woldemord Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Idzie sobota to trzeba spróbować. Cytuj Emaks - sprzęt gastronomiczny, frytownice, bemary, płyty grillowe Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5241-szasz%C5%82yk/page/2/#findComment-231437 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Witam! Jako, że grill jest tym tematem który mnie najbardziej interesuje, pozwólcie, że sie tutaj wypowiem poraz pierwszy! Spróbuj szaszłyk w/g tego przepisu: https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6968 Zamiast octu można użyć soku pomidorowego, maślanki a nawet majonezu. Wsadzilem też filmik w tym poscie. Mnie takie szaszlyki najbardziej smakują. pozdr :wink:Potwierdzam, że to chyba NAJLEPSZA DROGA!!! :clap: Kiedy byłem u naszych BRACI za wschodnią granicą, to właśnie w podobny sposób działali i było najsmaczniej. :thumbsup: :grin: Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5241-szasz%C5%82yk/page/2/#findComment-231452 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grillomaniacy Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Skoro mamy już upragnioną sobotę, to proponuję wszystkim pyszne szaszłyki z ziemniaków i boczku http://www.zgrilla.pl/szaszlyki-z-ziemniakow-i-boczku/ Cytuj zgrilla.pl - najlepsze przepisy z grilla Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5241-szasz%C5%82yk/page/2/#findComment-231605 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Szaszłyk z łopatki wieprzowej (3kg) i fileta indyczego (1,2kg) + słoninka + cebula. Mięsko pokrojone w duże cienkie krążki i przyprawione (sól, papryka, pieprz, zioła i czosnek. Troszkę oliwy i na noc do lodówki. Słoninka pokrojona w cieniutkie krążki oprószona solą, pieprzem i papryką na sucho przykryta i do lodówki. Po nadzianiu na pręty i na grill :lol: Podczas pieczenia polewam piwem :thumbsup: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5241-szasz%C5%82yk/page/2/#findComment-231609 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Violka Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 boze, jakie szaszłyczki, uwielbiam ... :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5241-szasz%C5%82yk/page/2/#findComment-231624 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Pomalowane są tylko osłony górne, które dorobiłem później. W testach okazało się, że wiatr zabiera dużo ciepła. Będą pomalowane czarną farbą ogniotrwałą. Całe palenisko jest z blachy 5mm niemalowane i starczy na lata Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5241-szasz%C5%82yk/page/2/#findComment-231682 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Nie maluj.Samo się okopci, zasmoli i zakonserwuje.A tak Ci przygrzmocą, że farba nie eko, nie spożywcza i ..... w ogóle. :grin: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5241-szasz%C5%82yk/page/2/#findComment-231686 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Jak dołożyłem osłony to posmarowałem trochę farbą. Maszyna stała sporo nie używana. A tak do wiadomości forumowiczów :smile: to ona służy tylko do zaspakajania potrzeb mojego podniebienia i moich domowników. :lol: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5241-szasz%C5%82yk/page/2/#findComment-231693 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 miro, nie że eko, nie spożywcza tylko szkoda jego zdrowia jeżeli to jest podkładowa, a na taką mi wygląda. A maszyna fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5241-szasz%C5%82yk/page/2/#findComment-231715 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Koledzy nie dajmy się zwariować :smile: Farba dobrze wyschła a grill był dobrze wygrzany. Nie sądzę by teraz mogło coś zaszkodzić szaszłykowi. Z czasem pewnie się osmoli i zakonserwuje po swojemu. Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5241-szasz%C5%82yk/page/2/#findComment-231723 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.