wxala Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Witam, jestem studentka II roku technologii żywności w szczecinie i proszę, o jaka kolwiek pomoc. Musze napisać prace zaliczeniowa na temat „bilans zmiany ciepła i masy podczas gorącego wędzenia owiewowego” i kompletnie nie mam pojęcia skąd mogę wziąć wzory i obliczenia do tego tematu. Proszę o jaka kolwiek pomoc, bo semestr się już kończy a bez tego nie uzyskam zaliczenia. Ala mój adres wxala@wp.pl z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/537-w%C4%99dzenie-gor%C4%85ce-bilans-zmiany-ciep%C5%82a-i-masy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Mam do ciebie prośbę tzn jak napiszę pracę to przedstawisz nam na forum. Czy się zgadzasz. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/537-w%C4%99dzenie-gor%C4%85ce-bilans-zmiany-ciep%C5%82a-i-masy/#findComment-7245 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wxala Opublikowano 18 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 18 Stycznia 2007 nie zrozumiałam ze jak ja napisze prace czy ja tu umieszcze wtedy tak? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/537-w%C4%99dzenie-gor%C4%85ce-bilans-zmiany-ciep%C5%82a-i-masy/#findComment-7247 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 18 Stycznia 2007 U nas mało osób prosi o jakieś typowo naukowe porady. Jesteśmy forum, które bardziej nastawione jest udzielanie prostych rad z zakresu technologi przetwórstwa mięsa a nie bilansowania przemian zachodzących w procesach technologicznych.Z tego też powodu bardzo chętnie przeczytałbym pracę, w której będzie inna wiedza oprócz tej zawrtej na tej stronie.Czy teraz mnie rozumiesz, dlaczego chciałbym abyś zamieściła swoją prace na naszym forum?Przykro mi pisać, lecz był wcześniej przypadek, gdzie osoba prosiła o pomoce naukowe do referatu i również prosiłem ja o to samo, lecz nie przyniosło to żadnego skutku.Bardzo chętnie przeczytałbym treść tamtego referatu. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/537-w%C4%99dzenie-gor%C4%85ce-bilans-zmiany-ciep%C5%82a-i-masy/#findComment-7248 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wxala Opublikowano 18 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Dobrze mogę zamieścić tą prace tylko ze będzie mi pan musiał powiedzieć jak ja tu dodać jako załącznik albo cos w tym stylu, bo nigdy tego nie robiłam. No zauważyłam, że jest tu niewiele z typowo technologicznych zagadnień, ale i tak można się doczytać wielu ciekawych rzeczy, które są przejrzyście zebrane w katalogach. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/537-w%C4%99dzenie-gor%C4%85ce-bilans-zmiany-ciep%C5%82a-i-masy/#findComment-7250 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Dziękujemy za opinię :grin: jesli chodzi o zamieszczenie pracy to, proszę ją przesłać do naszego z moderatorów Maxell i abratek. W między czasie przeglądełem swoje podręczniki i nic konkretnego nie znalazłem na twój temat, trzeba po prostu szukać w różnych podręcznikach i materiałach, zresztą temat jest tak sformułowany, że bedzie trudno znaleźć "gotowca" chyba, że... Proponowałbym przejrzenie takichpodręczników jak Ogólna Technologia Żywności-Dłużewski, Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego-Lewicki, Przetwarzanie jadalnych surowców rzeźnych-Pezacki, Technologia przetwórstwa mięsa-Pezacki i inne dostepne w uczelnianej bibliotece. Pozostają miesięczniki specjalistyczne tj. Przemysł Spożyywczy, Mieso i Wędliny, Gospodarka Mięsna, Przemysł Piekarski (może bedzie artykuł o ubytkach w czasie pieczenia, chociaz nie te zakresy temp.)- trzeba wysłać zaputania do redakcji tych czasopism, czy nic takiego nie było pisane. Wyslij zapytania do firm produkujących lub sprzedających komory wędzarniczo -parzelnicze(google), może ktoś poda konkretną liraturę. Ostatnia droga to koledzy z politechniki, może ktoś będzie umiał zbilansować proces wędzenia przy wymuszonym obiegu powietrza. Trzymamy kciuki. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/537-w%C4%99dzenie-gor%C4%85ce-bilans-zmiany-ciep%C5%82a-i-masy/#findComment-7257 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 19 Stycznia 2007 a moze tu coś znajdziesz?- http://www.wedlinydomowe.pl/print.php?lub :what=article&id=10http://www.fizykon.org/Slowniczek/trmdn_bilans_cieplny_przyklad1.htm14 Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/537-w%C4%99dzenie-gor%C4%85ce-bilans-zmiany-ciep%C5%82a-i-masy/#findComment-7271 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.