Gość Gabi Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #201 Opublikowano 17 Listopada 2007 Papcio polecam przepis Tomka na zwykłe buleczki. :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/9/#findComment-22148 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #202 Opublikowano 17 Listopada 2007 kostka drozdzy ma 100 gram :wink: bulki polecam wg.Tomka500gram maki pszennej1 lyzeczka soli 1 cukru 10gram drozdzy z kostki to okolo 6mm320 letniej wodywyrobic ciasto w automacie i piec 15 min w piekarniku 200 stopni wszystko opisane w temacie " chleb BonAira" Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/9/#findComment-22149 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #203 Opublikowano 17 Listopada 2007 Oczywiście moja pomyłkaDzięki za podpowiedź i juz znalazłem też opis Tomka. Jasiu gdzie jest ten młyn? Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/9/#findComment-22150 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #204 Opublikowano 17 Listopada 2007 Nie wiem jechalem droga kolo pkp caly czas na wprost az wyjechalem z miasta i nastepna wies jechalem tam ze znajoma i Ona mowila gdzie jechac :blush: https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=1399&highlight=chleb+bonaira juz wiem to byly : Ocice Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/9/#findComment-22151 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pedro Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #205 Opublikowano 17 Listopada 2007 Jadąc na Opole w Ciężkowicach, albo w Polskiej Cerekwi (nigdy nie pamiętam co jest pierwsze, ale jedno z drugim graniczy) po prawej stronie jest młyn wraz z sklepem firmowym. Nie wiem po ile mąka, bo zawsze jadę w niedzielę albo w tygodniu, ale późno jak już zamknięte. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/9/#findComment-22152 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #206 Opublikowano 18 Listopada 2007 6. Czas poboru prądu - 1,15 godz. Ale program trwa jakies 3godz 15 min ? Czyli przez 2 godziny automat się leni ? 7. Całkowity pobór prądu - 0.57 kWh - Tzn pobrał 0,57kW czy też średnie zużycie to 0,57kWh ? Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/9/#findComment-22164 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #207 Opublikowano 18 Listopada 2007 Tak BonAir, leni się! Przecież dość długo trwa wyrastanie. Jak pisze w instrukcji miernika jest to całkowite zużycie prądu. Zresztą popatrz: http://img143.imageshack.us/img143/7629/44jy7.jpg Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/9/#findComment-22167 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bietka Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #208 Opublikowano 18 Listopada 2007 W zasadzie piekę tylko na zakwasie /maszyna wyrabia za mnie/ ale mam sprawdzony przepis na drożdzówkę z automatu która w zasadzie sama się robi i piecze.Mogę wrzucić przepis gdyby ktos był zainteresowany. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/9/#findComment-22185 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aglod Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #209 Opublikowano 18 Listopada 2007 Przepis mile widziany :smile: dzielimy się doświadczeniami na smakołyki :grin: A ja mam pytanie z innej beczki. Czy ktoś ma instrukcje do automatu FIF albo mógłby pomóc przetłumaczyć opisy do przycisków? My niemieckiego niet!!! Właśnie Wnuczek przywiózł z giełdy w Słomczynie używany automat do chleba za 20zł, sprawdziliśmy, że mieszadła sprawne i grzałka grzeje, ale chcemy spróbować upec chlebek (do tej pory piekliśmy w spolszczonym bifinecie, ale pożyczonym) Cytuj Podjadającym farsz skrytożercom mówimy NIE!!!http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/9/#findComment-22186 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #210 Opublikowano 18 Listopada 2007 Ja poproszę o przepis na drożdżówkę, mam jeszcze mąke i drożdże to będę piekł bo na dworze ziąb! Nigdzie nie idę tylko do kuchni. Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/9/#findComment-22188 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bietka Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #211 Opublikowano 18 Listopada 2007 Dróżdzówka z automatu2.5 dag świeżych drożdzy/ocieplonych, 0.5 kg mąki,cukier waniliowy,3 łyżki cukru,1/4 kostki masła,250 ml ciepłego mleka/nie gorące/,1/2 łyzeczki soli,2 jajka.Wg.uznania sezam,morele suszone albo rodzynki. Podgrzewam maszynę na pusto.W kolejności wkładam:ciepłe mleko,rozbełtane 2 jaja,rozpuszczone ciepłe masło,cukier /zwykły i waniliowy/,sól,maka a na mąkę pokruszone drobno drożdze bez rozrabiania.piec na sweet breat/słodkie./W trakcie dodac wybrane dodatki.Skorka na średnio wypieczona.Piekę często polecam.Jak mam czas to bawię się w rozrabianie drożdzy a sól należy dodać na wierzch mąki.Ale znacznej różnicy nie zauważyłam.Przepis mam z forum cin-cin. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/9/#findComment-22191 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #212 Opublikowano 18 Listopada 2007 Przypuszczam ze to to samo Jakie masz opisy klawiszy? Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/9/#findComment-22192 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #213 Opublikowano 18 Listopada 2007 Dzięki za przepis, do roboty Papcio! Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/9/#findComment-22194 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #214 Opublikowano 18 Listopada 2007 Czy ktoś ma instrukcje do automatu FIF albo mógłby pomóc przetłumaczyć opisy do przycisków Podaj jaki to konkretnie model. Opisy do przycisków rónież chętnie przetłumaczę. Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/9/#findComment-22197 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aglod Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #215 Opublikowano 18 Listopada 2007 FIF model EBB010 Klawisze:ZEITGROSSEBRAUNUNGPROGGRAMM-programHELLMITTELDUNKELL i przy nazwach programów1 basis2 backpulver3 weissbrott4 schnell- pewnie ekspresowy5. vollkorn- pełnoziarnisty?6. susses7 teig8 backen9 konfiture- marmolada10 toast Dzięki za pomoc. :grin: Wsawiliśmy na chlebek pszenny na 3 (tam jest coś ze słowem piekarnia?) ale nie wiemy czy dobrze, coś może się upiecze Cytuj Podjadającym farsz skrytożercom mówimy NIE!!!http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/9/#findComment-22201 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #216 Opublikowano 18 Listopada 2007 FIF model EBB010 Klawisze:ZEIT ------ czas . kiedy chcesz piecGROSSE --- wielkosc chlebaBRAUNUNG ---- przyrumienienie skorkiPROGGRAMM-programHELL---jasny MITTEL sredniDUNKELL--- ciemny i przy nazwach programów1 basis --- podstawowy ,na tym pieczemy wiekszosc chlebkow2 backpulver- dla ciasta (moze bycna chleb) na proszku do pieczenia3 weissbrott ---- dla bialego (pszennego)4 schnell- pewnie ekspresowy --- szybki chleb -- nie polecam5. vollkorn- pełnoziarnisty? --- dokladnie6. susses7 teig -- ciasto (wyrabiabinie bez pieczenia)8 backen ----- dopiekanie9 konfiture- marmolada10 toast ----- tostowy ---- nie polecamto nie niemiecki tylko flamandzki jezykDzięki za pomoc. :grin: ---- prosze bardzo :tongue: jesli pomoglemWsawiliśmy na chlebek pszenny na 3 (tam jest coś ze słowem piekarnia?) ale nie wiemy czy dobrze, coś może się upieczeNapewno :grin: :grin: :grin: Pozdrawiam serdecznie Jasiu Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/9/#findComment-22202 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #217 Opublikowano 18 Listopada 2007 Spóżniłem się... 6. susses - to do sosów 8 backen ----- dopiekanie - moim zdaniem to jest po prostu sam proces pieczenia (penie ok. 60min.) Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/9/#findComment-22204 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aglod Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #218 Opublikowano 18 Listopada 2007 Dzięki chłopaki :grin: :grin: :grin: Ciekawe czy ma 1 godz utrzymanie ciepła po pieczeniu Cytuj Podjadającym farsz skrytożercom mówimy NIE!!!http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/9/#findComment-22208 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gabi Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #219 Opublikowano 18 Listopada 2007 Bietka! Dzięki za przepis na drożdżówkę. Oczywiście ciasto wyszło super. Polecam. :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/9/#findComment-22216 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bietka Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #220 Opublikowano 18 Listopada 2007 Cieszę się.Fajne bo szybko mozna przygotować porodukty/przy pomocy mikrofali/ a resztę zrobi maszyna.Jeżeli masz więcej czasu to polecam zabawę:Te składniki wyrabiam w maszynie na programie wyrabianie.Pozostawiam do wyrośnięcia na pół godz ponownie mieszam -programem do proszku/od razu miesza bez grzania/ i wywalam na stolincę.Dzielię ciasto na pół.Wałkuję na prostokąt grubości 2-3 mm.Roladę mozna smarować np nutellą albo słodkim twarogiem.Ja robię każdą z innym nadzieniem.Zwijam w rulon,przyklepuję.Tnę jak kopytka w odległości ok 5 cm na ukos i układam w natłuszczonej blaszce tak aby na spodzie i wierzchu było nadzienie jeden obok drugiego w lużnych odstępach.Stawiam do wyrosnięcia na ok pół godz. Samaruję rozmąconym białkiem posypuję np orzeszkami lub sezamem.Piekę z 25-30 min w 180 st.góra-dół.Smakuje wysmienicie ładnie wygląda. 6-to może do pieczenia słodkich ciast-u mnie w AFK BM3-sweet breat8-to samo pieczenie- kiedy ciasto za mało wyrosnie zatrzymujesz program,czekasz i włączasz 8 -pieczenie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/9/#findComment-22221 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aglod Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #221 Opublikowano 20 Listopada 2007 Donoszę, że chlebek udany :grin: Maszynka sprawdzona, ciężko tylko schodzą mieszadła, w związku z tym ciężko było wyjąć chlebek, ale myślę, że coś da się z tym zrobić.(na zdejmowanie mieszadeł w trakcie to ja za leniwa :devil: )Ale pożyczonej narazie teściowi nie oddam, zresztą i tak w niej nie piecze. Cytuj Podjadającym farsz skrytożercom mówimy NIE!!!http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/9/#findComment-22591 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bietka Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #222 Opublikowano 20 Listopada 2007 Bolce mozna posmarować np masłem a naprawdę po ostatnim mieszaniu przed ostatecznym rośnięciem mozna spokojnie je wybrać i nie męczyc się pózniej. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/9/#findComment-22592 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #223 Opublikowano 20 Listopada 2007 bietka, drożdżówka wyszła dobrze. Nie napisałaś, że to słodka bułka. Było trochę śmiechu jak w pracy moi jedli ją jako kanapka z kiełbasą na słodko! I takie coś musi być. Ale zjedli i mam na piątek upiec jeszcze bardziej słodką to będą mieć do pracy z dżemem. Dziś w Oszołomie widziałem cały przekrój mąk, jakieś orkiszowe, typy od 400 do 2000, fajnie jest nieć wybór. Teraz to tylko doiść do jednego dobrego przepisu i piec, a na eksperymenty to też przyjdzie czas.Po 5 bochenkach i jednej drożdżówce mam lekko wypraktykowany ten automat. Jeszcze raz dziekuję wszystkim za pomoc. Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/9/#findComment-22599 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #224 Opublikowano 21 Listopada 2007 Mam do was pytanie czy mąka razowa to to samo co mąka pytlowa ?Jeżeli nie to czym się różnią ?. Dziękuje. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/9/#findComment-22729 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #225 Opublikowano 21 Listopada 2007 maka razowa to maka po pelnym przemiale a maka pytlowa to maka razowa przesiana przez pytelPytel to sito mlynarske z gazy jedwabnej, obecnie takze z innych materialow. Maka pytlowa, to maka przesiana przez takie sito. Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/558-pieczywoprzepisy-na-chleb-i-bu%C5%82ki/page/9/#findComment-22733 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.