Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Peklujemy w 4-6C

Rebel, więcej o peklowaniu (i nie tylko) poczytaj też na stronie głównej.
Wiedzy nigdy za wiele, nawet tej na chwilę obecną pozornie nieprzydatnej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/14/#findComment-234256
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 327
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Co do błędu, sprawę masz jasną.

Jeśli wędzisz szynki, to te które idą do parzenia zabierz do parzenia, a zostaw sobie jedną lub dwie w wędzarni. Daj im wyższą temperaturę i niech się wędzą dalej do czasu, aż wewnatrz będziesz miał ok. 66 st.C (temperatura dojdzie sama). Szynka jest bardzo dobra, jeśli była dobrze przygotowana, pięknie się kroi, ale ubytki sięgają ok. 30%. Takie dopiekanie dodatkowo wysusza powierzchnię wyrobu.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/14/#findComment-234257
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.