniu 15m kabanosów, zostało mi trochę "farszu" ... nie miałem już sił i jelit, żeby zrobić do końca kolejne 8 metrów... Poszło w słoiki... http://i49.tinypic.com/303fzbc.jpghttp://i46.tinypic.com/9r2efm.jpg http://i47.tinypic.com/2j41t2s.jpghttp://i49.tinypic.com/14b6eex.jpg W sumie, to nic... ale takie słoikowe kiełbasy, są normalnie powalające... pyszne, i jejku... i ta galaretka... Polecam, jak Wam zostanie "farsz" kiełbasa, gdzieś tam w nadziewarce... albo, nie macie już sił nadziewać... kabanosy "nosem" wychodzą... SłOIKI !!! Coś wspaniałego Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/15/#findComment-273998 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #362 Opublikowano 11 Marca 2013 Ostatnim rozom.Poki też tak robię,uwielbiam kiełbasę w słoiku :grin: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/15/#findComment-274003 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szostek Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #363 Opublikowano 11 Marca 2013 Pokemon15 !!! Masz rację ja też mam ostatnio smaki i co po chwilę czynię karkówkę wg. MIRA - jest super i kiełbasę różnej maści w słoikach - normalnie pychota, no i dłużej leżakuje oraz pod ręką cały czas. :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam Piotr !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/15/#findComment-274011 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #364 Opublikowano 11 Marca 2013 Polecam, jak Wam zostanie "farsz" kiełbasa, gdzieś tam w nadziewarce... albo, nie macie już sił nadziewać... kabanosy "nosem" wychodzą... SłOIKI !!! Coś wspaniałego Artur, biorę na uzbrojenie. :clap: Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/15/#findComment-274049 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
6591 Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #365 Opublikowano 11 Marca 2013 ..oj!! - ten farsz w słoikach nie wygląda na "kabanosowy" - pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/15/#findComment-274059 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #366 Opublikowano 11 Marca 2013 Ja też uwielbiam kiełbasę ze słoika, ten tłuszczyk i galaretka :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/15/#findComment-274061 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 12 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #367 Opublikowano 12 Marca 2013 Artur, biorę na uzbrojenie.Sasza, polecam zrobisz furorę wyrobami słoikowymi Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/15/#findComment-274252 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #368 Opublikowano 12 Marca 2013 No tia... wyrobów słoikowych jeszcze nie było z moim repertuarze... Co ja się z Wami mam :grin:. Idę przestudiować temat ! Cytuj Blog kulinarny: Kulinarne przygody Gatity Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/15/#findComment-274287 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alicjaprv Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #369 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 też się przymierzam do wyrobów słoikowych, najbardziej tęskno mi za galaretką obok mięsa, muszę tylko jakiś dobry przepis wyczaić, żeby od pierwszego razu się nie rozczarować. byłoby to straszne i zniechęciłoby mnie na zawsze, a do tego nie mogę dopuścić. Cytuj thx, Ala Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/15/#findComment-279931 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darios800 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #370 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 na naszej stronce pełno przepisów na kiełbaskę słoikową to napweno coś ciekawego znajdziesz :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/15/#findComment-279940 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 20 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #371 Opublikowano 20 Czerwca 2013 Ostatnio wymodziłem coś na chlebek... Pieczeń kanapkowa a'la Dziadkowy chlebek http://img824.imageshack.us/img824/4990/i0wq.jpg I mielonka kanapkowa http://img507.imageshack.us/img507/8523/82p3.jpg Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/15/#findComment-289307 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #372 Opublikowano 20 Czerwca 2013 Ostatnio wymodziłemW sobotę idę Twoim tropem :smile: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/15/#findComment-289309 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #373 Opublikowano 20 Czerwca 2013 Pieczeń kanapkowa a'la Dziadkowy chlebek Pokemon czy to coś jak pieczeń rzymska :rolleyes: Czy jakoś tak? Ładnie wygląda :thumbsup: :clap: Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/15/#findComment-289325 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #374 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Pokemon czy to coś jak pieczeń rzymska :rolleyes: Czy jakoś tak?W sumie to nie robiłem nigdy pieczeni Rzymskiej... nie wiem... Robiłem wg wskazówek-receptury Dziadka na tzw chlebki... z tym, że grubiej mielone.... Ładnie wygląda :thumbsup: :clap:I smakuje znakomicie, a raczej smakowało, bo dawno już zjedzona... Pasztet pieczony z Indyka - głównie http://img203.imageshack.us/img203/8660/5ifg.jpg Od trzech dni u nas w regionie pada... leje... ostatnio nocki miałem... ogólnie jakaś chandra, rozpierducha mnie gnębiła... Piwnica już trzeci raz pływa w tym roku... Rano pojechaliśmy z Bartkiem na zakupy... po wodę, chleb... mleko. Miasto w starej części jak na wojnie... wszędzie worki, strażacy... ale ogólnie spokój... jeszcze 1m brakowało do wylania Miedzianki... I jakoś tak ni stąd ni zowąd zachciało mi się pasztetu... A, że i tak przemokliśmy z Bartkiem "do suchej" nitki, to odwiedziliśmy po drodze kilka sklepów mięsnych... i EUREKA , promocja na indyka była :grin: No to nie myśląc wiele zakupiłem dwa skrzydła, pałkę, prawie kg "gulaszowego" z indyka, 0,5kg wątróbek kurzęcych, trochę boczku 0,6kg i podgardla kg... O dziwo przy takich totalnych opadach rano, na targu warzywa sprzedawali... chwała im za to... Wróciliśmy koło południa... mokrzy zziębnięci ale szczęśliwi Będzie pasztet !!! Niestety jak się okazało, pasztet musiał poczekać do 15... wcześniej kumpel zadzwonił, żebym wpadał do niego, bo ma czas , to wymienimy w końcu olej i filtry w moim bolidzie...a dysponuje kanałem... (najwyższy czas... bo miałem w zeszłym roku na jesieni to zrobić... ) Ale miało być o pasztecie... W sumie z tego wszystkiego to zapomniałem zważyć surowiec, ale po ugotowaniu, oddzieleniu od kości, razem z warzywami i smażonymi wątróbkami z cebulą ( Aśko mi cos podjadła w międzyczasie...) uzyskałem 3.8 kg farszu, plus 5 jajek i 4 kajzerki namoczone w rosole. Wszystko zmielone po ugotowaniu, tudzież smażeniu, na sitku fi3. Przyprawy to pieprz, sól, majeranek, pieprz, gałka i czosnek świeży... rosołu dodałem nie wiele ok 100ml. http://img37.imageshack.us/img37/2683/icz2.jpghttp://img196.imageshack.us/img196/3613/3ctt.jpg http://img163.imageshack.us/img163/8587/nyl8.jpghttp://img20.imageshack.us/img20/175/9niu.jpg http://img153.imageshack.us/img153/379/mnvh.jpghttp://img51.imageshack.us/img51/6540/jj2v.jpg I mój nieoceniony pomocnik http://img833.imageshack.us/img833/2109/c4v1.jpghttp://img109.imageshack.us/img109/1528/hye.jpg http://img195.imageshack.us/img195/8980/ypst.jpghttp://img23.imageshack.us/img23/3631/yq7e.jpg Jedną foremkę zrobiłem z czerwoną papryką, tzn pasztet paprykowy (moja Aśko strasznie lubi) druga normalnie z pieprzem kolorowym, a część farszu zostawiłem, dodałem jeszcze trochę rosołu i świeżego koperku i wrzuciłem w słoiki Ten koperkowy będzie dla mnie http://img96.imageshack.us/img96/6502/wqjk.jpghttp://img35.imageshack.us/img35/1804/bzpz.jpg Jeszcze gorące, dopiero co wyciągnięte... jutro coś więcej napiszę o smaku... http://img849.imageshack.us/img849/9717/39bb.jpghttp://img27.imageshack.us/img27/1695/dmyj.jpg W domu pachnie, ze szok... nie wiem jak ja zasnę, rano do pracy... dobranoc Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/15/#findComment-290022 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #375 Opublikowano 25 Czerwca 2013 pokemonku :thumbsup: :clap: :grin: Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5189-pokemona-wariacje-miesne-i-takie-tam/page/15/#findComment-290023 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.