Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem studentka II roku technologii żywności w szczecinie i proszę, o jaka kolwiek pomoc. Musze napisać prace zaliczeniowa na temat „bilans zmiany ciepła i masy podczas gorącego wędzenia owiewowego” i kompletnie nie mam pojęcia skąd mogę wziąć wzory i obliczenia do tego tematu. Proszę o jaka kolwiek pomoc, bo semestr się już kończy a bez tego nie uzyskam zaliczenia. Ala mój adres wxala@wp.pl z góry dziękuje
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/537-w%C4%99dzenie-gor%C4%85ce-bilans-zmiany-ciep%C5%82a-i-masy/
Udostępnij na innych stronach

Mam do ciebie prośbę tzn jak napiszę pracę to przedstawisz nam na forum.

Czy się zgadzasz.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/537-w%C4%99dzenie-gor%C4%85ce-bilans-zmiany-ciep%C5%82a-i-masy/#findComment-7245
Udostępnij na innych stronach

U nas mało osób prosi o jakieś typowo naukowe porady. Jesteśmy forum, które bardziej nastawione jest udzielanie prostych rad z zakresu technologi przetwórstwa mięsa a nie bilansowania przemian zachodzących w procesach technologicznych.

Z tego też powodu bardzo chętnie przeczytałbym pracę, w której będzie inna wiedza oprócz tej zawrtej na tej stronie.

Czy teraz mnie rozumiesz, dlaczego chciałbym abyś zamieściła swoją prace na naszym forum?

Przykro mi pisać, lecz był wcześniej przypadek, gdzie osoba prosiła o pomoce naukowe do referatu i również prosiłem ja o to samo, lecz nie przyniosło to żadnego skutku.

Bardzo chętnie przeczytałbym treść tamtego referatu.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/537-w%C4%99dzenie-gor%C4%85ce-bilans-zmiany-ciep%C5%82a-i-masy/#findComment-7248
Udostępnij na innych stronach

Dobrze mogę zamieścić tą prace tylko ze będzie mi pan musiał powiedzieć jak ja tu dodać jako załącznik albo cos w tym stylu, bo nigdy tego nie robiłam. No zauważyłam, że jest tu niewiele z typowo technologicznych zagadnień, ale i tak można się doczytać wielu ciekawych rzeczy, które są przejrzyście zebrane w katalogach.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/537-w%C4%99dzenie-gor%C4%85ce-bilans-zmiany-ciep%C5%82a-i-masy/#findComment-7250
Udostępnij na innych stronach

Dziękujemy za opinię :grin: jesli chodzi o zamieszczenie pracy to, proszę ją przesłać do naszego z moderatorów Maxell i abratek.

W między czasie przeglądełem swoje podręczniki i nic konkretnego nie znalazłem na twój temat, trzeba po prostu szukać w różnych podręcznikach i materiałach, zresztą temat jest tak sformułowany, że bedzie trudno znaleźć "gotowca" chyba, że...

Proponowałbym przejrzenie takichpodręczników jak Ogólna Technologia Żywności-Dłużewski, Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego-Lewicki, Przetwarzanie jadalnych surowców rzeźnych-Pezacki, Technologia przetwórstwa mięsa-Pezacki i inne dostepne w uczelnianej bibliotece.

Pozostają miesięczniki specjalistyczne tj. Przemysł Spożyywczy, Mieso i Wędliny, Gospodarka Mięsna, Przemysł Piekarski (może bedzie artykuł o ubytkach w czasie pieczenia, chociaz nie te zakresy temp.)- trzeba wysłać zaputania do redakcji tych czasopism, czy nic takiego nie było pisane.

Wyslij zapytania do firm produkujących lub sprzedających komory wędzarniczo -parzelnicze(google), może ktoś poda konkretną liraturę.

Ostatnia droga to koledzy z politechniki, może ktoś będzie umiał zbilansować proces wędzenia przy wymuszonym obiegu powietrza.

Trzymamy kciuki.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/537-w%C4%99dzenie-gor%C4%85ce-bilans-zmiany-ciep%C5%82a-i-masy/#findComment-7257
Udostępnij na innych stronach

a moze tu coś znajdziesz?- http://www.wedlinydomowe.pl/print.php?lub :what=article&id=10http://www.fizykon.org/Slowniczek/trmdn_bilans_cieplny_przyklad1.htm14

"W życiu piękne są tylko chwile.."

Dżem

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/537-w%C4%99dzenie-gor%C4%85ce-bilans-zmiany-ciep%C5%82a-i-masy/#findComment-7271
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.