Barbarella Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Witam Wszystkich Miłośników wędlin, Nie było mnie długo na forum i w kraju również, ale szybko nadrabiam zaległości... Przyjechałam po kilku miesiącach tak złakniona polskiej kiełbasy, że trudno opisać. Już drugiego dnia zaopatrzyłam się w składniki, a po kolejnych dwóch rozkosz podniebienia :thumbsup: wynagrodziła mi czas rozłąki z moim hobby. Dziś zrobione szynki wraz z boczkiem peklowane na mokro. Pozdrawiam Wszystkich Mięsożerców-Pasjonatów i mam nadzieję, że wkrótce znów napiszę... Barbarella Cytuj Ze wszystkich słodyczy najbardziej lubię boczek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6897-smak-w%C4%99dzonek-po-d%C5%82ugiej-przerwie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 :grin: ciekawe te kiełbaski ,,okrągłe,, :thumbsup: szyneczki :thumbsup: :grin: :clap: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6897-smak-w%C4%99dzonek-po-d%C5%82ugiej-przerwie/#findComment-214901 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Kiełbaski super...chyba podpiekane...? :thumbsup: :clap: Z jakiego przepisu robiłaś ? Pozdrawiam serdecznie :grin: !!! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6897-smak-w%C4%99dzonek-po-d%C5%82ugiej-przerwie/#findComment-214902 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 :clap: :thumbsup: :thumbsup: :clap: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6897-smak-w%C4%99dzonek-po-d%C5%82ugiej-przerwie/#findComment-214907 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barbarella Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Miałam 2,88kg mięsa od łopatki dosyć chudej (nie dzieliłam na klasy, tylko kroiłam w kostkę ok. 2, 3cm) 0,4kg podgardla pół główki czosnkumaggipieprz czarny świeżo mielony mieszanka peklująca 55%peklosól i 45%sól w ilości 0,015kg/1kg mięsa Po dwóch dobach mielone na sitku ø5 (ponieważ oddałam moją maszynkę do przerobienia wraz z większym sitkiem :sad: , więc musiałam sobie poradzić z innym).Mimo wszystko wyszła bardzo dobrze i w środku ładnie związana oraz bez podcieków. :lol: Pozdrawiam Cytuj Ze wszystkich słodyczy najbardziej lubię boczek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6897-smak-w%C4%99dzonek-po-d%C5%82ugiej-przerwie/#findComment-214919 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Barbarella, Bardzo apetyczna kiełbasa Wędzonki jeszcze bardziej działają na mój zmysł :thumbsup: :thumbsup: Dziękujemy za przepis Pozdrawiam "opozycjonista".......... :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6897-smak-w%C4%99dzonek-po-d%C5%82ugiej-przerwie/#findComment-214937 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Barbarella, :thumbsup: :thumbsup: :clap: :clap: Piękna ta kiełbaska , u nas też takie podpiekane robią Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6897-smak-w%C4%99dzonek-po-d%C5%82ugiej-przerwie/#findComment-214941 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Barbarella, Gratulacje. Czy wyroby jeszcze są w lodówce? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6897-smak-w%C4%99dzonek-po-d%C5%82ugiej-przerwie/#findComment-215032 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barbarella Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Do Bagno: Ostatni kawałek kiełbasy wczoraj na kolację zjedliśmy, a pół boczku i ta większa szynka jest wciąż do dyspozycji.. Tak trzymam wszystko w lodówce owinięte w papier śniadaniowy i pergamin. Obserwowałam czy coś się dzieje z tak przechowywanymi kiełbasami i nie zauważyłam żadnych objawów psucia (1 tydzień od wędzenia). Oczywiście trochę podeschła, ale to oczywiste. Dziękuję za wszystkie posty i pozdrawiam. Cytuj Ze wszystkich słodyczy najbardziej lubię boczek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6897-smak-w%C4%99dzonek-po-d%C5%82ugiej-przerwie/#findComment-215252 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 witaj Barbarella kiełbasa klasa w klasie ^ małopolskiej ^ :wink: tak 3-maj.3-maj sięMarek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6897-smak-w%C4%99dzonek-po-d%C5%82ugiej-przerwie/#findComment-215305 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.