awujotka Opublikowano 12 Czerwca Zgłoś Udostępnij #4001 Opublikowano 12 Czerwca Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/712-wyb%C3%B3r-nadziewarki/page/161/#findComment-1017831 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awujotka Opublikowano 12 Czerwca Zgłoś Udostępnij #4002 Opublikowano 12 Czerwca Ja zrobiłam bez koncentratu pomidorowego i z większą ilością kapusty. Następne będą z koncentratem. Dodatkowo dodałam czosnek granulowany do smaku. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/712-wyb%C3%B3r-nadziewarki/page/161/#findComment-1017832 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 12 Czerwca Zgłoś Udostępnij #4003 Opublikowano 12 Czerwca (edytowane) Jaką brodę sobie zapierdzielił, ale mikrofon ma gdzie przyczepić🤣 Edytowane 12 Czerwca przez BazylWidzew Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/712-wyb%C3%B3r-nadziewarki/page/161/#findComment-1017834 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3YAPAN Opublikowano 15 Czerwca Zgłoś Udostępnij #4004 Opublikowano 15 Czerwca W dniu 23.05.2025 o 19:19, awujotka napisał(a): ...czy amerykański LEM? https://www.amazon.com/LEM-Products-1606-Stainless-Vertical/dp/B01LWZ6AEI/ref=sr_1_5? No i pod wpływem Twojego postu, zakupiłem LEMa 5lbs, ale będzie za ok. 4tygodnie. Do tego wziąłem lejek kabanosowy 3/8" czyli 9,5mm wewnątrz rurki. Nie robiłem nigdy kabanosów, nie byłem pewny czy średnica jest dobra, ale natrafiłem na YT na film gdzie Amerykanin robił pepperoni sticks przez ten lejek, więc wziąłem. Zobaczymy czy ta nadziewarka poradzi polskim kabanosom bez dodatku wody. A jak ci się Twój LEM sprawuje? Nie ma luzów na rączce przy przekładni? Jak ogólnie wrażenia po kiełbaskach gołąbkowych, ma maszynka zapas mocy? Cytuj Uwielbiam polską kuchnię :-) mmmniam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/712-wyb%C3%B3r-nadziewarki/page/161/#findComment-1018465 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awujotka Opublikowano 16 Czerwca Zgłoś Udostępnij #4005 Opublikowano 16 Czerwca Zadajesz trudne pytania 😛 Jak narazie zrobiłam tylko gołąbkową, więc poszło gładko. Dzisiaj będzie parówkowa, więc też pójdzie lekko. Na pewno trzeba przymocować do blatu przy kabanosach. Ja takiej możliwości nie mam (blat równo z szafkami), więc będzie mocowana na stałe do kawałka granitu. Ja zamówiłam jeszcze dodatkowo zestaw lejków metalowych, czekam na dostawę. Oryginalny lejek plastikowy - ten najgrubszy - był uszkodzony. Luzów na rączce nie stwierdziłam, ale czy ja się na tym znam?  🤔 Ja dokupiłam jeszcze plastikowe części zamienne - tłok i uszczelki na tłok, tak na wszelki wypadek. Parówkowa będzie z 2,4 kg mięsa, zobaczymy jak pójdzie i czy na raz się zmieści. ale o tym wieczorem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/712-wyb%C3%B3r-nadziewarki/page/161/#findComment-1018629 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awujotka Opublikowano 16 Czerwca Zgłoś Udostępnij #4006 Opublikowano 16 Czerwca Obiecane serdelki. W pełni drobiowe. Do nadziewarki weszło 2,4 kg mięsa, i jeszcze był luz. Tak więc 2,5 kg można pakować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/712-wyb%C3%B3r-nadziewarki/page/161/#findComment-1018666 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3YAPAN Opublikowano 17 Czerwca Zgłoś Udostępnij #4007 Opublikowano 17 Czerwca W dniu 16.06.2025 o 21:27, awujotka napisał(a): Obiecane serdelki. W pełni drobiowe. Do nadziewarki weszło 2,4 kg mięsa, i jeszcze był luz. Tak więc 2,5 kg można pakować. Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź. Luzy to byś od razu wyczuła, bo ja na jednym filmie widziałem taki luz ewidentny, że ledwo co korba się trzymała, ale to chyba wadliwe przyszło od producenta. A A serdelki ładniutkie Ci wyszły, czym kutrowałaś? Cytuj Uwielbiam polską kuchnię :-) mmmniam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/712-wyb%C3%B3r-nadziewarki/page/161/#findComment-1018885 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awujotka Opublikowano 20 Czerwca Zgłoś Udostępnij #4008 Opublikowano 20 Czerwca W dniu 18.06.2025 o 01:50, 3YAPAN napisał(a): czym kutrowałaś? 3x mielone na makowym sitku. Z tym że drugi i trzeci raz po lekkim zamrożeniu. Mówiąc o luzie, miałam na myśli to, że jeszcze weszłoby trochę mięsa, miejsca było jeszcze ok. 3 cm wolnego od góry. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/712-wyb%C3%B3r-nadziewarki/page/161/#findComment-1019280 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.