betti Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Mój pierwszy chleb w życiu. Wygląda wspaniale jak widać na zamieszczonych zdjęciach i smakuje doskonale. Upieczony według przepisu "Małgosi z Wernyhory" i na orginalnym zakwasie otrzymanym od niej. Cytuj Betti Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6650-kuchenne-zdarzenia-w-kuchni-u-betti/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chłop z warmii Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 26 Stycznia 2012 I widzisz jakie to proste.Teraz kombinuj z modyfikacjami.I Mirek zapewne zadowolony. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6650-kuchenne-zdarzenia-w-kuchni-u-betti/#findComment-199090 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Poproszę kromeczkę :grin: Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6650-kuchenne-zdarzenia-w-kuchni-u-betti/#findComment-199091 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 26 Stycznia 2012 I Mirek zapewne zadowolony. oj, widzę że pamiętasz jak lubię takie wypieki. Pozdrawiam, Mirek Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6650-kuchenne-zdarzenia-w-kuchni-u-betti/#findComment-199095 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
betti Opublikowano 26 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Specjalna kromka chleba dla Dziadka Maćka i bonusik z białej kiełbasy od Mirka. Pozdrawiam Betti. Cytuj Betti Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6650-kuchenne-zdarzenia-w-kuchni-u-betti/#findComment-199102 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Dziękuję, późna pora mnie nie zniechęci do takich rarytasów podjadania, przecież to tylko degustacja :wink: Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6650-kuchenne-zdarzenia-w-kuchni-u-betti/#findComment-199105 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Mój pierwszy chleb w życiu. I chyba nie ostatni Beatko... :clap: :clap: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6650-kuchenne-zdarzenia-w-kuchni-u-betti/#findComment-199130 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
betti Opublikowano 27 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Na pewno nie ostatni, zakwas czeka. Być może następny chlebek będzie pieczony już w niedzielę.Pozdrawiam Betti Cytuj Betti Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6650-kuchenne-zdarzenia-w-kuchni-u-betti/#findComment-199264 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daro699 Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 17 Lutego 2012 Jesli dobrze zdjecie oddaje wyglad tego chlebka to musze ci powiedziec ze ja robie bez zakwasu i wychodzi taki sam Maka 450 drozdze sol cukier i woda Cytuj http://xt24.eu/sklep/volvoforum/ www.facebook.com/OdziezVolvo?ref=hl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6650-kuchenne-zdarzenia-w-kuchni-u-betti/#findComment-202996 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 17 Lutego 2012 W wolny wieczór, naszła mnie chęć na kotlety rybne i tak sobie zrobiłem 20 sztuk. Zrobiłem z tego co widać: Leszcze - 4 szt. Podgardle - połowa tego co widać Cebula – 7 sztuk Jajka - 3 sztuki Kajzerki – dałem dwie Natka z pietruszki - mrożona Przyprawa którą podał kiedyś Zbój Madej Pieprz Sól Bułka tarta Leszcze wyfiletowałem i zdjąłem skórę, w międzyczasie zeszkliłem cebulę średnio pokrojoną, rybę zmieliłem trzy razy. Po pierwszym umyłem maszynkę i wyrzuciłem z jej środka pozostałości. Następnie mielona była natka pietruszki, zeszklona cebula i podgardle. Wymieszałem wszystko z jajkami i namoczonymi kajzerkami. Przyprawiłem tym co napisałem i usmażyliśmy TESTa. Wyszedł Ok. więc bez poprawek w przyprawach usmażone zostały kotleciki z całej porcji. Robiłem drugi raz i tak naprawdę to nie wiem kiedy kotlet jest usmażony więc kapkę przetrzymałem pierwszą patelnię i wyszły troszkę bardziej podsmażone. Piszę w tym temacie bo przecież wiadomo czyja jest kuchnia Mirek Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6650-kuchenne-zdarzenia-w-kuchni-u-betti/#findComment-203023 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuRu Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 18 Lutego 2012 Hmmm, a ości? Nie ma ryzyka? A leszcze rozumiem podlodowe? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6650-kuchenne-zdarzenia-w-kuchni-u-betti/#findComment-203045 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 18 Lutego 2012 Hmmm, a ości? Nie ma problemu , po trzech razach w maszynce , musiały "pęknąć" Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6650-kuchenne-zdarzenia-w-kuchni-u-betti/#findComment-203081 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 18 Lutego 2012 Hmmm, a ości? Nie ma ryzyka? Wywołany do tablicy deklaruję: Próbkę wezmę ze sobą na dzisiejszy wieczór. Sam sprawdzisz Mirek Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6650-kuchenne-zdarzenia-w-kuchni-u-betti/#findComment-203084 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
betti Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 A oto kilka wyrobów z naszej kuchni przygotowanych na te swięta, wędlinki robiliśmy my a jajeczka pełzaczki robiła nasza córka Adunia. I oczywiście nasza Święconka. Cytuj Betti Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6650-kuchenne-zdarzenia-w-kuchni-u-betti/#findComment-212587 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 a jajeczka pełzaczki robiła nasza córka Adunia. Beatko nawet wiem po kim ma takie zdolności :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6650-kuchenne-zdarzenia-w-kuchni-u-betti/#findComment-212588 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
betti Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Adusia potrafi robić dużo fajnych i dobrych :thumbsup: smakołyków ale rzadko jej się chce.betti Cytuj Betti Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6650-kuchenne-zdarzenia-w-kuchni-u-betti/#findComment-212595 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 :thumbsup: same pyszności :thumbsup: :clap: Cytuj Wątroba bez wsparcia nie da rady.... :-)http://www.facebook.com/WorynyKartyWspomnien Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6650-kuchenne-zdarzenia-w-kuchni-u-betti/#findComment-212604 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 a Mirek pewnie , tylko pilnowałSzanowny Pawełku, wiesz, żę jak napisze prawdę to i tak świat nie uwierzy Mirek Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6650-kuchenne-zdarzenia-w-kuchni-u-betti/#findComment-212785 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alltid Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 naszła mnie chęć na kotlety rybne Jadłam Wasze kotleciki rybne i pasztet rybny u TeBe :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6650-kuchenne-zdarzenia-w-kuchni-u-betti/#findComment-212816 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
betti Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Halusia upiekła drożdżowe, Jojo upiekł kiełbaski, Kostek 61 ugotował ozorki, TeBe zebrał swoje pierwsze pieczarki wszystko smakowite, a ja upiekłam na podwieczorek gofry. Cytuj Betti Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6650-kuchenne-zdarzenia-w-kuchni-u-betti/#findComment-213518 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Betti fajnie wgladają a i zapewnie smakują :thumbsup: :clap: .Pozdra Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6650-kuchenne-zdarzenia-w-kuchni-u-betti/#findComment-213519 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Mmmm...Gofry w najprostszej postaci są najlepsze :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Wątroba bez wsparcia nie da rady.... :-)http://www.facebook.com/WorynyKartyWspomnien Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6650-kuchenne-zdarzenia-w-kuchni-u-betti/#findComment-213615 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fatum Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Mmmm...Gofry w najprostszej postaci są najlepsze :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Przepisów na gofry jest całe mnóstwo, ale naprawdę trudno w domowych warunkach upiec takie naprawdę "gofrowe". Najczęściej wychodzą jakieś gumiaste. Nie pomaga stawianie na sztorc po upieczeniu, czy ciasto na wodzie bez mleka. Kombinacja z termostatem nieco poprawia kruchość gofrów, bo temperatura wypieku wzrasta do 250 st. C., ale trzeba uważać, aby ich nie spalić. Chyba cały problem tkwi w zbyt niskiej mocy grzałek w domowych urządzeniach i delikatnej konstrukcji, która nie magazynuje ciepła. Po nalaniu ciasta następuje znaczne obniżenie temperatury i ponowne rozgrzewanie zamiast pieczenia. To moja teoria, albo gofrowa nieudolność. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6650-kuchenne-zdarzenia-w-kuchni-u-betti/#findComment-213617 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 naprawdę trudno w domowych warunkach upiec takie naprawdę "gofrowe"ja problemu nie mam :lol: bo...: ciasto na wodzie bez mlekamleko jest lepsze niż woda problem tkwi w zbyt niskiej mocy grzałek w domowych urządzeniach i delikatnej konstrukcji, która nie magazynuje ciepła. Po nalaniu ciasta następuje znaczne obniżenie temperatury i ponowne rozgrzewanie zamiast pieczenia.i używam starej dobrej i mocnej gofrownicy Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6650-kuchenne-zdarzenia-w-kuchni-u-betti/#findComment-213734 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Przepisów na gofry jest całe mnóstwo, ale naprawdę trudno w domowych warunkach upiec takie naprawdę "gofrowe".Ale tylko jeden jest dobry https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=90858&highlight=#90858 :grin: Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6650-kuchenne-zdarzenia-w-kuchni-u-betti/#findComment-213739 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.