cedro Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 12 Stycznia 2007 jestem młodym zadymiarzem, pierwszy wsad do wędzarki zrobiliśmy z kolegą przed świętami,wyszło rewelacyjnie. od razu rzuciliśmy się na szerokie wody ok. 35 kg wyrobu wędzonego około 20 godz. w temp. około 30 stopni. wczoraj zamoczylismy następny wsad. tym razem chcemy trochę poeksperymentować, w związku z tym mam pytanie, co powiecie na próbę marynaty z czerwonego wina? [ mamy spore ilości czerwonego,wytrawnego winka z winogron]. czekam na opinie i sugestie. pzdr Cytuj cedro Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/522-eksperymenty-z-peklowaniem/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 12 Stycznia 2007 Jaeśli robisz wedlinki, to jak najbardziej - pewien dodatek czerwonego wina lub innego alkoholu jest wskazany. Jednak przy produkcji wędzonek - peklowanie, radze poeksperypentować na małym kawałku. Wino wspaniale sprawdza sie jako dodatek do glazur lub zalew do mięsa przygotowywanego na ruszt czy grilla. Nie polecam dodawania go do zalewy pelkującej. Uwędzone mięsko, przed podaniem, potraktuj glazurą z dodatkiem czerwonego wina. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/522-eksperymenty-z-peklowaniem/#findComment-6930 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.