andrzej k Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 13 Marca 2007 Witam . DZIADKU. Zawsze można zrobić z długiego lejka krótki , a jelito na długi lejek można nadziać tylko na przednią część tegoż lejka :lol: . Serdecznie pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/648-kabanosy-woda/page/2/#findComment-9867 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fentel Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 13 Marca 2007 Zawsze można zrobić z długiego lejka krótkiŁatwiej z długiego przykrutasić jak z krótkiego wydługasić :wink: Cytuj fentelzadymiacze wszystkich krajów łączcie sięORMO czuwa !!!!! bo Milicja śpi ! http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256www.rufi.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/648-kabanosy-woda/page/2/#findComment-9870 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 13 Marca 2007 Jasne..lepiej lejek pocieniować niż go potem pogrubasić :grin: ! Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/648-kabanosy-woda/page/2/#findComment-9871 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 13 Marca 2007 Masz rację że jelito nadziewa się na początek lejka. Tylko to przy długim lejku farsz musi się przeciskać przez całą jego długość by trafić do jelita to jest ok 25 cm bo chyba takie robią na wzór lejków do nadziewarek przemysłowych i tam za bardzo długość lejka nie ma znaczenia bo nadziewarki z tym poradzą. W naszych domowych warunkach przy nadziewaniu przy pomocy maszynek do mielenia mięsa długość lejka przy nadziewaniu kabanosów ma duże znaczenie Bo tak na chłopski rozum jakiej siły trzeba by przepchać farsz przez lejek o długości 25 cm a jakiej przy lejku o długości 8-10 cm Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/648-kabanosy-woda/page/2/#findComment-9874 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 13 Marca 2007 DZIADKU .W tej materii wszystko jasne Serdecznie pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/648-kabanosy-woda/page/2/#findComment-9900 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zemat Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 ja zawsze dodaje wody lub lodu w ilości opisanej przez DziadkaWtedy jest mocniej pofałdowanie i są ładniejsze (bynajmniej dla mnie) Cytuj Człowiek, który nie robi błędów, zwykle nie robi niczego, Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/648-kabanosy-woda/page/2/#findComment-15812 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.