pis67 Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 4 Listopada 2011 na to mięso mielone z pomidorkamikolejna warstwa sera , a na nią szynka dojrzewająca , Przy piątku, dwie warstwy mięska i ser w niejednej warstwie, w dodatku na kolację, toć to niezdrowo. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/6/#findComment-183282 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klodek4 Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 4 Listopada 2011 paolodoro, przepiękna kompozycja, smakowita wersja lazaniowa, respekt :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :clap: :clap: :clap: :clap: Cytuj dycha do dychy i strzelaja kielichy!!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/6/#findComment-183287 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 5 Listopada 2011 :sad: wczoraj odebrałem wyniki krwi :sad: trzeba radykalnie zmienić dietę :sad: koniec z kolacyjkami,kociołkami,boczusiem,słoninką,serkami :smile: została tylko trawa i sianko :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/6/#findComment-183315 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczeciniasty Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 5 Listopada 2011 A ja to bym sobie zjadl na przystaweczke bne a na danie glowne bob z boczkiem.Kto jadl bne? i bob z boczkiem ten wie o czym pisze. Cytuj PozdrawiamGDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/6/#findComment-183329 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 5 Listopada 2011 Pewnie fasola :question: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/6/#findComment-183331 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczeciniasty Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 5 Listopada 2011 nie no fasola a na drugie bob????to by bylo jakies harakiri :grin: [ Dodano: Sob 05 Lis, 2011 13:18 ]bna a niektorzy okrasa wolaja ????to taka podpowiedz Cytuj PozdrawiamGDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/6/#findComment-183332 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 5 Listopada 2011 Kurcze okrasa :question: Moja babcia św. pamięci jak kopytka na obiad robiła to okraszała skwarkami z boczku lub słoniny Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/6/#findComment-183333 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczeciniasty Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #133 Opublikowano 5 Listopada 2011 to jest okrasa z drobiu-wiecej nie podpowiem Cytuj PozdrawiamGDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/6/#findComment-183336 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #134 Opublikowano 5 Listopada 2011 J robię właśnie paprykarz jak wyjdzie to wkleje fotki Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/6/#findComment-183337 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub2001 Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #135 Opublikowano 5 Listopada 2011 to jest okrasa z drobiuMniemam że gęsia. Ostatnio teściowa nabyła w sklepie mięsnym okrasę. Pachniała jak trociny przed wędzeniem. Skąd twoja pochodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/6/#findComment-183363 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczeciniasty Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #136 Opublikowano 5 Listopada 2011 Tak se przypomnialem bo przedwczoraj byly rocznica dziadka ktory robil wlasnie ta bne okrase czy tez oponke.miod w gebie stare kaszuby powinny pamietac......Jest pare rodzajow przyrzadzania gesiny Jak sie myle niech mnie ktos poprawi bo dokladnie nie pamietam jak to szlo po koleiale na bne to wolalismy na surowa gesine zmielona z pieprzem majerankiem(duzo majeranku)i oczywiscie sola.Okrasa -to takie gorsze czesci z gesi -babcia je zasalala i do glinianego gara dawala i jak potrzebowala tluszczu do przysmazenia czy dodania to zup czy polac kartofle to zawsze z tego gara czerpala. Oponka jak dobrze pamietam kupe lat temu to bylo jak dziadek oprawil ges czasami kaczke ale to juz nie to samo zostawial tylko mieso i skore poczym czesc miesa mielil a czesc kroil nozem tak na wieksze troche kawalki doprawial te miesko ubite lezalo ze dwa dni a nastepnie zawijal w te skore po gesi i do wedzenia. Moze ktos z ziomali pamieta dokladniej ode mnie jak to sie dokladnie robilo a moze ktos jeszcze tak robi................Chetnie skorzystalbym z wiedzy a moze i z techniki jak to sie dokladnie przyzadzalo.Pozdrawiam Cytuj PozdrawiamGDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/6/#findComment-183369 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #137 Opublikowano 5 Listopada 2011 Tak se przypomnialem bo przedwczoraj byly rocznica dziadka ktory robil wlasnie ta bne okrase czy tez oponkeKiedyś byłem w Kościerzynie... tam podawali obonę na chlebek. To chyba o to chodzi, tak :question: :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/6/#findComment-183380 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #138 Opublikowano 5 Listopada 2011 Dziś, po pracowitym kulinarnie dniu, na kolację mieliśmy schab po warszawsku, rozbef pieczony z masą serową i śledzie wg Magdy Gesler pod chrzanem i jabłakami, do tego ciepłe bułki starej daty. Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/6/#findComment-183389 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #139 Opublikowano 5 Listopada 2011 :grin: to Mi wygląda jak z kateringu,ale jak zrobiłeś SAM to :grin: :thumbsup: :clap: :clap: :clap: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/6/#findComment-183390 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #140 Opublikowano 5 Listopada 2011 Niestety ja nie mam takich zdolności, ale mój syn jest zawodowym kucharzem i to on te pólmiski z mięsami przygotowywał, bułki i śledzie to moja wytwórczość. Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/6/#findComment-183392 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #141 Opublikowano 5 Listopada 2011 Dziś z racji że cały dzień mięsny i paprykarzowy to kolacyjka na słodko jabłka w cieście francuskim pierwszy raz robione jeszcze tylko posypać cukrem pudrem jak ostygnie. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/6/#findComment-183396 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #142 Opublikowano 5 Listopada 2011 U nas na kolacje pizza :thumbsup: Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/6/#findComment-183404 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #143 Opublikowano 5 Listopada 2011 ziś, po pracowitym kulinarnie dniu, na kolację mieliśmy schab po warszawsku, rozbef pieczony z masą serową i śledzie wg Magdy Gesler pod chrzanem i jabłakami, do tego ciepłe bułki starej daty.Zbyszku od razu widać że to robił profesjonalista...gratulacje dla syna :clap: Patrząc na ten półmisek ślinka mi cieknie a jestem bez kolacji... :tongue: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/6/#findComment-183413 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #144 Opublikowano 5 Listopada 2011 Halusiu zapraszamy, jeszcze co nieco zostało,,,,,,,,,, Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/6/#findComment-183417 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #145 Opublikowano 5 Listopada 2011 le mój syn jest zawodowym kucharzem i to on te pólmiski z mięsami przygotowywał niezłe, a te różyczki to tez własnoręcznie robił ??? (jesli tak to z czego ?) Cytuj Chleb nigdy się nie znudzi.Dobra wędlinka również :-) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/6/#findComment-183429 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #146 Opublikowano 6 Listopada 2011 nasza kolacja :grin: Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/6/#findComment-183594 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #147 Opublikowano 9 Listopada 2011 sałatka owocowa Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/6/#findComment-184175 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #148 Opublikowano 9 Listopada 2011 a u mnie pizza Halusi , znaczy ciasto , a nadzienie :grin: czyszczenie lodówki :grin: smaczniste :thumbsup: Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/6/#findComment-184189 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #149 Opublikowano 10 Listopada 2011 tortilla na szybkiego :grin: pierś z kurczaka,kukurydza,cebula,papryka czerwona i żółta,czosnek i pomidor,przyprawy i sos(to co miałem pod ręką) W smaku nawet nawet :grin: Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/6/#findComment-184343 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #150 Opublikowano 12 Listopada 2011 Taka lajtowa kolacyjka .... żonka na nocce, więc w samotności muszę się pożywić, no w sumie moje małe dziewczę mi towarzyszy, więc nie jest źle http://img534.imageshack.us/img534/7747/pb120023.th.jpghttp://img202.imageshack.us/img202/8296/pb120025.th.jpg Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/6/#findComment-184600 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.