Skocz do zawartości

myth

Użytkownicy
  • Postów

    1602
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

O myth

  • Urodziny 15.06.1981

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Reykjavik, Islandia/ Koszalin

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia myth

Weteran

Weteran (13/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Aktywny rozmówca Unikat
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Kiedyś pisałem z Tobą o napędzie do hendiego ... jest szansa, bo coś wspominałes, ze zaprzestałeś ....? Więc może ten napęd ogarnął by i nadziewarkę i mieszarkę?
  2. Tusiaczek, a czy napęd do grilla nadawałby się? Mój ma 4W, na 230V .... zam zamiar zakupićmieszarkę , ale myślałem to jej z Allegro, 40 L ... nie za duże to, to? Ile tam kg farszu wejdzie? Druga wielkość to 27L. CZemu tam nie podadzą kg ile zamiesza, a tylko litry ...
  3. No i świątecznie i poświątecznie ... Gravlax Tatarek z łososia Norweskiego 1wszy szynkowar .... wsad to boczek, wołowina i schab ... Chorizo wg Betiota Bastruma 2 etapy zakończone
  4. W smaku podobne do wołowego, ale dużo słodsze, szczerze mówiąc źrebina podchodzi mi bardziej , jeśli mowa np. o gulaszu Dzięki , pozdrawiam
  5. Moja wariacja białej kiełbachy ... Tym razem zamiast wołowego, dodałem koniny ... efekt rewelacyjny ... 13 kg jej wyszło .... Obawiałem się, ze będzie zbyt chuda, taki mi się trafił surowiec, ale ku mojemu zdziwieniu nie jest gumowata... jest fajnie zbita, a w smaku na prawdę rewelka No i wody tez poskompiłem, bo dałem tylko 300 ml na całość ... dodałem do koninki i z nią wymieszałem ..... jedyny minusik, to powietrze, miałem powykłuwać, ale zapomniałem ... cóż nobody is perfect TYm razem również mięsko przyprawiłem dzień wcześniej ... pieprz 1,5gr/kg , majeranku sporo bo 5 gr/kg , sól 2% z całej masy, ok 20 ząbków czosnku, chińczyka ... :P Mięso to : łopatka 5 kg, boczek 5,5 kg, chabeta z golonkami 2,5 kg
  6. Dobra gagatki, a na kabanosy końskie przepis mata ?
  7. Całkowicie nieopatrznie zapeklowane na mokro, a po kilku dniach zdecydowałem się na dojrzewające ... postanowiłem za radami kolegów doczekać procesu peklowania mokrego i potem postępowałem już jak przykazano ... wędziłem kilka godzin, potempowisiało w lodówce kilka dni, nastepnie w przyprawy, w pieluchę i do lodówki ... temp ok. 5-6 st. no i wczoraj po "macanku" doszedłem do wniosku, że trza by odpieczętować... rezultat mnie zaskoczył, bo pyszne, aromatyczne, soczyste... cieniutkie plasterki na krajalnicy i uczta jakich mało ... połówkę zostawiam do bierzącej konsumpcji, drugą połówkę pakuję jutro próżniowo, a druga karkówa powisi jeszcze z tydzien, albo dwai wtedy do niej zajrzę ... Maad ...
  8. Spostrzegawczy jesteś Pisie Kozik do foto, krojone na krajalnicy ... Dzięki chopoki
  9. Po ponad miesięcznym dojrzewaniu sprawa ma się następująco .... I bardziej z przodu wszystko peklowane ok 18 dni, dojrzewanie miesiąc i 3 dni
  10. DZięki ... nadziewane nadziewarką ...
  11. myth

    No to działam...

    Wiem dziecino, wiem.... ..., że żarcik... a na jajo, to kiedyś solankę sprawdzali sąsiad ma to do siebie, że lubi być sąsiedzki.... zawsze taki jestem, jako sąsiad, a nawet nie będąc sąsiadem ... nigdy nic nie wiadomo :) : ) :D
  12. myth

    No to działam...

    Ja po uszkodzeniu "drooooogiego" aparatu, przez mą latorośl, zakupiłem olymplusa - OLYMPUS TOUGH - TG-820 , przestałem się martic o sprzęt ... tez sporo kosztował, ale teraz upadki, zatopienia itd. mnie nie dotyczą robi super foty, bez fotoszopa może jakiś sąsiad lubi prać.... ? przebrać za szopa i jak znalazł, na długie , zimowe wieczory ... Ps. Ty mnie osądziłaś
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.