-
Postów
1602 -
Dołączył
-
Ostatnia wizyta
O myth
- Urodziny 15.06.1981
Informacje o profilu
-
Płeć
Mężczyzna
-
Miejscowość
Reykjavik, Islandia/ Koszalin
Ostatnie wizyty
Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.
Osiągnięcia myth
-
Mieszarka do farszu - pomoc w zakupie
myth odpowiedział(a) na Michał Koperski temat w Mieszarki do farszu
Kiedyś pisałem z Tobą o napędzie do hendiego ... jest szansa, bo coś wspominałes, ze zaprzestałeś ....? Więc może ten napęd ogarnął by i nadziewarkę i mieszarkę? -
Mieszarka do farszu - pomoc w zakupie
myth odpowiedział(a) na Michał Koperski temat w Mieszarki do farszu
Tusiaczek, a czy napęd do grilla nadawałby się? Mój ma 4W, na 230V .... zam zamiar zakupićmieszarkę , ale myślałem to jej z Allegro, 40 L ... nie za duże to, to? Ile tam kg farszu wejdzie? Druga wielkość to 27L. CZemu tam nie podadzą kg ile zamiesza, a tylko litry ... -
No i świątecznie i poświątecznie ... Gravlax Tatarek z łososia Norweskiego 1wszy szynkowar .... wsad to boczek, wołowina i schab ... Chorizo wg Betiota Bastruma 2 etapy zakończone
-
-
W smaku podobne do wołowego, ale dużo słodsze, szczerze mówiąc źrebina podchodzi mi bardziej , jeśli mowa np. o gulaszu Dzięki , pozdrawiam
-
Moja wariacja białej kiełbachy ... Tym razem zamiast wołowego, dodałem koniny ... efekt rewelacyjny ... 13 kg jej wyszło .... Obawiałem się, ze będzie zbyt chuda, taki mi się trafił surowiec, ale ku mojemu zdziwieniu nie jest gumowata... jest fajnie zbita, a w smaku na prawdę rewelka No i wody tez poskompiłem, bo dałem tylko 300 ml na całość ... dodałem do koninki i z nią wymieszałem ..... jedyny minusik, to powietrze, miałem powykłuwać, ale zapomniałem ... cóż nobody is perfect TYm razem również mięsko przyprawiłem dzień wcześniej ... pieprz 1,5gr/kg , majeranku sporo bo 5 gr/kg , sól 2% z całej masy, ok 20 ząbków czosnku, chińczyka ... :P Mięso to : łopatka 5 kg, boczek 5,5 kg, chabeta z golonkami 2,5 kg
-
Część II. Mięso końskie - receptury gastronomiczne
myth odpowiedział(a) na Maxell temat w Polska tradycja masarska
Dobra gagatki, a na kabanosy końskie przepis mata ? -
Całkowicie nieopatrznie zapeklowane na mokro, a po kilku dniach zdecydowałem się na dojrzewające ... postanowiłem za radami kolegów doczekać procesu peklowania mokrego i potem postępowałem już jak przykazano ... wędziłem kilka godzin, potempowisiało w lodówce kilka dni, nastepnie w przyprawy, w pieluchę i do lodówki ... temp ok. 5-6 st. no i wczoraj po "macanku" doszedłem do wniosku, że trza by odpieczętować... rezultat mnie zaskoczył, bo pyszne, aromatyczne, soczyste... cieniutkie plasterki na krajalnicy i uczta jakich mało ... połówkę zostawiam do bierzącej konsumpcji, drugą połówkę pakuję jutro próżniowo, a druga karkówa powisi jeszcze z tydzien, albo dwai wtedy do niej zajrzę ... Maad ...
-
Spostrzegawczy jesteś Pisie Kozik do foto, krojone na krajalnicy ... Dzięki chopoki
-
Po ponad miesięcznym dojrzewaniu sprawa ma się następująco .... I bardziej z przodu wszystko peklowane ok 18 dni, dojrzewanie miesiąc i 3 dni
-
DZięki ... nadziewane nadziewarką ...
-
-
Wiesław, rzeczywiście podobne
-
Wiem dziecino, wiem.... ..., że żarcik... a na jajo, to kiedyś solankę sprawdzali sąsiad ma to do siebie, że lubi być sąsiedzki.... zawsze taki jestem, jako sąsiad, a nawet nie będąc sąsiadem ... nigdy nic nie wiadomo :) : ) :D
-
Ja po uszkodzeniu "drooooogiego" aparatu, przez mą latorośl, zakupiłem olymplusa - OLYMPUS TOUGH - TG-820 , przestałem się martic o sprzęt ... tez sporo kosztował, ale teraz upadki, zatopienia itd. mnie nie dotyczą robi super foty, bez fotoszopa może jakiś sąsiad lubi prać.... ? przebrać za szopa i jak znalazł, na długie , zimowe wieczory ... Ps. Ty mnie osądziłaś