@halusia@ Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 13 Marca 2011 CIASTO Z MASĄ SEROWĄ Biszkopt -6 jaj - 1 szkl cukru - 3 łyżki mąki pszennej - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia -1 łyżeczka przypraw do piernika - 2 łyżki oleju - 3 łyżki kakao - 3 łyżki wody Do ubitych białek dodajemy cukier i dalej ubijamy, potem dodajemy żółtka. Wsypujemy wszystkie składniki sypkie i delikatnie mieszamy łyżką, w między czasie dodajemy wodę i olej. Gotowe ciasto na blachę i pieczemy około 30 min w temp 180 stopni. Masa - 3 śnieżki - 4 serki homogenizowane waniliowe ( 150g) - 2 szkl mleka - 8 łyżeczek żelatyny( rozpuścić w o.5 szkl wody) - 2 galaretki pomarańczowe ( rozpuścic w 3 szkl wody) - pomarańcze Śnieżkę ubijamy z mlekiem , dodajemy serki a na koniec rozpuszczoną żelatynę. Upieczony biszkopt przekrawamy i wylewamy połowę masy serowe. Przykrywamy drugą częścią ciasta i wylewamy resztę masy. Wierzch dekorujemy owocem i wylewamy tężejącą galaretkę. SMACZNEGO! Mój biszkopt nie jest ciemny, gdyż w trakcie pieczenia okazało się że nie mam kakao. Ratowałam się czym miałam. :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5357-ciasto-ciasto-z-mas%C4%85-serow%C4%85/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 13 Marca 2011 Bardzo smakowicie to wygląda :tongue: :clap: Mam pytanie czy po zrobieniu można zaraz konsumować czy musi trochę postać w zimnym? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5357-ciasto-ciasto-z-mas%C4%85-serow%C4%85/#findComment-151806 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 13 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 13 Marca 2011 Mam pytanie czy po zrobieniu można zaraz konsumować czy musi trochę postać w zimnym?Ciasto należy wstawić na jakieś 1- 2 godziny do lodówki Przemku . Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5357-ciasto-ciasto-z-mas%C4%85-serow%C4%85/#findComment-151822 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 13 Marca 2011 Ciasto należy wstawić na jakieś 1- 2 godziny do lodówkiDziękuje tak też pomyślałem i musiałem wybrać inne ciasto do zrobienia na szybko Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5357-ciasto-ciasto-z-mas%C4%85-serow%C4%85/#findComment-151824 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.