Kiełbasa Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Od ośmiu dni pekluję szynkę z nogą (z szynki kość wytrybowana). Takiej szynki jeszcze nie wędziłem wczesniej. Zawsze był czas aby poczytać na forum i czegoś się dowiedzieć. Tym razem zabrakło czasu - więc z marszu zrobiłem nastrzyk i do peklosoli. Dzisiaj (rychło wczas) usiadłem do czytania i co widzę - z szynek zdejmuje się skórę :blush: - dosyć logiczne ale nie pomyślałem. Pytanie co teraz - zdjąć skórę i przetrzymać jeszce chwilę w solance czy niekoniecznie. Co radzicie? :rolleyes: Cytuj Kiełbasa pozdrawia Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6497-chyba-da%C5%82em-cia%C5%82a-prosz%C4%99-o-rad%C4%99/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Masz w solance całą szynkę ....czy jej elementy ze skórą??Ja pekluję szynkę z kością -ze skórą...więc nie powinieneś się martwić. Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6497-chyba-da%C5%82em-cia%C5%82a-prosz%C4%99-o-rad%C4%99/#findComment-191739 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Witaj Kiełbasa, ,nigdy takiej szynki nie robiłem ale widziałem takie ze skórą . Może ktoś bardziej kumaty się wypowie. Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6497-chyba-da%C5%82em-cia%C5%82a-prosz%C4%99-o-rad%C4%99/#findComment-191740 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiełbasa Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Cała szynka z kopytkiem w solance... [ Dodano: Pon 19 Gru, 2011 23:51 ]Ok peklowanie w skórze - ale czy przed wędzeniem ją zdjąć? Cytuj Kiełbasa pozdrawia Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6497-chyba-da%C5%82em-cia%C5%82a-prosz%C4%99-o-rad%C4%99/#findComment-191741 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Cała szynka z kopytkiem w solance.. Małgoś, już Ci napisała - będzie OK. Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6497-chyba-da%C5%82em-cia%C5%82a-prosz%C4%99-o-rad%C4%99/#findComment-191742 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Nic nie zdejmuj!!!Ja robię już kilka lat taką szynkę na każde święta...wychodzi rewelacyjna! :grin: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6497-chyba-da%C5%82em-cia%C5%82a-prosz%C4%99-o-rad%C4%99/#findComment-191743 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koszu Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Na szkoleniu SDM zrobiliśmy coś takiego: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/90dea5874b2ce4da.html Peklowana, wędzona i parzona była ze skóra a smakowała jak milion dolarów Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6497-chyba-da%C5%82em-cia%C5%82a-prosz%C4%99-o-rad%C4%99/#findComment-191744 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Od ośmiu dni pekluję szynkę z nogą (z szynki kość wytrybowana) ale ..ale..co to ma znaczyć?? :shock: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6497-chyba-da%C5%82em-cia%C5%82a-prosz%C4%99-o-rad%C4%99/#findComment-191745 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gasmil Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Dwa razy taką robiłem i zawsze była ok. Na kursie w SDM tez taką robiliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6497-chyba-da%C5%82em-cia%C5%82a-prosz%C4%99-o-rad%C4%99/#findComment-191746 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiełbasa Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 19 Grudnia 2011 A skóra po wędzeniu i parzeniu - zjadliwa? Cytuj Kiełbasa pozdrawia Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6497-chyba-da%C5%82em-cia%C5%82a-prosz%C4%99-o-rad%C4%99/#findComment-191747 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 19 Grudnia 2011 A po jakiego ..chcesz skórę jeść?? :rolleyes: :grin: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6497-chyba-da%C5%82em-cia%C5%82a-prosz%C4%99-o-rad%C4%99/#findComment-191748 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Koszu, witam , wyciąga się chyba tylko kość udową ,ale to przed peklowaniem . Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6497-chyba-da%C5%82em-cia%C5%82a-prosz%C4%99-o-rad%C4%99/#findComment-191749 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiełbasa Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 19 Grudnia 2011 OK - skóry nie będę jadł :lol: Małgoś bardzo dziękuję za radę - będę spał spokojnie :grin: Cytuj Kiełbasa pozdrawia Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6497-chyba-da%C5%82em-cia%C5%82a-prosz%C4%99-o-rad%C4%99/#findComment-191751 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Małgoś bardzo dziękuję za radę - będę spał spokojnie :grin: Do usług Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6497-chyba-da%C5%82em-cia%C5%82a-prosz%C4%99-o-rad%C4%99/#findComment-191752 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 19 Grudnia 2011 a coś się tak tej skóry uczepił :grin: - nie zdejmuj... jeść jej raczej nie będziesz ale ona doskonale zabezpiecza szyneczkę przed wysuszeniem no i napisz coś Ty tam z niej powyciągał :rolleyes: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6497-chyba-da%C5%82em-cia%C5%82a-prosz%C4%99-o-rad%C4%99/#findComment-191755 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 20 Grudnia 2011 OK - skóry nie będę jadł nie wyrzucaj do grochówki jest super :grin: Cytuj zwierzak myśleć Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6497-chyba-da%C5%82em-cia%C5%82a-prosz%C4%99-o-rad%C4%99/#findComment-191768 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Ja odcinam tylko pasek skóry, niestety moje szynki z nogą są bez kopytka:( ale tylko takie udało mi się kupić. Wędzę 5-6h ciepłym dymem i następnie parzę do osiagniecia temp wewnatrz szyneczki 70stopni co trwa kilka godzin. Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6497-chyba-da%C5%82em-cia%C5%82a-prosz%C4%99-o-rad%C4%99/#findComment-191769 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiełbasa Opublikowano 20 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Ja odcinam tylko pasek skóry Witam, no własnie to mnie interesuje - niektórzy częściowo ściągają skórę inni nie - jaka jest różnica? Cytuj Kiełbasa pozdrawia Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6497-chyba-da%C5%82em-cia%C5%82a-prosz%C4%99-o-rad%C4%99/#findComment-191775 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 20 Grudnia 2011 jaka jest różnica?dla mnie taka że gorzej wygląda.... uwędzić i tak się mięsko uwędzi Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6497-chyba-da%C5%82em-cia%C5%82a-prosz%C4%99-o-rad%C4%99/#findComment-191776 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiełbasa Opublikowano 20 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 20 Grudnia 2011 dla mnie taka że gorzej wygląda.... Gorzej ze skórą czy bez... :grin: Cytuj Kiełbasa pozdrawia Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6497-chyba-da%C5%82em-cia%C5%82a-prosz%C4%99-o-rad%C4%99/#findComment-191787 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 20 Grudnia 2011 taka obrzezana do połowy... :rolleyes: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6497-chyba-da%C5%82em-cia%C5%82a-prosz%C4%99-o-rad%C4%99/#findComment-191789 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.