PanBoczek Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 14 Września 2012 Gdybym mroziła smażoną cebulę to przede wszystkim zostałaby schlodzonanadal uważam, że lepiej przechowywać smażoną i suszoną cebulę.. Mrozi mnie nico podejście do shushi... mrożona cebula? czym to się różni od mrożonego wyrobo ala'japońskiego w sklepach? Na tajwanie używa się tego co smakuje, więc tej cholernej cebuli.. u Nas nie... cóż o czym to świadczy? Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7268-jak-zagospodarowa%C4%87-10-kg-cebuli/page/2/#findComment-237606 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 16 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 16 Września 2012 można pokroić w cienkie plasterki oprószyć mąką i zrumienić na głębokim oleju i osuszyć na bibule -otrzymujemy pyszną cebulkę prażoną. Dzisiaj w ramach dnia wolnego zrobiłem próbę z 4 cebul wyszło super tylko trzeba uważać na stopień zrumienienia jak przedobrzysz będzie gorzka. Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7268-jak-zagospodarowa%C4%87-10-kg-cebuli/page/2/#findComment-237944 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec202 Opublikowano 16 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 16 Września 2012 Hmm :rolleyes: co zrobić z 10 kg. cebuli :question: W moim domu rodzinnym jest niewielkie gospodarstwo , w tym roku cebula się urodziła , było jakieś 70 kg tak na oko może mniej , a może więcej , przechowuje się ją na strychu.Na zimę trzeba zabezpieczyć przed zmarznięciem. Jest zużywana na bieżąco , aż do skończenia zapasu. Teraz przepis na cebulę duszoną :thumbsup: -kilka cebul dużych 1-1,5 kg (z tego wyjdzie żarełka dla 4-6 osób)-cebulę obieramy i na pół , z połówek tniemy na pół-krążki około 5 mm-dajemy pół kostki masła , lub oleju do garnka , na roztopiony tłuszcz sypiemy cebulę , jak się zagrzeje cebula z tłuszczem podlewamy to wodą , na początek pół szklanki , i dusimy pod przykryciem , jak woda wyparuje ,a cebula jeszcze twarda to dolewamy ponownie.- przyprawy: papryka słodka , sól , pieprz (wegeta) można dać odrobinę koncentratu będzie w smaku kwaśnawe , bez koncentratu słodkawe.na koniec można rozbić z 3-4 jajka oczywiście można też to robić z dodatkiem wędliny dla mnie sama cebula + masło + dużo papryki słodkiej proszkowanej + sól i pieprz jest :thumbsup: ale można sobie kombinować Oj za dzieciaka to się tego jadło :grin: a wyglądem ma to przypominać bigos i kolorem też. Jak będę robił to dam fotkę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7268-jak-zagospodarowa%C4%87-10-kg-cebuli/page/2/#findComment-237957 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 16 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 16 Września 2012 W Dortmundowie 5 kg. worek cebuli kosztuje ok 6 zł. Czy można z niej zrobić jakieś przetwory.? pozdrawiam :wink: :wink: wiesz co zrob co chcesz :grin: wiecej takich tematow bedzie ok :idea: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7268-jak-zagospodarowa%C4%87-10-kg-cebuli/page/2/#findComment-237959 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 18 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 18 Września 2012 Szukam przepisu na małe, żółte marynowane w occie patisony. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7268-jak-zagospodarowa%C4%87-10-kg-cebuli/page/2/#findComment-238298 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.