SuchaKiełbacha Opublikowano 21 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 21 Października 2011 Witam wszystkich bardzo serdecznie. Mam do wszystkich koneserów suszonej kiełbasy garść pytań. Które kiełbasy są najlepsze do domowego suszenia i w jakich warunkach kiełbasa suszy się optymalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6182-suszenie-kie%C5%82basy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 21 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 21 Października 2011 http://wedlinydomowe.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=288&Itemid=4przykładhttp://wedlinydomowe.pl/kielbasy/trwale-pieczone-lub-parzone/1379-kielbasa-krakowska-sucha Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6182-suszenie-kie%C5%82basy/#findComment-180915 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
denia Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 27 Października 2011 Moi dziadkowie suszyli kilka tygodni w domu przy piecu kaflowym. Była rewelacja. Teraz gdy kupię taką prawdziwą kiełbasę (ale tylko i wyłącznie z wieprzowiny bez dodatku wołowiny czy drobiu) suszę powoli przez kilka tygodni w kuchence gazowej - nagrzewam do 220, wyłączam i wkładam kiełbasę i tak kilka tygodni. Efekt jest porównywalny Cytuj dobre akcesoria do kuchni i nie tylko Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6182-suszenie-kie%C5%82basy/#findComment-181864 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 27 Października 2011 Teraz gdy kupię taką prawdziwą kiełbasę A gdzie kupujesz "taką prawdziwą kielbasę" ? :wink: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6182-suszenie-kie%C5%82basy/#findComment-181875 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
denia Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 27 Października 2011 Teraz to jest z tym problem bo nie wiem dlaczego wszyscy akurat dodają piersi z kurczaka - to totalnie wypacza smak. Teraz to już nawet na wsiach nie robią zwykłej kiełbasy. Ale polecam wizyty podczas wszelkiego rodzaju dożynek, jarmarków czy lokalnych obchodów "jakiegoś dnia" tam się można obkupić. Teraz zima to będzie posucha - ale od wiosny. A i jeszcze jak dużo podróżujesz to czasami w knajpach stylizowanych na wiejskie oferują takie wyroby - niestety strasznie drogie Cytuj dobre akcesoria do kuchni i nie tylko Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6182-suszenie-kie%C5%82basy/#findComment-181876 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roj61 Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 27 Października 2011 Ale polecam wizyty podczas wszelkiego rodzaju dożynek, jarmarków czy lokalnych obchodów "jakiegoś dnia" tam się można obkupić.niestety strasznie drogieNajwyższa pora zacząć robić samemu :wink: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku. (Przynajmniej się staram ;P) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6182-suszenie-kie%C5%82basy/#findComment-181879 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 27 Października 2011 Denia... Zakładam sie że Twoi Dziadkowie sami robili taką "Prawdziwą kielbasę" . I my na naszym forum własnie do tego dążymy aby robic swojskie i zdrowe wyroby.. :grin: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6182-suszenie-kie%C5%82basy/#findComment-181880 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 27 Października 2011 nie wiem dlaczego wszyscy akurat dodają piersi z kurczaka SuchaKiełbacha, to i tak dobrze trafiasz że do do kiełbasy dodają pierś z kurczaka a nie MOM :grin: Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6182-suszenie-kie%C5%82basy/#findComment-181898 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
denia Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 28 Października 2011 Tak moi dziadkowie robili takie wyroby, powiem więcej strasznie ich wówczas nie lubiłam ale z biegiem lat to mi się zmienia i doceniam co znaczy tradycja, smak, zdrowie Cytuj dobre akcesoria do kuchni i nie tylko Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6182-suszenie-kie%C5%82basy/#findComment-182138 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.