SMORODINA Opublikowano 7 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #301 Opublikowano 7 Grudnia 2007 WitamW Tesco w Częstochowie są automaty do chleba za 100 zł tylko z 1 mieszadłem.Pozdrawiam Cytuj Janusz "Smorodina" skype: SMORODINA54ANKIETA GADŻETY ZAMÓWIENIA IV ZLOT Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/13/#findComment-24428 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny40 Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #302 Opublikowano 8 Grudnia 2007 witam,a ja dzis kupiłem sobie takie oto naczynko do pieczenia chleba ,pisze na nim BROTTOPF,made in Italy ,dolne całe powlekane ,pokrywa zas od wewnątrz nie powlekana,fakt że używana i ma pare uszczerbień,ale dałem za nie aż 20zł,zrobiłem zdjecia ,ale nie wiem czy pójdą,jak nie pośle je do Maxella,żeby je wrzucił do postu ,pozdrawiam Janusz Cytuj nie rób dymu jak nie wędzisz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/13/#findComment-24455 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny40 Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #303 Opublikowano 10 Grudnia 2007 witam ,a ja mam pytanko ,jak upiec chlebek w rzymskim garnku ,?ile czasu należy moczyc górna pokrywke?przepis sobie wezme z forum ,tylko chodzi o całą reszte ,pozdrawiam Janusz i czy te naczynko bedzie dobre do pieczenia chleba ? Cytuj nie rób dymu jak nie wędzisz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/13/#findComment-24588 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anetka Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #304 Opublikowano 10 Grudnia 2007 To naczynko nazywa się garnek do chleba-taki ma napis to chyba napewno będzie dobry :grin: , w przepisach do garnków rzymskich podają czas moczenia ok 20 minut Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/13/#findComment-24590 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bietka Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #305 Opublikowano 10 Grudnia 2007 Moczysz 0k 20-30 mim.Dól masz cały powlekany? Jeżeli tak to moczysz tylko przykrywkę bo dołu nie ma sensu.Pamiętaj ze garnek wstawiamy do zimnego piekarnika-to bardzo ważne,nie mozna pryskac na niego wodą.Po wstawieniu nastawiasz temp do np 220 st po osiągnięciu tej temp ja piekę chleb z 700 g maki-15 mni w 220 st potem w 180 -25 min. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/13/#findComment-24607 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomuś Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #306 Opublikowano 10 Grudnia 2007 No i stało się może Bin Laden :devil: na nas napadać ,mnie głodem nie wezmą umiem i robię zakąski różniste ;kiełbaski ,wędzonki ,salseonki umiem zrobić napoje różniste kawę ,herbatę i "inne' :wink: a teraz upiekłem pierwszy raz w życiu chlebuś nasz powszedni. :grin: .Najprostszy jaki mi się wydawał. 1 kg mąki żytniej, 0,5 l zakwasu chlebowego /od Fentla/ 1 łyżka soli /nie pełna/ wszystko zamieszałem kopyścią w misce ,zostawiłem w cieple na ok 8 godz. następnie /wieczorem wsadziłem to ciasto do foremki /ok 3/4 pojemności/ co ważne foremkę wysmarowałem masłem i postawiłem na kaloryferze, rano było pełno więc wstawiłem do piekarnika= temp.220 stopni, czas 1 godz. wyjąlłem z foremki do ostygnięcia a teraz zajadam ze słoninką ala wojskową /na zdjęciu/ :grin: :lol: :grin: Ale są już uwagi / nie krytykanctwo /niższa temperatura pieczenia za bardzo spalona skórka za to dłużej pieczony zbyt wilgotny miąsz. Cytuj Tomuś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/13/#findComment-24624 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gabi Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #307 Opublikowano 10 Grudnia 2007 Tomuś! Nawet chlebuś masz pod prądem.( Zagrożenie ze strony Fentelka?) :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/13/#findComment-24626 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bietka Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #308 Opublikowano 10 Grudnia 2007 I po co było pokazywać ze chleb też umiesz upiec?Będziesz teraz stać przy garach wiecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/13/#findComment-24639 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomuś Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #309 Opublikowano 10 Grudnia 2007 Bietka ja to już robie od .......chyba od zawsze :lol: Cytuj Tomuś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/13/#findComment-24640 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #310 Opublikowano 10 Grudnia 2007 Ja w natłoku świątecznych prac zapomniałem już o chlebie. Nastawiłem już zakwas buraczany i z mąki żytniej na żurek. szyneczki już się peklują i mięso na kiełbasę. Muszę teraz pomyśleć jaki chleb mam upiec na święta. chyba będę musiał ze trzy różne. Muszę to przedyskutować z Tereską .Ja będę optował za bułkami niedzielnymi i chlebem bakaliowym. :grin: :grin: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/13/#findComment-24646 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny40 Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #311 Opublikowano 11 Grudnia 2007 Moczysz 0k 20-30 mim.Dól masz cały powlekany? Jeżeli tak to moczysz tylko przykrywkę bo dołu nie ma sensu.Pamiętaj ze garnek wstawiamy do zimnego piekarnika-to bardzo ważne,nie mozna pryskac na niego wodą.Po wstawieniu nastawiasz temp do np 220 st po osiągnięciu tej temp ja piekę chleb z 700 g maki-15 mni w 220 st potem w 180 -25 min. dolna miskajest cała powlekana,a górna tylko wierzch Cytuj nie rób dymu jak nie wędzisz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/13/#findComment-24697 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bietka Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #312 Opublikowano 11 Grudnia 2007 czyli moczysz tylko górę bo dołu nie ma sensu i pieczesz pod przykryciem by przykrywka oddała wilgoć.Tylko nie przesadz z ilością ciasta bo moze Ci się przykleić do pokrywy i będzie kicha.10 min przed końcem pieczenia ściągnij pokrywę by dopiec górę chleba. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/13/#findComment-24699 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #313 Opublikowano 11 Grudnia 2007 Tomuś ładny chlebek czy do składników nie dodawałeś już wody?a jeśli nie to jaką konsystencję miało ciasto?Pozdrawiam serdecznie JAsiu Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/13/#findComment-24700 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny40 Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #314 Opublikowano 11 Grudnia 2007 czyli moczysz tylko górę bo dołu nie ma sensu i pieczesz pod przykryciem by przykrywka oddała wilgoć.Tylko nie przesadz z ilością ciasta bo moze Ci się przykleić do pokrywy i będzie kicha.10 min przed końcem pieczenia ściągnij pokrywę by dopiec górę chleba.dziekuje za rady ,jak upiekę to dam znać jak wyszło. Cytuj nie rób dymu jak nie wędzisz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/13/#findComment-24711 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #315 Opublikowano 11 Grudnia 2007 Rano oczekujemy fotek :lol: Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/13/#findComment-24713 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny40 Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #316 Opublikowano 11 Grudnia 2007 Rano oczekujemy fotek :lol:no to bedzie trudne ,bo zepsuł sie termostat w piekarniku i dopiero jutro bedzie fachman ,ale jak tylko cos ukrece na tej nowej maszynie i upieke w tym naczyniu,napewno pokażę zdjecia , Cytuj nie rób dymu jak nie wędzisz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/13/#findComment-24719 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #317 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Witam wszystkich . Chcialbym sie pochwalic moim wypiekiem. Wszystko zgodnie z receptura umieszczona na wstepie tego forum. "Udalo sie jak cholera " Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/13/#findComment-25477 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #318 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Witam Podrobek Smacznego,teraz do tego dobra wędzonka albo kiełbaska Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/13/#findComment-25479 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #319 Opublikowano 16 Grudnia 2007 I cóś do popicia :wink: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/13/#findComment-25483 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #320 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Do popicia tez sie cos znajdzie he he. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/13/#findComment-25493 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gabi Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #321 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Podrobek ! Jutro Ty zapraszasz gości. Jak nie wiesz to się dowiesz. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/13/#findComment-25494 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #322 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Ja Cię kręcę .Niezła kolekcja :!: :grin: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/13/#findComment-25495 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #323 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Kochani . Drzwi mojego domu sa dla was otwarte. Wpadajcie !!!!!!!!!. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/13/#findComment-25496 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #324 Opublikowano 16 Grudnia 2007 A no rocznie jakies 100 literkow wurobu wszelakiego. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/13/#findComment-25497 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #325 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Podrobek nie kuś, bo wyczarterukemy jakiegoś Boeninga 747 i zwalimy Ci się na głowę i dopiero będziesz miał kłopot.Będzie to wyjazdowy zlot 3i1/3 :grin: :grin: :grin: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/13/#findComment-25498 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.