Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Od ośmiu dni pekluję szynkę z nogą (z szynki kość wytrybowana). Takiej szynki jeszcze nie wędziłem wczesniej. Zawsze był czas aby poczytać na forum i czegoś się dowiedzieć. Tym razem zabrakło czasu - więc z marszu zrobiłem nastrzyk i do peklosoli. Dzisiaj (rychło wczas) usiadłem do czytania i co widzę - z szynek zdejmuje się skórę :blush: - dosyć logiczne ale nie pomyślałem. Pytanie co teraz - zdjąć skórę i przetrzymać jeszce chwilę w solance czy niekoniecznie. Co radzicie? :rolleyes:
Kiełbasa pozdrawia
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6497-chyba-da%C5%82em-cia%C5%82a-prosz%C4%99-o-rad%C4%99/
Udostępnij na innych stronach

Masz w solance całą szynkę ....czy jej elementy ze skórą??

Ja pekluję szynkę z kością -ze skórą...więc nie powinieneś się martwić.

"W życiu piękne są tylko chwile.."

Dżem

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6497-chyba-da%C5%82em-cia%C5%82a-prosz%C4%99-o-rad%C4%99/#findComment-191739
Udostępnij na innych stronach

Witaj Kiełbasa, ,nigdy takiej szynki nie robiłem ale widziałem takie ze skórą .

Może ktoś bardziej kumaty się wypowie.

Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ]
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6497-chyba-da%C5%82em-cia%C5%82a-prosz%C4%99-o-rad%C4%99/#findComment-191740
Udostępnij na innych stronach

Cała szynka z kopytkiem w solance...

 

[ Dodano: Pon 19 Gru, 2011 23:51 ]

Ok peklowanie w skórze - ale czy przed wędzeniem ją zdjąć?

Kiełbasa pozdrawia
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6497-chyba-da%C5%82em-cia%C5%82a-prosz%C4%99-o-rad%C4%99/#findComment-191741
Udostępnij na innych stronach

Nic nie zdejmuj!!!

Ja robię już kilka lat taką szynkę na każde święta...wychodzi rewelacyjna! :grin:

"W życiu piękne są tylko chwile.."

Dżem

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6497-chyba-da%C5%82em-cia%C5%82a-prosz%C4%99-o-rad%C4%99/#findComment-191743
Udostępnij na innych stronach

Na szkoleniu SDM zrobiliśmy coś takiego:

 

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/90dea5874b2ce4da.html

 

Peklowana, wędzona i parzona była ze skóra a smakowała jak milion dolarów :)

 

Pzdr.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6497-chyba-da%C5%82em-cia%C5%82a-prosz%C4%99-o-rad%C4%99/#findComment-191744
Udostępnij na innych stronach

Od ośmiu dni pekluję szynkę z nogą (z szynki kość wytrybowana)

ale ..ale..co to ma znaczyć?? :shock:

"W życiu piękne są tylko chwile.."

Dżem

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6497-chyba-da%C5%82em-cia%C5%82a-prosz%C4%99-o-rad%C4%99/#findComment-191745
Udostępnij na innych stronach

Koszu, witam , wyciąga się chyba tylko kość udową ,ale to przed peklowaniem .
Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ]
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6497-chyba-da%C5%82em-cia%C5%82a-prosz%C4%99-o-rad%C4%99/#findComment-191749
Udostępnij na innych stronach

a coś się tak tej skóry uczepił :grin: - nie zdejmuj... jeść jej raczej nie będziesz ale ona doskonale zabezpiecza szyneczkę przed wysuszeniem

 

no i napisz coś Ty tam z niej powyciągał :rolleyes:

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6497-chyba-da%C5%82em-cia%C5%82a-prosz%C4%99-o-rad%C4%99/#findComment-191755
Udostępnij na innych stronach

Ja odcinam tylko pasek skóry, niestety moje szynki z nogą są bez kopytka:( ale tylko takie udało mi się kupić. Wędzę 5-6h ciepłym dymem i następnie parzę do osiagniecia temp wewnatrz szyneczki 70stopni co trwa kilka godzin.

Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie.

 

Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/

Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6497-chyba-da%C5%82em-cia%C5%82a-prosz%C4%99-o-rad%C4%99/#findComment-191769
Udostępnij na innych stronach

Ja odcinam tylko pasek skóry

Witam, no własnie to mnie interesuje - niektórzy częściowo ściągają skórę inni nie - jaka jest różnica?

Kiełbasa pozdrawia
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6497-chyba-da%C5%82em-cia%C5%82a-prosz%C4%99-o-rad%C4%99/#findComment-191775
Udostępnij na innych stronach

jaka jest różnica?

dla mnie taka że gorzej wygląda.... uwędzić i tak się mięsko uwędzi :cool:
Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6497-chyba-da%C5%82em-cia%C5%82a-prosz%C4%99-o-rad%C4%99/#findComment-191776
Udostępnij na innych stronach

taka obrzezana do połowy... :rolleyes:
Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6497-chyba-da%C5%82em-cia%C5%82a-prosz%C4%99-o-rad%C4%99/#findComment-191789
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.