Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

Chodzi o to że gouda przy dotyku jest twardy a cheddar lekko miękkawy
  Prawdopodobnie chodzi ci, o gąbczastą strukturę wewnątrz sera. Wg mnie przyczyną może być niewłaściwe prasowanie.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6040-cheddar-marmurkowy/page/2/#findComment-383077
Udostępnij na innych stronach

 

 

Właśnie o to mi chodziło.Ser dzisiaj oblałem parafiną .Będzie coś z niego ?Czy od razu wywalić?
  Wywalić jeszcze zdążysz. Obserwuj ser. Decyzję podejmiesz później.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6040-cheddar-marmurkowy/page/2/#findComment-383085
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.