ziezielony Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Gdzieś w odmętach strony/forum był sposób na otoczkę z przypraw na wędzonkach.Kiedyś (wg wskazań) robiłem tak:Wędzonki wędziłem parę godzin.Se pifffko sączyłemBrałem żółtka- ubijałem, rozcierałem widelcem- aż miało takie bąble i bledło.Malowałem wędzonki tym żółtkiem- pędzel (ek) do tego służył.Zasypywałem, otaczałem w "bukiecie przypraw".Z powrotem do wędzarki- na parę godzin.Se pifffko dalej sącząc, wędziłem Wychodziło rewelka.Pytanie mam takie- czy są/macie SiB inne sposoby na takowe posypki?dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7591-otoczka-posypka-z-przypraw-tuning-w%C4%99dzonek/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 14 Grudnia 2012 a takie jajo to nie wpływało na czas przechowywania takiej wędzonki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7591-otoczka-posypka-z-przypraw-tuning-w%C4%99dzonek/#findComment-256339 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAREK-ZAN Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 14 Grudnia 2012 http://www.wedlinydomowe.pl/wedzonki/poledwice/1548-poledwice-wiosenne-wariacje-wojtka-minora Ja robię też z płatkami ostrej papryki zmielonej razem z pestkami,ale nie każdy lubi pikantne.Pozdrawiam. Cytuj Pozdrawiam MAREK-ZAN Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7591-otoczka-posypka-z-przypraw-tuning-w%C4%99dzonek/#findComment-256340 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 14 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 14 Grudnia 2012 osid, za długo to takie cuda nie leżakująNawet z ciekawości wrzuciłem z posypką do parzenia kawałek- i za dużo nie odpadło.Marek, to właśnie było zainspirowane Wojtkiem Minorem- dzięki za linkę Normalnie alchemia Jakieś inne sztuczki SiB mają? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7591-otoczka-posypka-z-przypraw-tuning-w%C4%99dzonek/#findComment-256346 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekk85 Opublikowano 1 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 1 Stycznia 2013 Ja natomiast robie szynke na szaro z przepisu babci.szynke pekluje w solance z soli kamiennej, majeranku, czosnku, pieprzu, ziela, liscia laurowego. Pekluje 4 dni solanka ok 9%. Nastrzyk w pierwszej fazie 100ml/kg.Po wyjeciu robie dziurki i wciskam tam pokawalkowany czosnek, parze. po sparzeniu jeszcze goraca objezdzam kostka smalcu aby rownomiernie sie pokryla, po czym obtaczam w majeranku i wieszam do ostygniecia. ta szynka to taka tradycja swiateczna w mojej rodzinie. Cytuj ...Kwestia smaku jest różna u różnych osób..._____________________________________http://swinskiekawaly.blox.pl/htmlmichal.pogorzelec@gmail.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7591-otoczka-posypka-z-przypraw-tuning-w%C4%99dzonek/#findComment-259559 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 1 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 1 Stycznia 2013 Misiekk85, poza niewątpliwą smakowitością takiej szyneczki nie prowadzisz procesu peklowania..... ty ją "tylko nasalasz"...... Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7591-otoczka-posypka-z-przypraw-tuning-w%C4%99dzonek/#findComment-259564 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.