Maxell Opublikowano 20 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 20 Września 2012 I taki właśnie jest cel prowadzących. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6771-12-14102012-r-%C5%82azy-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/page/2/#findComment-238707 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 20 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 20 Września 2012 Lista zapisanych na kurs: 1. Tomasz Korytek 2. Jacek Zawłocki (jacekdino) 3. Wojciech Turek 4. Waldemar Kozłowski 5,6. Beata Jarosz + Piotr Kołtowski 7. Mariusz Mieczyński 8. Henryk Chmieliński 9. Michal Piechota 10. Iwona Szelest 11. Tomasz Kruklis 12. Jan Dawidziuk 13. Arkadiusz Niewiadomski 14. Zbigniew Krzyżanowski 15 i 16. Paweł Kołtowski + Dorota Bałazińska 17. Waldemar Rosiński 18. Marek Olejnik 19. Marcin Lorek 20. 21. 22. 23. 24. Program kursu - wędliny dojrzewające Produkty do wykonania na kursie: 1. Wędzonki ( baleron, boczek, wędzonka z szynki ) dojrzewające. 2. Kiełbasa cienka dojrzewająca. 3. Wędlina podrobowa typu salceson, kaszanka. Tematy do omówienia na kursie: 1. Znaczenie wilgotności powietrza w produkcji wędlin dojrzewających 2. Dobór surowca do produkcji wędlin dojrzewających. 3. Rola pH mięsa w jakości wyrobów dojrzewających. 4. Znaczenie kwasu mlekowego w jakości produkcji wędlin dojrzewających. 5. Omówienie poszczególnych faz produkcji wędlin dojrzewających. 6. Wady wędlin dojrzewających. Do produkcji wyrobów kursowych dojrzewających zostaną wykorzystane bakterie kwasu mlekowego zawarte w tzw. kulturach startetowych oraz w serwatce. Ponadto zostanie wykorzystana szczepionka Lactobacillus sakei, o której było głośno na forum po pierwszym kursie 10-12 lutego 2012r. https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8243&postdays=0&postorder=asc&start=30 Bagno Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6771-12-14102012-r-%C5%82azy-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/page/2/#findComment-238774 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 24 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 24 Września 2012 Lista zapisanych na kurs: 1. Tomasz Korytek 2. Jacek Zawłocki (jacekdino) 3. Wojciech Turek 4. Waldemar Kozłowski 5,6. Beata Jarosz + Piotr Kołtowski 7. Mariusz Mieczyński 8. Henryk Chmieliński 9. Michal Piechota 10. Iwona Szelest 11. Tomasz Kruklis 12. Jan Dawidziuk 13. Arkadiusz Niewiadomski 14. Zbigniew Krzyżanowski 15 i 16. Paweł Kołtowski + Dorota Bałazińska 17. Waldemar Rosiński 18. Marek Olejnik 19. Marcin Lorek 20. Irena Dawidziuk 21. 22. 23. 24. Program kursu - wędliny dojrzewające Produkty do wykonania na kursie: 1. Wędzonki ( baleron, boczek, wędzonka z szynki ) dojrzewające. 2. Kiełbasa cienka dojrzewająca. 3. Wędlina podrobowa typu salceson, kaszanka. Tematy do omówienia na kursie: 1. Znaczenie wilgotności powietrza w produkcji wędlin dojrzewających 2. Dobór surowca do produkcji wędlin dojrzewających. 3. Rola pH mięsa w jakości wyrobów dojrzewających. 4. Znaczenie kwasu mlekowego w jakości produkcji wędlin dojrzewających. 5. Omówienie poszczególnych faz produkcji wędlin dojrzewających. 6. Wady wędlin dojrzewających. Do produkcji wyrobów kursowych dojrzewających zostaną wykorzystane bakterie kwasu mlekowego zawarte w tzw. kulturach startetowych oraz w serwatce. Ponadto zostanie wykorzystana szczepionka Lactobacillus sakei, o której było głośno na forum po pierwszym kursie 10-12 lutego 2012r. https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8243&postdays=0&postorder=asc&start=30 Bagno Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6771-12-14102012-r-%C5%82azy-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/page/2/#findComment-239680 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 26 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 26 Września 2012 Lista zapisanych na kurs: 1. Tomasz Korytek 2. Jacek Zawłocki (jacekdino) 3. Wojciech Turek 4. Waldemar Kozłowski 5,6. Beata Jarosz + Piotr Kołtowski 7. Mariusz Mieczyński 8. Henryk Chmieliński 9. Michal Piechota 10. Iwona Szelest 11. Tomasz Kruklis 12. Jan Dawidziuk 13. Arkadiusz Niewiadomski 14. Zbigniew Krzyżanowski 15 i 16. Paweł Kołtowski + Dorota Bałazińska 17. Waldemar Rosiński 18. Marek Olejnik 19. Marcin Lorek 20. Irena Dawidziuk 21. 22. 23. 24. Program kursu - wędliny dojrzewające Produkty do wykonania na kursie: 1. Wędzonki ( baleron, boczek, wędzonka z szynki ) dojrzewające. 2. Kiełbasa cienka dojrzewająca. 3. Wędlina podrobowa typu salceson, kaszanka. Tematy do omówienia na kursie: 1. Znaczenie wilgotności powietrza w produkcji wędlin dojrzewających 2. Dobór surowca do produkcji wędlin dojrzewających. 3. Rola pH mięsa w jakości wyrobów dojrzewających. 4. Znaczenie kwasu mlekowego w jakości produkcji wędlin dojrzewających. 5. Omówienie poszczególnych faz produkcji wędlin dojrzewających. 6. Wady wędlin dojrzewających. Do produkcji wyrobów kursowych dojrzewających zostaną wykorzystane bakterie kwasu mlekowego zawarte w tzw. kulturach startetowych oraz w serwatce. Ponadto zostanie wykorzystana szczepionka Lactobacillus sakei, o której było głośno na forum po pierwszym kursie 10-12 lutego 2012r. https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8243&postdays=0&postorder=asc&start=30 Bagno Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6771-12-14102012-r-%C5%82azy-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/page/2/#findComment-240059 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 1 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 1 Października 2012 Lista zapisanych na kurs: 1. Tomasz Korytek 2. Jacek Zawłocki (jacekdino) 3. Wojciech Turek 4. Waldemar Kozłowski 5,6. Beata Jarosz + Piotr Kołtowski 7. Mariusz Mieczyński 8. Henryk Chmieliński 9. Michal Piechota 10. Iwona Szelest 11. Tomasz Kruklis 12. Jan Dawidziuk 13. Arkadiusz Niewiadomski 14. Zbigniew Krzyżanowski 15 i 16. Paweł Kołtowski + Dorota Bałazińska 17. Waldemar Rosiński 18. Marek Olejnik 19. Marcin Lorek 20. Irena Dawidziuk 21. 22. 23. 24. Program kursu - wędliny dojrzewające Produkty do wykonania na kursie: 1. Wędzonki ( baleron, boczek, wędzonka z szynki ) dojrzewające. 2. Kiełbasa cienka dojrzewająca. 3. Wędlina podrobowa typu salceson, kaszanka. Tematy do omówienia na kursie: 1. Znaczenie wilgotności powietrza w produkcji wędlin dojrzewających 2. Dobór surowca do produkcji wędlin dojrzewających. 3. Rola pH mięsa w jakości wyrobów dojrzewających. 4. Znaczenie kwasu mlekowego w jakości produkcji wędlin dojrzewających. 5. Omówienie poszczególnych faz produkcji wędlin dojrzewających. 6. Wady wędlin dojrzewających. Do produkcji wyrobów kursowych dojrzewających zostaną wykorzystane bakterie kwasu mlekowego zawarte w tzw. kulturach startetowych oraz w serwatce. Ponadto zostanie wykorzystana szczepionka Lactobacillus sakei, o której było głośno na forum po pierwszym kursie 10-12 lutego 2012r. https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8243&postdays=0&postorder=asc&start=30 Bagno Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6771-12-14102012-r-%C5%82azy-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/page/2/#findComment-240774 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 5 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 5 Października 2012 Lista zapisanych na kurs: 1. Tomasz Korytek 2. Jacek Zawłocki (jacekdino) 3. Wojciech Turek 4. Waldemar Kozłowski 5,6. Beata Jarosz + Piotr Kołtowski 7. Mariusz Mieczyński 8. Henryk Chmieliński 9. Michal Piechota 10. Iwona Szelest 11. Tomasz Kruklis 12. Jan Dawidziuk 13. Arkadiusz Niewiadomski 14. Zbigniew Krzyżanowski 15 i 16. Paweł Kołtowski + Dorota Bałazińska 17. Waldemar Rosiński 18. Marek Olejnik 19. Marcin Lorek 20. Irena Dawidziuk 21. 22. 23. 24. Program kursu - wędliny dojrzewające Produkty do wykonania na kursie: 1. Wędzonki ( baleron, boczek, wędzonka z szynki ) dojrzewające. 2. Kiełbasa cienka dojrzewająca. 3. Wędlina podrobowa typu salceson, kaszanka. Tematy do omówienia na kursie: 1. Znaczenie wilgotności powietrza w produkcji wędlin dojrzewających 2. Dobór surowca do produkcji wędlin dojrzewających. 3. Rola pH mięsa w jakości wyrobów dojrzewających. 4. Znaczenie kwasu mlekowego w jakości produkcji wędlin dojrzewających. 5. Omówienie poszczególnych faz produkcji wędlin dojrzewających. 6. Wady wędlin dojrzewających. Do produkcji wyrobów kursowych dojrzewających zostaną wykorzystane bakterie kwasu mlekowego zawarte w tzw. kulturach startetowych oraz w serwatce. Ponadto zostanie wykorzystana szczepionka Lactobacillus sakei, o której było głośno na forum po pierwszym kursie 10-12 lutego 2012r. https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8243&postdays=0&postorder=asc&start=30 Bagno Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6771-12-14102012-r-%C5%82azy-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/page/2/#findComment-241699 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek1770 Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 6 Października 2012 Z przyczyn technicznych nie będę mógł uczestniczyć w w/w kursie , proszę o wykreślenie mnie z listy chętnych . Mam nadzieję , że w przyszłym roku jeszcze odbędzie się ten fajny kurs , na który bardzo chętnie w miarę możliwości przyjadę. Serdecznie pozdrawiam : Tomasz Kruklis Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6771-12-14102012-r-%C5%82azy-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/page/2/#findComment-241958 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 6 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 6 Października 2012 Lista zapisanych na kurs: 1. Tomasz Korytek 2. Jacek Zawłocki (jacekdino) 3. Wojciech Turek 4. Waldemar Kozłowski 5,6. Beata Jarosz + Piotr Kołtowski 7. Mariusz Mieczyński 8. Henryk Chmieliński 9. Michal Piechota 10. Iwona Szelest 11. 12. Jan Dawidziuk 13. Arkadiusz Niewiadomski 14. Zbigniew Krzyżanowski 15 i 16. Paweł Kołtowski + Dorota Bałazińska 17. Waldemar Rosiński 18. Marek Olejnik 19. Marcin Lorek 20. Irena Dawidziuk 21. 22. 23. 24. Program kursu - wędliny dojrzewające Produkty do wykonania na kursie: 1. Wędzonki ( baleron, boczek, wędzonka z szynki ) dojrzewające. 2. Kiełbasa cienka dojrzewająca. 3. Wędlina podrobowa typu salceson, kaszanka. Tematy do omówienia na kursie: 1. Znaczenie wilgotności powietrza w produkcji wędlin dojrzewających 2. Dobór surowca do produkcji wędlin dojrzewających. 3. Rola pH mięsa w jakości wyrobów dojrzewających. 4. Znaczenie kwasu mlekowego w jakości produkcji wędlin dojrzewających. 5. Omówienie poszczególnych faz produkcji wędlin dojrzewających. 6. Wady wędlin dojrzewających. Do produkcji wyrobów kursowych dojrzewających zostaną wykorzystane bakterie kwasu mlekowego zawarte w tzw. kulturach startetowych oraz w serwatce. Ponadto zostanie wykorzystana szczepionka Lactobacillus sakei, o której było głośno na forum po pierwszym kursie 10-12 lutego 2012r. https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8243&postdays=0&postorder=asc&start=30 Bagno Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6771-12-14102012-r-%C5%82azy-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/page/2/#findComment-241963 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 8 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 8 Października 2012 Lista zapisanych na kurs: 1. Tomasz Korytek 2. Jacek Zawłocki (jacekdino) 3. Wojciech Turek 4. Waldemar Kozłowski 5,6. Beata Jarosz + Piotr Kołtowski 7. Mariusz Mieczyński 8. Henryk Chmieliński 9. Michal Piechota 10. Iwona Szelest 11. 12. Jan Dawidziuk 13. Arkadiusz Niewiadomski 14. Zbigniew Krzyżanowski 15 i 16. Paweł Kołtowski + Dorota Bałazińska 17. Waldemar Rosiński 18. Marek Olejnik 19. Marcin Lorek 20. Irena Dawidziuk 21. 22. 23. 24. Program kursu - wędliny dojrzewające Produkty do wykonania na kursie: 1. Wędzonki ( baleron, boczek, wędzonka z szynki ) dojrzewające. 2. Kiełbasa cienka dojrzewająca. 3. Wędlina podrobowa typu salceson, kaszanka. Tematy do omówienia na kursie: 1. Znaczenie wilgotności powietrza w produkcji wędlin dojrzewających 2. Dobór surowca do produkcji wędlin dojrzewających. 3. Rola pH mięsa w jakości wyrobów dojrzewających. 4. Znaczenie kwasu mlekowego w jakości produkcji wędlin dojrzewających. 5. Omówienie poszczególnych faz produkcji wędlin dojrzewających. 6. Wady wędlin dojrzewających. Do produkcji wyrobów kursowych dojrzewających zostaną wykorzystane bakterie kwasu mlekowego zawarte w tzw. kulturach startetowych oraz w serwatce. Ponadto zostanie wykorzystana szczepionka Lactobacillus sakei, o której było głośno na forum po pierwszym kursie 10-12 lutego 2012r. https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8243&postdays=0&postorder=asc&start=30 Bagno Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6771-12-14102012-r-%C5%82azy-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/page/2/#findComment-242299 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 9 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 9 Października 2012 Lista zapisanych na kurs: 1. Tomasz Korytek 2. Jacek Zawłocki (jacekdino) 3. Wojciech Turek 4. Waldemar Kozłowski 5,6. Beata Jarosz + Piotr Kołtowski 7. Mariusz Mieczyński 8. Henryk Chmieliński 9. Michal Piechota 10. Iwona Szelest 11. 12. Jan Dawidziuk 13. Arkadiusz Niewiadomski 14. Zbigniew Krzyżanowski 15 i 16. Paweł Kołtowski + Dorota Bałazińska 17. Waldemar Rosiński 18. Marek Olejnik 19. Marcin Lorek 20. Irena Dawidziuk 21. 22. 23. 24. Program kursu - wędliny dojrzewające Produkty do wykonania na kursie: 1. Wędzonki ( baleron, boczek, wędzonka z szynki ) dojrzewające. 2. Kiełbasa cienka dojrzewająca. 3. Wędlina podrobowa typu salceson, kaszanka. Tematy do omówienia na kursie: 1. Znaczenie wilgotności powietrza w produkcji wędlin dojrzewających 2. Dobór surowca do produkcji wędlin dojrzewających. 3. Rola pH mięsa w jakości wyrobów dojrzewających. 4. Znaczenie kwasu mlekowego w jakości produkcji wędlin dojrzewających. 5. Omówienie poszczególnych faz produkcji wędlin dojrzewających. 6. Wady wędlin dojrzewających. Do produkcji wyrobów kursowych dojrzewających zostaną wykorzystane bakterie kwasu mlekowego zawarte w tzw. kulturach startetowych oraz w serwatce. Ponadto zostanie wykorzystana szczepionka Lactobacillus sakei, o której było głośno na forum po pierwszym kursie 10-12 lutego 2012r. https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8243&postdays=0&postorder=asc&start=30 Bagno Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6771-12-14102012-r-%C5%82azy-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/page/2/#findComment-242471 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 10 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 10 Października 2012 Lista zapisanych na kurs: 1. Tomasz Korytek 2. Jacek Zawłocki (jacekdino) 3. Wojciech Turek 4. Waldemar Kozłowski 5,6. Beata Jarosz + Piotr Kołtowski 7. Mariusz Mieczyński 8. Henryk Chmieliński 9. Michal Piechota 10. Iwona Szelest 11. 12. Jan Dawidziuk 13. Arkadiusz Niewiadomski 14. Zbigniew Krzyżanowski 15 i 16. Paweł Kołtowski + Dorota Bałazińska 17. Waldemar Rosiński 18. Marek Olejnik 19. Marcin Lorek 20. Irena Dawidziuk 21. Mariusz Chryk 22. Szymon Maziarz 23. 24. Program kursu - wędliny dojrzewające Produkty do wykonania na kursie: 1. Wędzonki ( baleron, boczek, wędzonka z szynki ) dojrzewające. 2. Kiełbasa cienka dojrzewająca. 3. Wędlina podrobowa typu salceson, kaszanka. Tematy do omówienia na kursie: 1. Znaczenie wilgotności powietrza w produkcji wędlin dojrzewających 2. Dobór surowca do produkcji wędlin dojrzewających. 3. Rola pH mięsa w jakości wyrobów dojrzewających. 4. Znaczenie kwasu mlekowego w jakości produkcji wędlin dojrzewających. 5. Omówienie poszczególnych faz produkcji wędlin dojrzewających. 6. Wady wędlin dojrzewających. Do produkcji wyrobów kursowych dojrzewających zostaną wykorzystane bakterie kwasu mlekowego zawarte w tzw. kulturach startetowych oraz w serwatce. Ponadto zostanie wykorzystana szczepionka Lactobacillus sakei, o której było głośno na forum po pierwszym kursie 10-12 lutego 2012r. https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8243&postdays=0&postorder=asc&start=30 Bagno Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6771-12-14102012-r-%C5%82azy-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/page/2/#findComment-242686 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldero Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 14 Października 2012 Niestety już po szkoleniu Niestety, ponieważ szkolenie było świetne i do domu nie chciało się wracać.Na początek i w skrócie:- ze szkolenia jestem bardzo zadowolony :grin: - co do posiłków .... jak w domy :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: - ekipa świetna ... przy czytaniu :wink: można było się wielu ciekawych rzeczy dowiedzieć Jak wędliny dojrzeją, postaram się coś więcej napisać.... Cytuj Pozdrawiamwaldero "Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk, a rośnie popyt na święty spokój." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6771-12-14102012-r-%C5%82azy-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/page/2/#findComment-243297 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioro Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 14 Października 2012 Kolejny świetny kurs dla prowadzących i gospodarzy stokrotne dięki Rzetelna wiedza, wspaniała atmosfera i gościnne prawdziwie domowe przyjęcie. Cytuj My brain: it's my second favorite organ /Woody Allen/But what was the first Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6771-12-14102012-r-%C5%82azy-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/page/2/#findComment-243312 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 15 Października 2012 Wędzonki które mają obsuszoną powierzchnię można przyprasować przez 24 godz. w celu . nawilżenia zaschniętej powierzchni co pozwoli na lepsze odparowywanie wody . Moje są przyciśnięte czynność ta utrwali również ich kształt. Zasmakowałem w nich i co dzień podkradam po kilka plasterków. Dzisiaj w Biedronce kupiłem bezprzewodową stacje meteo za 40zł nadajnik przy wędlinach odbiornik w pokoju przy komputerze odczytuje temperaturę i wilgotność W tej chwili temperatura na balkonie 14,9 ST c Wilgotność 77% Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6771-12-14102012-r-%C5%82azy-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/page/2/#findComment-243498 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ijestdobrze Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 16 Października 2012 Wędzonki które mają obsuszoną powierzchnię można przyprasować przez 24 godz. w celu . nawilżenia zaschniętej powierzchni co pozwoli na lepsze odparowywanie wody . Moje są przyciśnięte czynność ta utrwali również ich kształt. Zasmakowałem w nich i co dzień podkradam po kilka plasterków. Dzisiaj w Biedronce kupiłem bezprzewodową stacje meteo za 40zł nadajnik przy wędlinach odbiornik w pokoju przy komputerze odczytuje temperaturę i wilgotność W tej chwili temperatura na balkonie 14,9 ST c Wilgotność 77% Witam.. Także korzystam z pogodynki, pokazuje mi dwie wartości temperatur i wilgotności. Na zewnątrz i wewnątrz pomieszczenia.. Temperatura na zewnątrz 9 stopni i wilgotność 88%, w domku 19 stopni i maksymalna wilgotność 54% .. Dziadku jakaś dobra rada, by mogły jak najdłużej wisieć w oknie.. ?? Pozdrawiam.. Cytuj Samochody dzielą się na Volvo i inne.. Samoloty na te przed rozbiciem i po rozbiciu.. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6771-12-14102012-r-%C5%82azy-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/page/2/#findComment-243540 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 16 Października 2012 Prasowanie zlikwidowało maleńką osuszkę powierzchni i tak to wygląda teraz. Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6771-12-14102012-r-%C5%82azy-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/page/2/#findComment-243555 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 17 Października 2012 Warunki w mieszkaniu nie odpowiednie, szczególnie wilgotność 55% szybkie obsychanie powierzchni . Nie wiem czy to dobry sposób ale zrobiłem odpowiedni mikro klimat na razie prowizorka ,później ulepszę, w wiaderku. Woda w miseczce w wiaderku, wilgotność wzrasta i jest monitorowana przez stację meteo w tej chwili jest 74%. Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6771-12-14102012-r-%C5%82azy-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/page/2/#findComment-243748 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldeman Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 17 Października 2012 DZIADEK, Pytanie, czy w takim wiadrze nie będzie zbyt wolnego ruchu powietrza i co za tym idzie psucia wyrobu? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6771-12-14102012-r-%C5%82azy-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/page/2/#findComment-243754 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 17 Października 2012 czy w takim wiadrze nie będzie zbyt wolnego ruchu powietrza Z ruchem powietrza we wiadrze może być różnie(brak), dlatego do dojrzewania używam dużego kartonu, po obydwu stronach u dołu otwory wentylacyjne, w środku pojemnik z wodą, u góry za przykrycie cienka bawełniana szmatka, zakrycie niecałkowite celem wymuszenia niewielkiego ruchu powietrza. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6771-12-14102012-r-%C5%82azy-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/page/2/#findComment-243779 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ijestdobrze Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 17 Października 2012 A moze tak w wiadrze wywiercic kilka otworów celem wymuszenia obiegu powietrza.. ? Otwory przed insektami zabezpieczyć siatka ( moskitiera) zakupiona z metra w NOMI.. :-) Przenioslem wędliny do piwnicy, temperatura 14,1 stopnia, wilgotność 85 procent na chwile obecna.. :-) Cytuj Samochody dzielą się na Volvo i inne.. Samoloty na te przed rozbiciem i po rozbiciu.. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6771-12-14102012-r-%C5%82azy-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/page/2/#findComment-243785 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekdino Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 17 Października 2012 ) W domu ( w kuchi) mam wilgotność w okolicach 70%, wiec niby ok. Jest niestety za ciepło. Dlatego na balkonie powstała moja "comora di parma".. ) LOL. , a że sikorka już się mi w "komorze" pojawiła i jakies muszysko wielkie to przysłoniłem to to gazą. Oczywiście "komputer" pokładowy widać leżący na gazie.). Zakupiony został w Nomi za 15,99 zeta. Cytuj If you think you can, you can. And if you think you can't, you're right. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6771-12-14102012-r-%C5%82azy-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/page/2/#findComment-243809 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 17 Października 2012 Tak wykombinowałem że to wiaderko po małych przeróbkach, uwzględniających przepływ powietrza i dodatkach , będzie moją komorą do dojrzewania wędzonek . Może w nim co najmniej 5 kg szynek dojrzewać . W kartony nie będę się bawił coś stałego i małego łatwego do przenoszenia to jest to . Temperatura i wilgotność. Instrument ten mi się podoba sterowany radiowo nie muszę zaglądać ,przyciskam przycisk i mam odczyt z nadajnika Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6771-12-14102012-r-%C5%82azy-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/page/2/#findComment-243867 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 17 Października 2012 Instrument ten mi się podoba sterowany radiowo nie muszę zaglądać DZIADKU , ta maszyneria to ta z Biedronki ? Jutro pójdę sprawdzić czy jeszcze jest w "mojej " . Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6771-12-14102012-r-%C5%82azy-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/page/2/#findComment-243892 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldero Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 18 Października 2012 Dla Warszawy aktualne parametry pogodowe można zobaczyć tu: http://www.if.pw.edu.pl/~meteo/ Cytuj Pozdrawiamwaldero "Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk, a rośnie popyt na święty spokój." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6771-12-14102012-r-%C5%82azy-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/page/2/#findComment-243931 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 18 Października 2012 albo tu: new.meteo.pl Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6771-12-14102012-r-%C5%82azy-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce-kurs-specjalist/page/2/#findComment-243934 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.