robimhuk Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 11 Marca 2012 Nie odnalazlem wlasciwego przepisu na kielbasę z udzca sarny i dzika, postanowilem oddac sie tworczej improwizacji. 8 kg dziczyzny uzupelnilo 4 kg karkowki, 2 kg boczku i 1 kg sloniny. Mięso spędzilo trzy dni w zalewie pektosoli wg. forumowej tabeli i temperaturze 2 ° C. W szafie zrobilo sie ciasno,co poskutkowalo bladymi plamami na wędlinie.Daleko mi jednak do doskonalosci. Dodatkowo napelnilem skóre golonki mięsem tejże i skrojonego w kostke udzca sarny. Wyszlo to tak: (Jest jej dosc dużo jak na nasze potrzeby i nie wiem jak ja przechować.Za podpowiedzi będę Koleżankom i Kolegom z forum wdzięczny). Wędzilem ok.6 godzin drewnem buku i czeresni w temp ok.80°C. Cytuj Apes debemus imitari Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6766-robimhuka-kielbasa-z-sarny-i-dzika/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin g Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 11 Marca 2012 Jest jej dosc dużo jak na nasze potrzeby jakby co to mogę swój adres na PW podać :grin: ,wygląda superowo i pewnie tak smakuje Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6766-robimhuka-kielbasa-z-sarny-i-dzika/#findComment-206763 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaciak Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 19 Marca 2012 Mięso spędzilo trzy dni w zalewie pektosoli wg. forumowej tabeli i temperaturze 2 ° C chcesz powiedzieć że peklowałeś na kiełbasy na mokro? z doświadczenia wiem że dziczyzna nie lubi w kiełbasach zbyt dużej ilości wody, a mokre peklowanie pewnie mu nie pomogło. Poza tym fajne wyroby, a kiełbasy ładnie wyglądają. pozdrawiam Cytuj Kaciak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6766-robimhuka-kielbasa-z-sarny-i-dzika/#findComment-208308 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimhuk Opublikowano 20 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 20 Marca 2012 Mięso spędzilo trzy dni w zalewie pektosoli wg. forumowej tabeli i temperaturze 2 ° C chcesz powiedzieć że peklowałeś na kiełbasy na mokro? z doświadczenia wiem że dziczyzna nie lubi w kiełbasach zbyt dużej ilości wody, a mokre peklowanie pewnie mu nie pomogło. Poza tym fajne wyroby, a kiełbasy ładnie wyglądają. pozdrawiam Dziekuje za cenną radę , następnym razem w celu porównawczym zapekluje dziczyznę na sucho. Cytuj Apes debemus imitari Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6766-robimhuka-kielbasa-z-sarny-i-dzika/#findComment-208386 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 20 Marca 2012 Nie odnalazlem wlasciwego przepisu na kielbasę z udzca sarny i dzika Nie wiem co to znaczy właściwego, ale może zajrzyj tutaj: str. nr 6 https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6948&postdays=0&postorder=asc&highlight=made++arkadiusz&sid=73cbb6008224aae90f15601ce3aae2f8 Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6766-robimhuka-kielbasa-z-sarny-i-dzika/#findComment-208397 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimhuk Opublikowano 20 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 20 Marca 2012 Nie odnalazlem wlasciwego przepisu na kielbasę z udzca sarny i dzika Nie wiem co to znaczy właściwego, ale może zajrzyj tutaj: str. nr 6 https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6948&postdays=0&postorder=asc&highlight=made++arkadiusz&sid=73cbb6008224aae90f15601ce3aae2f8 Nie znalazlem wlasciwego przepisu, gdyz bylem w posiadaniu tylko udzcow z dziczyzny. Zastosuje w przyszlosci napewno przepis Kolegi Arkadiusza, ze str.6 wskazanego przez niego watku watku. Cytuj Apes debemus imitari Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6766-robimhuka-kielbasa-z-sarny-i-dzika/#findComment-208405 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.