Gość Gabi Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Robiłaś go cały czas pod przykryciem, bo taka fajna skórka Ci wyszła?Ostatnie 15min piekłam bez pokrywki. Radzio garnek jest wart tych pieniędzy :lol: . a garnek przyda Ci się do różnych potraw pieczonych bez tłuszczu.Mam nadzieję opracować parę potraw zrobionych w garnku. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/73-pieczywochleb/page/7/#findComment-50330 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izunia2007 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Gabi - chlebus ladny i wyrosniety co widac po dziurkach,ale mam jedno pytanie.Czy gora tego chlebka to nie jest tak naprawde dol w czasie jak go pieklas? Nie wiem czy jasno sie wyrazilam. Cytuj ZAPRASZAM NA MOJE STRONKI: www.chleb-i-inne-przepisy.blogspot.com i www.smacznie-i-zdrowo.blogspot.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/73-pieczywochleb/page/7/#findComment-50360 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gabi Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Nie wiem czy jasno sie wyrazilam.Zrozumiałam :lol: . Masz rację .Ale czy ma to znaczenie? Chleb był w trakcie stygnięcia i akurat dół sfotografowałam jako górę. Ale góra chleba była również wspaniale przyrumieniona . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/73-pieczywochleb/page/7/#findComment-50368 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Ale czy ma to znaczenie? Pewnie, że nie ma. Tak jest nawet lepiej, kształt jest bardziej "chlebowy" PS. Garnka w Auchan już nie ma Cytuj Pozdrawiam... Piotrek. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/73-pieczywochleb/page/7/#findComment-50378 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusy Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Czy ten garnek przed pieczeniem chleba,też trzeba namoczyć w wodzie?Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/73-pieczywochleb/page/7/#findComment-50393 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Jeżeli ktoś ma dostęp do ludzi sprzedających używane rzeczy z niemiec, to u nich trafić można taki garnek za 10 zł. Ja już kupiłem dwa, a po przejściach zostało mi 1,5 :devil: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/73-pieczywochleb/page/7/#findComment-50402 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 28 Grudnia 2008 to faktycznie atrakcyjna cena w porównaniu z ta http://www.allegro.pl/item507856926_garnek_rzymski_pieczenie_bez_tluszczu_od_ss.htmlno ale sa i tańsze ale i mniejsze http://www.allegro.pl/item513892259_nowy_garnek_rzymski_5l_dla_4os_od_bigmatt_ss_fv.htmlhttp://www.allegro.pl/item513892421_nowy_garnek_rzymski_3l_dla_3os_od_bigmatt_ss_fv.html Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/73-pieczywochleb/page/7/#findComment-50405 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izunia2007 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Nie wiem czy jasno sie wyrazilam.Zrozumiałam :lol: . Masz rację .Ale czy ma to znaczenie? Chleb był w trakcie stygnięcia i akurat dół sfotografowałam jako górę. Ale góra chleba była również wspaniale przyrumieniona . Znaczenia nie ma,bo tak jak napisalam wczesniej chlebus ladny.Tylko w takim razie gora wyszla Ci taka plaska,a chyba powinna byc wyrosnieta.Chyba ze ciasto bylo rzadkie.Pytam poprostu z ciekawosci,bo ogladalam duzo chlebow i mialy normalny chlebowy ksztalt. Cytuj ZAPRASZAM NA MOJE STRONKI: www.chleb-i-inne-przepisy.blogspot.com i www.smacznie-i-zdrowo.blogspot.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/73-pieczywochleb/page/7/#findComment-50530 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gabi Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Pytam poprostu z ciekawosci,bo ogladalam duzo chlebow i mialy normalny chlebowy ksztalt.Izunia , ale chcę Ci przypomnieć, że to był mój pierwszy chleb w tym garnku. Dopracowuję dopiero recepturę i konsystencję ciasta. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/73-pieczywochleb/page/7/#findComment-50532 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izunia2007 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Rozumiem Cie i zycze udanych eksperymentow Cytuj ZAPRASZAM NA MOJE STRONKI: www.chleb-i-inne-przepisy.blogspot.com i www.smacznie-i-zdrowo.blogspot.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/73-pieczywochleb/page/7/#findComment-50546 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anetka Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 2 Lutego 2009 Dzięki doświadczeniom mojej wędzarniczej siostry GABI - upiekłam chlebek w garnku rzymskim - chlebek "na oko ok" a w środku :rolleyes: jeszcze się okaże - ale na razie cieszę się ładnym kształtem - jakby coś nie tak będę próbować dalej nic nie jest doskonałe za pierwszym razem :grin: DZIĘKI siostro za rady :grin: Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/73-pieczywochleb/page/7/#findComment-54584 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gabi Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 2 Lutego 2009 DZIĘKI siostro za radyNo nie :devil:!" Uczeń przerósł mistrza " :grin: . Piękny bochen :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/73-pieczywochleb/page/7/#findComment-54586 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 2 Lutego 2009 Anetka, chlebek, smalec - jesteś okrutna! Ale jednak bardzo się cieszę, że Ci się tak chleb udał :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/73-pieczywochleb/page/7/#findComment-54587 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anetka Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 2 Lutego 2009 O tak tak bracia i siostry potrzebuję budulca moralnego - cukrujcie dalej - środek chlebka też wyszedł :!: :!: :tongue: Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/73-pieczywochleb/page/7/#findComment-54589 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gabi Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 2 Lutego 2009 środek chlebka też wyszedłWiedziałam :wink: . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/73-pieczywochleb/page/7/#findComment-54593 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 2 Lutego 2009 Witam.Anetka,to raczej Ty nas powinnaś budować, że nie taki "diabeł straszy" , bo jak patrzę na chlebek zrobiony przez Ciebie to właśnie się zastanawiam czy on Ci nie pomagał. :shock: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/73-pieczywochleb/page/7/#findComment-54594 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 3 Lutego 2009 Anetka..a z jakiego przepisu piekłaś? Piękny chlebuś!!!! :lol: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/73-pieczywochleb/page/7/#findComment-54627 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 3 Lutego 2009 Anetka!!!Cukrowaniu końca nie będzie.cuuuuuuuuudny i pyyyyyyyyszniutki zapewne!!!.Takich rzeczy nie należy ogladać przed śniadaniem,ani w trakcie,ani zapewne po śniadaniu! :grin: Gratulacje :lol: :lol: :lol: Wszyscy czekamy na wskazówki i przepis. :grin: Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/73-pieczywochleb/page/7/#findComment-54628 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anetka Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 3 Lutego 2009 Małgoś przepis od Gabi :blush: hm - :rolleyes: no nie wiem czy ja mogę go napisać - najprostszy z możliwych- ale wolę coby Gabi napisała bo to jej zasługa nie moja ja tylko potrzebowałam pochwał "na podniesienie z dołka" i egoistycznie pochwaliłam się swoim zamiast poczekać na autora :blush: Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/73-pieczywochleb/page/7/#findComment-54629 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 3 Lutego 2009 To teraz będziemy z Elą "molestować " o przepis Gabi :grin: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/73-pieczywochleb/page/7/#findComment-54630 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 3 Lutego 2009 Anetko! Jaki można mieć dołek -jak taki chleb Ci roośnie???? :lol: Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/73-pieczywochleb/page/7/#findComment-54631 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gabi Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 3 Lutego 2009 no nie wiem czy ja mogę go napisaćPisz kobieto pisz :lol: . To teraz będziemy z Elą "molestować " o przepis GabiJuż nie musicie :wink: :grin: 40 dag mąki chlebowej 3 dag drożdży 3/4 szklanki wody , mleka lub maślanki 2 płaskie łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 3 łyżki oliwy Całość wrzucam do maszyny , nastawiam program "ciasto". Wyrośnięte ciasto wyrabiam ,wsadzam do foremki do następnego wyrastania. Piec 10 min w tem.150°C , później 20 -40 min w tem 200°C. Ganka rzymskiego nie przykrywam przy pieczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/73-pieczywochleb/page/7/#findComment-54737 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #173 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Czy ktoś z was piekł chleb litewski ,ale nie z gotowej mieszanki.Chciałabym taki zrobić , znalazłam kilka przepisów w necie , ale mam co do nich wątpliwości. :devil: Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/73-pieczywochleb/page/7/#findComment-65559 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BROJLEREK Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #174 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 a moze tak chlebek na naturalnym zakwasie? Otoz zakwas tworzymy mieszajac zurek z maka zytnia. Koniecznie w glinianym garnku. Trzy dni i mamy naturalny zakwas. 1,5 l cieplej wody, 1 kg krupczatki, 0,5 kg maki zytniej, 4 lyzeczki soli, 1 szklanka otrab pszennych, 1 szklanka owsianki, 0,5 szkl. siemienia lnianego, 0,5 szklanki slonecznika,0,25 l barszczu bialego.Zakwas rozmacic dodac do wymieszanych skladnikow. Zostawic na noc. Chlebek wkladamy do wysmarowanych smalcem foremek /2 duze foremki/. Pozostawic na 1,5 godz. do wyrosniecia i pieczemy 50 min w tem.160 o. Rewelacja. SMACZNEGO Do nastepnego pieczenia pozostawiamy tzw. zaczyn chlebowy - maly kawalek ciasta chlebowego do sloika i do lodowki. Cytuj ja-Nina Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/73-pieczywochleb/page/7/#findComment-65563 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #175 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Chleb na drożdżach ma większą wartość odżywczą. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/73-pieczywochleb/page/7/#findComment-65567 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.