Plissken Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Witam, mam spore szynkowarki od Mirka, 3 kg każda. Do tej pory stosowałem do szynki parzonej osłonki poliamidowe. Największe jakie znalazłem to 150mm i do niej wchodzi mi ok. 2 kg wsadu. Czym, o średnicy większej niż 150 mm, mogę zastąpić osłonkę poliamidową w tym przypadku? Eksperymentowałem z workami do pieczenia, ale nie byłem zadowolony. Pozdrawiam, Plissken Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7010-co-zamiast-os%C5%82onki-poliamidowej/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Plissken, ja używam woreczków do zamrażania, są dosyć mocne i łatwo wyjmuje się z szykowara. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7010-co-zamiast-os%C5%82onki-poliamidowej/#findComment-222559 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacinto Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Plissken, ja używam woreczków do pieczenia (np. mięs)-do nabycia w kazdym markecie, mój szynkowar jest na 1kg Zawiązuję i dobrze się wyjmują. Można także przez dziurę wbić tam termometr. Jeśli masz duży szynkowar myślę,że możesz spróbować rękaw foliowy do pieczenia- można go ciąć na długość. Cytuj mój najsmaczniejszy blog http://najsmaczniejszy.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7010-co-zamiast-os%C5%82onki-poliamidowej/#findComment-222561 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Plissken, Masz szynkowary czy praski Jak praski to folia tez do nabycia u mira ale widzę ,że jej obecnie nie ma na sklepie (brak) http://www.wyroby-domowe.pl/folia-szynkowarow-c-75.html Możesz jak maż praskę użyć tego http://allegro.pl/folia-celulozowa-do-pieczenia-wedzenia-szer-48cm-i2415353673.html Znalazłem specjalnie do Ciebie :grin: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7010-co-zamiast-os%C5%82onki-poliamidowej/#findComment-222562 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Możesz użyć też "woreczków śniadaniowych". (najtańszych)Wydaje mi się że są więcej odporne na rysy, załamania i pęknięcia itp. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7010-co-zamiast-os%C5%82onki-poliamidowej/#findComment-222563 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Możesz użyć też "woreczków śniadaniowych". :shock: :shock: Nie nadają się Było pisane o tym Powód inna folia nie na wysokie tep. :wink: (chorobo twórcze) Wybacz Gregtom, Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7010-co-zamiast-os%C5%82onki-poliamidowej/#findComment-222565 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Tomajku. Są woreczki i woreczki. Jeśli mają napisane że można ich używać do styczności z żywnością, to powinny wytrzymać temperaturę parzenia wyrobów w szynkowarce.. (jeśli ich się trzymiemy).. p.s. Napewno reklamówka się do tego nie nadaje.. Masz racje.. Jeszcze coś.. Ryż też kupujemy w praktycznych woreczkach i gotujemy go a nie parzymy.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7010-co-zamiast-os%C5%82onki-poliamidowej/#findComment-222566 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacinto Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Moim zdaniem - z braku laku.. bezpieczny wybór to woreczki/rękaw do pieczenia - ma odpornośc do 220 stopni i certyfikat na kontakt z żywnością. Cytuj mój najsmaczniejszy blog http://najsmaczniejszy.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7010-co-zamiast-os%C5%82onki-poliamidowej/#findComment-222567 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Moim zdaniem - z braku laku.. bezpieczny wybór to woreczki/rękaw do pieczenia - ma odpornośc do 220 stopni i certyfikat na kontakt z żywnością. A jak zagotować wodę do 220 stopni ? W szynkowarce parzymy a nie pieczemy. :wink: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7010-co-zamiast-os%C5%82onki-poliamidowej/#findComment-222568 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacinto Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Gregtom, nie chodzi o to,zeby gotowac wode do 200 st (chociaz teoretycznie to mozliwe ) - tylko o to,ze podczas parzenie z tych woreczkow nie uwolni sie jakis trujacy trójhaxofenyloduplaksonian Cytuj mój najsmaczniejszy blog http://najsmaczniejszy.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7010-co-zamiast-os%C5%82onki-poliamidowej/#findComment-222574 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Folia celulozowa już jest. :grin: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7010-co-zamiast-os%C5%82onki-poliamidowej/#findComment-222579 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plissken Opublikowano 13 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Ja mam praski 3 kg takie: http://www.wyroby-domowe.pl/praska-stal-p-286.html Jeśli chodzi o rękaw do pieczenia to nie byłem z niego zadowolony, bo się rwał przy ładowaniu wsadu (Jan Niezbędny) i ogólnie kiszka. Co do folii celulozowej to są to arkusze, a nie rękawy? W rękaw się fajnie ładowało wsad, z jednej strony wiązałem i mogłem upychać i odpowietrzać. A jak stosować folię celulozową w arkuszu? Pozdrawiam, Plissken Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7010-co-zamiast-os%C5%82onki-poliamidowej/#findComment-222588 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Wykładasz folią preskę i ładujesz wsad.Po włożeniu mięsa zawijasz z góry folią i nakładasz docisk.Poza tym folia celulozowa jest grubsza od rękawa ze sklepu. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7010-co-zamiast-os%C5%82onki-poliamidowej/#findComment-222598 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.