MariuszS Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij #351 Opublikowano 6 Lutego 2008 Witam.Ja,żeby nie opadał w środku(chlebuś) daję ciut mniej wody. Jak kula ciasta ślizga się po dnie i szura (a po rogach chowa sie resztka mąki) to dopiero wtedy dolewam troche wody.Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/15/#findComment-28416 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #352 Opublikowano 11 Marca 2008 Poszukuje przepisu na bułki kajzerki.Będę wdzięczny za pomoc. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/15/#findComment-30871 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majus Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #353 Opublikowano 11 Marca 2008 http://kuchareczka.blox.pl/2008/02/Kajzerki.html Cytuj majushttp://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/15/#findComment-30895 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #354 Opublikowano 11 Marca 2008 Wielkie, wielki dzięki.Bardzo prosty przepis juto okaże się czy smaczny :lol: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/15/#findComment-30896 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #355 Opublikowano 11 Marca 2008 po kiego czorta jajko do ciasta ? Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/15/#findComment-30898 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bietka Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #356 Opublikowano 12 Marca 2008 Piekłam już kilka razy kajzerki wg przepisu wyżej i polecam.Nacinam ostrym nożem przed rośnięciem.Polecam.A jeśli chodzi o bułki o często piekę te http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=10217 smaczne i mozna piec od razu lub zostawić w lodówce na dogodną porę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/15/#findComment-30920 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majus Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #357 Opublikowano 12 Marca 2008 I jeszcze jedna fajna stronkahttp://www.chleb.info.pl/index.htm Cytuj majushttp://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/15/#findComment-30927 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMORODINA Opublikowano 14 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #358 Opublikowano 14 Marca 2008 Witam Przepis na chleb orkiszowy: Chleb orkiszowy 750 g( program podstawowy)40 g sezamu 40 g siemienia lnianego (sezam i siemię moczyć około 1 godz. przed wypiekiem) 180 g maślanki 80 ml wody 400 g mąki orkiszowej 50 g mąki żytniej 1 łyżeczka soli 15-20 g drożdży ½ łyżeczki mielonej kolendry Smacznego Cytuj Janusz "Smorodina" skype: SMORODINA54ANKIETA GADŻETY ZAMÓWIENIA IV ZLOT Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/15/#findComment-31105 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #359 Opublikowano 14 Marca 2008 u nas mąka orkiszowa jest po 8,99zeta :shock: Janusz czemu namaczasz siemie i sezam??Jasiu Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/15/#findComment-31106 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMORODINA Opublikowano 14 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #360 Opublikowano 14 Marca 2008 Robi się "tłuściejszy" , miękki i nie wyciąga wilgoci z chleba. Cytuj Janusz "Smorodina" skype: SMORODINA54ANKIETA GADŻETY ZAMÓWIENIA IV ZLOT Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/15/#findComment-31108 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gienek Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #361 Opublikowano 14 Marca 2008 Ja siemię mielę na młynku i dodaję do chlebka wraz z otrębami przennymi wychodzi ciemny jak razowy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/15/#findComment-31114 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #362 Opublikowano 15 Marca 2008 Wracam do tematu bułek. :grin: Ciasto właśnie wyrasta a w przepisie pisze że po wyrośnięciu mam go podzielić na 8 części.Czy mogę to zrobić nożem czy po prostu "rozerwać " ciasto na kawałki.Drugie pytanie czy takie gotowe ciasto można zamrozić na później? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/15/#findComment-31160 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcomm Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #363 Opublikowano 15 Marca 2008 Miro!Przepraszam nie śledziłem tematu ale jak na 8 części to chyba ten wspaniały przepis na kajzerki? CO?Ja robię proporcjonalnie troszkę więcej ciasta i dzielę na 9 części bo tak sie dobrze mieści na blasze.Tnij jak popadnie ale potem wyrabiam kulkę bułki w rękach przez chwilę, znacznika jeszcze się nie dorobiłem, czasem nacinam nozem ale różnie to wychodzi.Posmarowanie zółtkiem i posypka makiem-prima!.Jeszcze uwaga na pieczenie w kuchence!Połowę czasu piekę z dwoma palnikami- góra dół ,a resztę tylko dół.Wychodzą jak te na zdjęciach.pzdrCo do mrożenia to bym mroził.Ostatnio wyrastały w lodówce na drugi dzień na rano-Wyszły pycha. Cytuj marcomm Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/15/#findComment-31164 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #364 Opublikowano 15 Marca 2008 Dzięki Marcomm Właśnie włożyłem bułki do kuchenki.Piszesz o smarowaniu żółtkiem ? a nie białkiem z wodą ?? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/15/#findComment-31165 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #365 Opublikowano 15 Marca 2008 pieczemy bułki dziennie!!! po kidiabeł je smarowac jajcami :devil: bułka to bułka a nie cciasto ciasta Nie mroż w tym momencie usypiasz (zabijasz) drozdze jaki problem wstać godz przed .rodziną i namieszać ciasto??? i świeże bułeczki na sniadanko Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/15/#findComment-31187 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gienek Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #366 Opublikowano 16 Marca 2008 Chciałbym się pochwalić wypiekiem słodkich bułeczek. Pieczone były w mojej grilo wędzarni. Z paleniska wygarnołęm węgiel . Pieczenie kilka minut, dla mnie rewelacja. Smak o dużo lepszy niż z piekarnika na gaz. Byl to final po wędzeniu szynek i kiełbaski. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/15/#findComment-31190 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcomm Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #367 Opublikowano 16 Marca 2008 MiroSmaruj albo nie smaruj (tak jak z tym zawodowcem co może kopać,albo może nie kopać podwójny fach w ręce :grin: ) ja tam trochę smaruję bo mi się mak lepiej trzyma, a czy zółtkiem, czy białkiem czy wodą kwestia smaku i fantazji :grin: JasiuMasz racje z tym mrożeniem.Zasugerowałem się tylko tym powolnym wyrastaniem w lodówce, co sprawdziłem.Zamrażarka nie w chodzi w grę. Mea culpa. Cytuj marcomm Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/15/#findComment-31198 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bietka Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #368 Opublikowano 16 Marca 2008 Również smaruję pieczywo roztrzepanym białkiem z odrobiną wody.Posypuję-sezamem lub makiem,słonecznikiem,pestkami dyni.Je sie też oczami.Często wyrabiam pieczywo wieczorem,siup do lodóweczki a rano pieczenie.Oczywiście rosnięcie następuje powoli w lodówce.Wkładam je do lodówki po wyrobieniu i uformowaniu bułek lub chleba. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/15/#findComment-31248 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #369 Opublikowano 16 Marca 2008 Bułki upieczone jednak coś mi nie wyszły :grin: Przypiekły się a nawet lekko przypaliły od spodu, choć pilnowałem temperatury pieca 220 C.Skórka jest przypieczona i gruba na jakieś 2-3mm.Albo mój piec szwankuje z temperaturą albo trzymałem je za długo (tylko dolna grzałka ok 30 min.)Czy pieczecie bułki na samej blasze ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/15/#findComment-31250 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMORODINA Opublikowano 16 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #370 Opublikowano 16 Marca 2008 miro, Witam Ja robię bułki o wadze 100 g surowego ciasta i piekę po wyrośnięciu 20 - 25 min max częściej bliżej 20. Pozdrawiam Cytuj Janusz "Smorodina" skype: SMORODINA54ANKIETA GADŻETY ZAMÓWIENIA IV ZLOT Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/15/#findComment-31251 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #371 Opublikowano 16 Marca 2008 j.w. temp mam 200obie grzałki bez termoobiegu bo wysusza Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/15/#findComment-31253 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Savio Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #372 Opublikowano 16 Marca 2008 Bułeczki gotowe. Proces zgodny z podaną stronką z kajzerkami Temp 220 st przez 16 minut - wyśmienite. Teraz będę kombinował z dodatkami... Cytuj wzbogacaj swoje wnętrze... nigdy na to nie jest za późno... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/15/#findComment-31254 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gabi Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #373 Opublikowano 16 Marca 2008 Czy pieczecie bułki na samej blasze ?Ja używam papieru do pieczenia . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/15/#findComment-31255 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bietka Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #374 Opublikowano 20 Marca 2008 Ja również. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/15/#findComment-31455 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #375 Opublikowano 30 Marca 2008 Dziękuje za porady. Bułki wychodzą extra. Dziś do ciasta dodałem łyżeczkę proszku do pieczenia i zamiast bułki uformowałem coś na kształt chleba. http://img340.imageshack.us/img340/9730/pieczyworb5.th.jpg Korzystając z okazji czy macie przepis na pieczywo typu bagietka ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/15/#findComment-32122 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.