Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • 7 miesięcy temu...

Mój boczek: 5 dni marynowania, 5 dni suszenia w 8 stopniach. Nie miałem tych korzeni więc dałem gotową mieszankę 5 smaków. Efekt hmm... ładnie wygląda,ale dla mnie trochę za słodki. Przerobiłem go na smalec ze skwarkami.

Obrazek

Ja też spróbowałem zrobić ten specjał. Jedyną zmianę jaką zrobiłem w przepisie to zastąpienie pieprzu syczuańskiego, pieprzem cayenne. Jak dla mnie to taka ciekawostka. Kroję cieniutko i sobie przegryzam. Wyczówalna słodycz i ostrość pieprzu. I mój boczek jest o wiele ciemniejszy niż ten powyżej.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6892-larou-boczek-dojrzewaj%C4%85cy-po-chi%C5%84sku/page/2/#findComment-264442
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.