Gregtom Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Kilka dni temu,dostałem zamówioną maszynkę do mięsa.Była w promocji za 38 Euro.(wcześniej 59E) firmy Bomann.Poleciałem zaraz do rzeźnika i kupiłem dokładnie 1,138 kg. mięsa wp. z łopatki.Umyłem maszynkę i nasmarowałem olejem spożywczym.Mielenie całości trwało ok. 95 sek. bez najmniejszych oporów.. Kilka fotek : http:,//images49.fotosik.pl/816/a5d29f5ef1d236a4m.jpg Mięso z łopatki pokrojone i mielenie: Cebulka na drobnym sitku: Wspaniale klopsiki wyszły (testowe) w ciągu 3 minut.! Porównam jeszcze na fotkach siatki i noże (po lewej chinol): Maszynka ma 550watt czyli tyle co Zelmer :-) pozdro.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5536-bomann-fw-443-cb-pierwszy-test-por%C3%B3wnanie-z-chinolem/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Na pierwszy rzut oka jedno co jest na plus dla tej maszynki , to szeroka "gardziel" do wprowadzania mięsa . Resztę niestety trzeba oceniać podczas pracy Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5536-bomann-fw-443-cb-pierwszy-test-por%C3%B3wnanie-z-chinolem/#findComment-157698 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Gregtom, najlepszym testem dla maszynki jest mielenie słoniny . Spróbuj i oceń !!!! Pozdrawiam Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5536-bomann-fw-443-cb-pierwszy-test-por%C3%B3wnanie-z-chinolem/#findComment-157704 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 A jeszcze lepiej podgardla .Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5536-bomann-fw-443-cb-pierwszy-test-por%C3%B3wnanie-z-chinolem/#findComment-157764 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 O tak! Daj temu Bommanowi podgardla! :grin: Ja jestem fanem ręcznego mielenia dużych ilości podgardla :devil: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5536-bomann-fw-443-cb-pierwszy-test-por%C3%B3wnanie-z-chinolem/#findComment-157771 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Ha ha ha :wink: .. Czułem, że będziecie mi przed nosem waszymi muskułami chcieli zaimponować i w sumie - jak zwykle - macie rację..Ale kochani, na tę ilość co dzisiaj robiłem to naprawdę w sumie wystarcza. Pomieliłem łopatkę i szynkę ok 2,5 kg. później boczek i dla ciekawości dorzuciłem kilka małych skórek ok. 0,5 kg. i maszynka zrobiła się ciepła , ale nie jęczała.. Dałem jej może z pięć minut odsapnąć (papierosek) i dodałem jeszcze ściegnistą wołowinę przy której były grube kawałki twardego tłuszczu, też ok 0.4 kg., które mieliłem na oczku 2 mm. I to dwukrotnie. Mięso bylo naturalnie mocniej schłodzone ale maszynka zdała egzamin na 4+. Dziękuję Wam za komentarze (z uśmieszkami :grin: ) i pozdrawiam serdecznie..Postaram się jeszcze wstawić fotorelację z dzisiejszego mielenia.. nara :clap: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5536-bomann-fw-443-cb-pierwszy-test-por%C3%B3wnanie-z-chinolem/#findComment-157791 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziutek Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Mam taką samąhttps://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6672&start=30ale używam raczej do mięs gotowanych, do golonki na klej lub na mielone,oceniam ją na 4, wolę ręczną, większy wachlarz sitek i noży. Cytuj „Idąc utartą drogą, wiesz czego się spodziewać.Idąc nowym szlakiem, odkrywasz nowe możliwości” Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5536-bomann-fw-443-cb-pierwszy-test-por%C3%B3wnanie-z-chinolem/#findComment-158621 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.