robespier Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Witam Szanowną brać ,mam zamiar upiec tort śmietanowy powiedzcie mi ile trzeba dodać do bitej śmietany żelatyny w proszku (bo w listkach u mnie brak) żeby się lekko ścięła a nie wyszło z niej ptasie mleczko pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6870-tort-smietanowy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Na 0,25 l śmietany dodaję 1 łyżeczkę żelatyny rozpuszczoną w małej ilości wody lub 2 śmietany fix. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6870-tort-smietanowy/#findComment-212365 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robespier Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 ja dodawałem jeden fix pewnie dlatego śmietana wychodziła za luźna ,zwiększę dawkę i zobaczymy co wyjdzie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6870-tort-smietanowy/#findComment-212497 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.