arkawroc Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 15 Listopada 2011 Robiąc remanent w zamrażarce znalazło się trochę podgardla (ok4,5kg) i 2 tylne goloneczki(jakieś 2kg), jaką kiełbaskę można z tego zrobić???? Bo po świnkę jadę dopiero za 3 tygodnie . Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6292-podgardle-i-tylna-golonka-jak-to-wykorzysta%C4%87/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 15 Listopada 2011 Ja bym dokupił wątroby wieprzowej i wykonał wątrobiankę :thumbsup: z przepisu andrzeja.k zwaną też POBIEDZISKĄ :wink: A golonki w praskę lub osłonkę ( bo ja na takim etapie jestem) :lol: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6292-podgardle-i-tylna-golonka-jak-to-wykorzysta%C4%87/#findComment-185116 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 15 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 15 Listopada 2011 ja bardziej skłaniał bym się ku jakiejs kiełbasce typu grillowa jak że sezon działkowo-grillowy trwa u nas cały rok Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6292-podgardle-i-tylna-golonka-jak-to-wykorzysta%C4%87/#findComment-185124 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 15 Listopada 2011 jaką kiełbaskę można z tego zrobić???? żadnej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6292-podgardle-i-tylna-golonka-jak-to-wykorzysta%C4%87/#findComment-185129 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 15 Listopada 2011 podgardla (ok4,5kg) i 2 tylne goloneczki(jakieś 2kg)Dokupić wołowiny i paróweczki :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6292-podgardle-i-tylna-golonka-jak-to-wykorzysta%C4%87/#findComment-185131 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 19 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 19 Listopada 2011 na przekór wszystkim do podgardla i golonek (w sumie ok.6.5kg) dodałem 8dkg peklosoli i leżało to sobie 2 dni w misce na balkonie ,następnie chudsze mięso z podgardla (wcześniej wykrojone) zmieliłem na sitku 10mm, resztę podgardla (część tłusta) i golonki X2 na sitku 3mm dodałem 2dkg majeranku tyleż samo pieprzu mielonego i 13 dkg czosnku oraz 400ml wody wszystko długo mieszane , zapchane do jelitek i po uprzednim odpaleniu wędzarni wygrzaniu ok 60 min nastąpiło podsuszanie moich wypocin( te jaśniejsze) wstępnie podsuszonych i osadzonych dzień wcześniej wieczorem na balkonie minęło 2.20 godz. wyglądają tak( te z lewej strony): godzinkę później tak: Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6292-podgardle-i-tylna-golonka-jak-to-wykorzysta%C4%87/#findComment-186003 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.