Dymny Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 5 Marca 2013 Jak to wszystko szybko się pojawia, jak w najlepszej restauracji Mniemam, że nie masz problemu z "pozbyciem się" tych pyszności, w razie co to podjadę z termosikiem;) Cytuj "Bardziej miłuj tego, kto wytyka ci błędy, niż tego, kto cię wciąż chwali". Aforyzm arabski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6860-imprezy-u-alltid/page/4/#findComment-272930 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alltid Opublikowano 6 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 6 Marca 2013 brzmi smacznie :thumbsup:Ten sos cheeseburger'owy jest smaczny. Mięso mielone często używam w kuchni, bo szybko jest gotowy ciepły posiłek. Ser jest u mnie wszechobecny :grin: Bardzo tu kolorowo w Twoim temacie:)Dzięki! Witaminki muszą być dla ciała i oka :grin: Mniemam, że nie masz problemu z "pozbyciem się" tych pyszności Mięsem bez przypraw dzielę się z 2 kotami.Zimą :!: w razie co to podjadę z termosikiem;) Musiałbyś naładować porcję warzywno-przyprawową :grin: Cytuj Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6860-imprezy-u-alltid/page/4/#findComment-273024 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość quartz Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 6 Marca 2013 Można prosić o przepis na sos cheesburgerowy :grin: ? Jakiego sera używasz, chodzi mi o to, żeby się dobrze rozpuszczał i zbyt szybko nie przywierał czy tam przypalał na dnie garnka.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6860-imprezy-u-alltid/page/4/#findComment-273044 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alltid Opublikowano 6 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 6 Marca 2013 Można prosić o przepis na sos cheesburgerowy :grin: ? Jakiego sera używasz, chodzi mi o to, żeby się dobrze rozpuszczał i zbyt szybko nie przywierał czy tam przypalał na dnie garnka. Sos robię z tego co mam w lodówce. Używam przypraw od http://www.skworcu.com.pl/. Wszystko w 1 garnku/patelni przygotowuję. Mięso mielone ( przeważnie wieprzowo-wołowe) podsmażam. Zalewam wodą. Dodaję przyprawy suszone od skworcu ( mieszanki z pomidorem( płatki):pomidory z chili i oregano,pomidory z czosnkiem i bazylią, pomidory z czarnuszką i czosnkiem niedźwiedzim, czosnek płatki), sól, pieprz. Duszę.Krótko. Pod koniec dodaję jakikolwiek ser żółty do smaku. Teraz miałam akurat tylżycki. Zagęszczam mąką. Gotowe :grin: :grin: Cytuj Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6860-imprezy-u-alltid/page/4/#findComment-273049 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alltid Opublikowano 6 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 6 Marca 2013 Szybkie danie z kurczakiem w sosie pieprzowym Produkty: pierś z kurczaka przyprawy od skworcu z przewagą zielonego pieprzu woda mąka do zagęszczenia ( bez mąki sos jest zdrowszy :smile: ) kasza jęczmienna; dzisiaj u mnie :grin: Cytuj Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6860-imprezy-u-alltid/page/4/#findComment-273081 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 6 Marca 2013 mąka do zagęszczenia ( bez mąki sos jest zdrowszy ) Alltid, zetrzyj ziemniaka na tarce, jak na placki ziemniaczane i tym zagescisz bardzo ladnie sos. To naturalna skrobia, a nie ma takiego efektu jakbys krochmal robila. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6860-imprezy-u-alltid/page/4/#findComment-273118 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 6 Marca 2013 quartz, jesli dasz do sosu make ziemniaczana, otrzymujesz efekt krochmalu, jednak przy startym ziemniaku tego nie masz, poniewaz nie jest tu dana sama ( czysta skrobia). Tez ciebie bardzo pozdrawiam, :grin: Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6860-imprezy-u-alltid/page/4/#findComment-273123 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alltid Opublikowano 6 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 6 Marca 2013 Z tartymi ziemniakami to dobry pomysł :idea: Muszę go wykorzystać :!: Inne warzywa używałam.Ziemniaki uwielbiam :grin: [ Dodano: Sro 06 Mar, 2013 22:50 ]trzeba mieć sprawny aparatJa robię zdjęcia telefonem :idea: :!: I nie mam zamiaru szukać mojego aparatu :grin: Cytuj Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6860-imprezy-u-alltid/page/4/#findComment-273140 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alltid Opublikowano 6 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 6 Marca 2013 Dla jasności napisz jeszcze jakiej mąki używałaś i w jaki sposób nią zagęszczasz swoje sosy. Jeśli można prosić oczywiście. :grin:Mąka pszenna. Sypię do sosu łyżeczką i szybko mieszam :grin: Zawsze mam mało czasu ma długie gotowanie :grin: Cytuj Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6860-imprezy-u-alltid/page/4/#findComment-273144 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 6 Marca 2013 Mąka pszenna. Sypię do sosu łyżeczką i szybko mieszamnie robią ci sie grudki ??? Ja odlewam łyżką trochę gorącego sosy, dodaje ciut gorącej wody i dopiero dodaje mąkę, ewentualnie trochę śmietany, intensywnie mieszam i dopiero dodaje do gara... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6860-imprezy-u-alltid/page/4/#findComment-273145 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 6 Marca 2013 takie mieszanie i sypanie mąki to u mnie zawsze były kluchy..Teraz tak jak pisze quartz..używam do zagęszczenia warzyw.. np. cukinii ,dyni... i ma to niezaprzeczalną zaletę.... minimum kalorii :grin: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6860-imprezy-u-alltid/page/4/#findComment-273148 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alltid Opublikowano 6 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 6 Marca 2013 nie robią ci sie grudki ???Nie robią :!: Sprawność się liczy :grin: Cytuj Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6860-imprezy-u-alltid/page/4/#findComment-273149 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alltid Opublikowano 6 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 6 Marca 2013 Teraz tak jak pisze quartz..używam do zagęszczenia warzyw.. np. cukinii ,dyni... i ma to niezaprzeczalną zaletę.... minimum kalorii :grin: To jest najzdrowsza metoda :grin: Nie zawsze mam czas na ciepłe potrawy i idę na skróty :grin: Cytuj Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6860-imprezy-u-alltid/page/4/#findComment-273150 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alltid Opublikowano 8 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 8 Marca 2013 Rosołek wołowy robię :grin: Mróz nadchodzi :grin: Makaron domowy potrzebuję :grin: Czekam na propozycje :grin: Cytuj Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6860-imprezy-u-alltid/page/4/#findComment-273448 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość quartz Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 8 Marca 2013 Podpiekasz wcześniej cebulę nad gazem aż do zwęglenia łupinki? Ja tak robię ale w sumie nie wiem czemu to ma służyć, na zasadzie że babcia tak robiła.Nie żartuj, że taka kucharka jak Ty nie wie jak zrobić makaron domowy. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6860-imprezy-u-alltid/page/4/#findComment-273451 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 8 Marca 2013 Dwa jaja na szklankę mąki lub 10 jaj na kg. :grin: Czasami wrabiam drobno posiekaną natkę pietruszki ( ładnie wygląda taki zielony no i smaczny). Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6860-imprezy-u-alltid/page/4/#findComment-273477 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alltid Opublikowano 8 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 8 Marca 2013 Nie żartuj, że taka kucharka jak Ty nie wie jak zrobić makaron domowy. :grin:Wiem jak zrobić, tylko nie lubię robić makaronu do rosołu.Kluski kładzione i lane owszem, bo mniej roboty :grin: Chyba go wypiję :grin: Cebulę podpiekam dla koloru rosołu, ale dzisiaj wrzuciłam z ciemną łupiną :grin: [ Dodano: Pią 08 Mar, 2013 21:27 ]Dwa jaja na szklankę mąki lub 10 jaj na kg. :grin: Czasami wrabiam drobno posiekaną natkę pietruszki ( ładnie wygląda taki zielony no i smaczny).To wpadnij do mnie z makaronem lub zrobisz na miejscu :grin: Cytuj Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6860-imprezy-u-alltid/page/4/#findComment-273499 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość quartz Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 8 Marca 2013 Doskonale Ciebie rozumiem. :grin: Zawsze można zrobić na zapas, podsuszyć w piekarniku do takiego stopnia, że da się dłużej przechowywać. Ale wtedy już się nie różni zbyt wiele od "sklepowych". :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6860-imprezy-u-alltid/page/4/#findComment-273504 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 8 Marca 2013 podsuszyć w piekarniku ale po co w piekarniku. Wystarczy poprostu pozistawic troche dluzej na zewnatrz, przetrzasujac odrobine, jesli nie ma sie wieszaka do makaronu.wyschnie i spokojnie bedzie "lezakowal" do czasu kiedy bedzie potrzebny. Tylko trzeba go przechowyuwac w plociennym woreczku. Alltid jesli niechcesz makaronu, to mozna tez taki rosol z ziemniakami zjesc(to Zbojecki sposob mojego slubnego :grin: , dla mnie rosol musi byc z makaronem). Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6860-imprezy-u-alltid/page/4/#findComment-273528 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 8 Marca 2013 Mój Teść też lubi rosół z ziemniakami oczywiście ugotowanymi oddzielnie . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6860-imprezy-u-alltid/page/4/#findComment-273530 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 8 Marca 2013 Mój Teść też lubi rosół z ziemniakami oczywiście ugotowanymi oddzielnie . tak, musza byc ugotowane oddzielnie. zapomnialam dodac, dziekuje Chudziak Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6860-imprezy-u-alltid/page/4/#findComment-273536 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 8 Marca 2013 Mój Teść też lubi rosół z ziemniakami oczywiście ugotowanymi oddzielnie .Kaszubi tak jadają :grin: Moje dzieci lubią z makaronem , ja wolę ziemniaczki :thumbsup: Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6860-imprezy-u-alltid/page/4/#findComment-273544 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 9 Marca 2013 A u nas z ziemniakami jadło się rosół ale taki na wędzonce ( przeważnie kości wędzone). A taki rosół jak Ty masz to tylko z domowym makaronem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6860-imprezy-u-alltid/page/4/#findComment-273548 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alltid Opublikowano 9 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 9 Marca 2013 mozna tez taki rosol z ziemniakami zjesc(to Zbojecki sposob mojego slubnego :grin:Taki rosół jadałam, jak mieszkałam na Mazurach u leśniczyn z Mazur :thumbsup: Gotowane ziemniaki w rosole były.Pokrojone były na duże części. Cytuj Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6860-imprezy-u-alltid/page/4/#findComment-273574 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alltid Opublikowano 9 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 9 Marca 2013 Dzięki Wam mam dziś sztukę mięsa z chrzanem i ziemniakiem gotowanym :grin: Do rosołu dodałam całego ziemniaka nierozsypującego się na 1 godz. Był cały do dziś. Pokroiłam go po podgrzaniu rosołu na talerzu :grin: :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6860-imprezy-u-alltid/page/4/#findComment-273623 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.