frapio Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #326 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Peklujemy w 4-6C Rebel, więcej o peklowaniu (i nie tylko) poczytaj też na stronie głównej. Cytuj Wiedzy nigdy za wiele, nawet tej na chwilę obecną pozornie nieprzydatnej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/14/#findComment-234256 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #327 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Co do błędu, sprawę masz jasną.Jeśli wędzisz szynki, to te które idą do parzenia zabierz do parzenia, a zostaw sobie jedną lub dwie w wędzarni. Daj im wyższą temperaturę i niech się wędzą dalej do czasu, aż wewnatrz będziesz miał ok. 66 st.C (temperatura dojdzie sama). Szynka jest bardzo dobra, jeśli była dobrze przygotowana, pięknie się kroi, ale ubytki sięgają ok. 30%. Takie dopiekanie dodatkowo wysusza powierzchnię wyrobu. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/14/#findComment-234257 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebel Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #328 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Wszystkim dziekuję za porady. Wykorzystam je do nastepnego wędzenia i mam nadzieję, że następny post bedzie o sukcesie Cytuj Pozdr.Rebel Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/14/#findComment-234261 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.