szymon70 Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 20 Listopada 2011 Witam to pierwsze kroki w zadymianiu spróbowałem zrobić tą szyneczkę wszystko zgodnie z przepisem tylko zawinołem w filię celluozową i wyszła w smaku ok ale nie do końca surowa czy przyczyna może być w foli ma taki trochę zaparzony smak http://wedlinydomowe.pl/wedzonki/szynki/1581-szynka-surowa-wedzona-demona Cytuj To co robisz podkreśla,lub przekreśla to co mówisz. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6324-szynka-surowa-wedzona-demona/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon70 Opublikowano 20 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 20 Listopada 2011 podobno poprawia smak gdzieś wyczytałem [ Dodano: Nie 20 Lis, 2011 14:54 ]ma problem z dodaniem zdięcia [ Dodano: Nie 20 Lis, 2011 15:03 ]a fotka Cytuj To co robisz podkreśla,lub przekreśla to co mówisz. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6324-szynka-surowa-wedzona-demona/#findComment-186133 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 20 Listopada 2011 Witam to pierwsze kroki w zadymianiu spróbowałem zrobić tą szyneczkę wszystko zgodnie z przepisem tylko zawinołem w filię celluozową i wyszła w smaku ok ale nie do końca surowa czy przyczyna może być w foli ma taki trochę zaparzony smakSzymon szynka mimo iż była wędzona w foli celulozowej,została zakwaszona podczas intensywnego wędzenia,stąd ten kwaśny zaparzony smak :arrow: wszystko widać na foto,szynka miała tak szczęście że była w tomofanie,na początek proponuję zaniechać wyrobów surowych (dla zdrowia domowników),a zacząć od wyrobów wędz.-parzonych. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6324-szynka-surowa-wedzona-demona/#findComment-186251 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 20 Listopada 2011 podobno poprawia smak gdzieś wyczytałemPrzede wszystkim nie stosuj nigdy nie sprawdzonych i zaczerpnietych z niewiadomego źródła pomysłów. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6324-szynka-surowa-wedzona-demona/#findComment-186257 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon70 Opublikowano 20 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 20 Listopada 2011 Witam ale to nie jest kwaśny smak ,zapach ma wedzonki smak lekko słonawy a mięsko lekko gumowate ciągniące się ale nie surowe jak na fotce Demona Cytuj To co robisz podkreśla,lub przekreśla to co mówisz. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6324-szynka-surowa-wedzona-demona/#findComment-186259 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 20 Listopada 2011 a mięsko lekko gumowate ciągniące się ale nie surowe jak na fotce Demona Ten przepis oceniam - nie oceniam. Demon użył innego mięśnia, Ty innego, na Twoje szczęście. Przy trzech godzinach wędzenia szynki, po trzech dniach peklowania spodziewać się można tylko ... mięsko lekko gumowate ciągniące się Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6324-szynka-surowa-wedzona-demona/#findComment-186295 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.