L.Przemek Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 1 Marca 2011 Takie małe co nieco Przed suszeniem i już gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5291-ciasto-bezy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 1 Marca 2011 Kiedyś robiłem, ale przepisu zapomniałem.Podzielisz się ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5291-ciasto-bezy/#findComment-149626 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 1 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 1 Marca 2011 Przepis na około 30 sztuk: Składniki: * 4 białka * szczypta soli * 1 łyżeczka soku z cytryny (niekoniecznie) * 250 g cukru pudru Białka ubić na sztywno mikserem na wysokich obrotach dodając szczyptę soli. Muszą być naprawdę sztywne. Dodać sok z cytryny i nadal ubijać. Następnie dodawać partiami cukier (to bardzo ważne), po jednej łyżce, cały czas ubijając. Nałożyć do rękawa z ozdobną końcówką i wyciskać na blachę. Zostawiać między nimi nieduże odstępy - trochę jednak urosną.Piec około 45 minut do godziny w temperaturze 140ºC . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5291-ciasto-bezy/#findComment-149633 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 1 Marca 2011 Dziękuję. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5291-ciasto-bezy/#findComment-149635 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 1 Marca 2011 OOO bezyyy nom nom.... warte uwagi Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5291-ciasto-bezy/#findComment-149639 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tompi Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 1 Marca 2011 Wyglądają bardzo apetycznie - muszę sprawdzić przepis. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5291-ciasto-bezy/#findComment-149640 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 1 Marca 2011 Ja robię tak. Temperatura niższa,bezy raczej się podsusza, nie piecze.Jeśli jednak Twoje są ok.,a zdjęcie ",mówi" że są super" to oczywiście nie mam nic przeciw a nawet spróbuję zrobić. Pozdrawiam. [ Dodano: Wto 01 Mar, 2011 23:41 ] OJ, niezupełnie, bo dodaję właśnie sok z cytryny ale to już wg. uznania. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5291-ciasto-bezy/#findComment-149645 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 1 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 1 Marca 2011 Temperatura niższa,bezy raczej się podsusza, nie pieczeW tym przypadku temperatura jest o.k. ale można trochę krócej piec jak ktoś nie lubi takich całkiem suchych. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5291-ciasto-bezy/#findComment-149647 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 2 Marca 2011 Temperatura niższa,bezy raczej się podsusza, nie piecze.Jeśli jednak Twoje są ok.,a zdjęcie ",mówi" że są super" to oczywiście nie mam nic przeciw a nawet spróbuję zrobić. Pozdrawiam.zgadzam się, temperatura powinna być niższa, ale widzę że te się chyba nawet lekko skarmelizowały, czy takie zdjęcia? Moja koleżanka kiedyś zapomniała o bezach w piekarniku i się właśnie takie brązowe, skarmelizowane zrobiły, przyznam ze lepszych nie jadłam. Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5291-ciasto-bezy/#findComment-149703 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.