Artur Dor Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 5 Stycznia 2013 może lekko nie chronologicznie ale zacznę tu umieszczać swoje wypociny różnorakiego rodzaju. Zacznę oo kiełbasy Chłopskiej - wszystko zgodnie z przepisem ilość nie powala na kolana ale jak zmarnuje 2kg mięsa to mały problem a jak poszło by do kosza 20 kg. to bym się popłakał i do tego 2 aromatyczne udka przepisu Dziadka Kiełbasa po nabiciu niech schnie w piwnicy przez 2 godz. 0 udka uwędzone Kiełbasa przed parzeniem W trakcie Reszta fotek wieczorem -teraz do wędzarni czas iść najważniejsze dla mnie, że zacząłem temat to i go pociągnę dalej Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 6 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 6 Stycznia 2013 dodatkowo zrobiłem wieniec schabowy wg przepisu z naszego forum i tak mi wyszedł: przed pieczeniem i po upieczeniu i do tego na zagryzkę Jakby ktoś z Was lubił ostre przyprawy to z czerwonej papryczki zakonserwowanej zrobiłem sublimator smaku - ostre to jak diabli :grin: tu widać papryczki przygotowane do miksowania po przemieleniu (blenderem) wychodzi pasta idealnie gładka w smaku piekielnie ostra Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/#findComment-260421 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roland Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Mi sie właśnie wczoraj skończyła pasta z papryki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/#findComment-260427 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 6 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Wczorajsze wędzenie - karczek 2,5 kg peklowany na mokro wg tabeli - wersja mniej słona - 6 dni w zalewie z nastrzykiem 210ml (szczykawka 100ml z igłą ), po nastrzyku masowanie - takie tam ugniatanie z głaskaniem około 10min i jeszcze po dwóch dniach ugniatanie i głaskanie. Przewracane codziennie, trzymane w lodówce w temp. 6-8 st C po wyjęciu z zalewy i umyciu przesznurowany - parzony zbliżenie Proszę powiedzcie mi co jest nie tak ?? zbliżenie zrobiłem, żeby pokazać miejsce gdzie nie doszła (nie spenetrowała) zalewa - myślałem, że taki wąski kawał mięsa nie potrzebuje specjalnych zachodów by zalewa weszła w każdy najdalszy zakątek zwłaszcza jak był nastrzyk i masowanko. Błąd zapewne jest po mojej stronie tylko gdzie ??? Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/#findComment-260492 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Błąd zapewne jest po mojej stronie tylko gdzie ??? może mięso było zwinięte podczas peklowania, źle nastrzyknięte, a tak ogólnie to jak na 6 dni to taki kawałek i bez nastrzyku pewno by się przepeklował, słoność odpowiednia? Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/#findComment-260494 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Według mnie nie dotarła solanka i jest niedopeklowane. Może niedokładnie zrobiłeś nastrzyk - ja staram się podawać solankę przede wszystkim do środka geometrycznego danego kawałka mięsa choć przy czasie jai stosuję i wielkości kawłków miesa nie mam , na szczęście , takich problemów. Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/#findComment-260495 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 6 Stycznia 2013 A czy Ty kolego zrobiłeś zalewę z peklosolą czy na samej soli? Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/#findComment-260504 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 6 Stycznia 2013 karczek 2,5 kg peklowany na mokro wg tabeli - wersja mniej słona - 6 dni w zalewie z nastrzykiem 210ml (szczykawka 100ml z igłą ), po nastrzyku masowanie - takie tam ugniatanie z głaskaniem około 10min i jeszcze po dwóch dniach ugniatanie i głaskanie. Przewracane codziennie, trzymane w lodówce w temp. 6-8 st C Napisz dokładnie jaką zrobiłeś solankę i w jakiej ilości tej solanki peklowało się mięsko , może to była sól a nie peklosól . Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/#findComment-260506 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 6 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 6 Stycznia 2013 mięso było w okrągłym stożkowym naczyniu szklanym, zalewa wg kalkulatora (wersja mniej słona) - ilość zalewy na 2,5 kg mięsa to 1,2l - zalewa zrobiona na 7 dni peklowania a mięsko w niej było 6 dni - za dużo zalewy w stosunku do wagi i mięsko luźno pływało (tak mi się wydaje)Z tym zawinięciem to może być to.Trzeba chyba zmienić pojemniki do peklowania na prostokątne do podłużnych mięs a okrągłe do okrągłych Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/#findComment-260507 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 6 Stycznia 2013 może to była sól a nie peklosól .Ponawiam pytanie :question: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/#findComment-260508 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 6 Stycznia 2013 za dużo zalewy w stosunku do wagi i mięsko luźno pływało (tak mi się wydaje) Tym bardziej powinno się zapeklować , jak peklosól była dobra to pozostaje sprawdzić wagę . Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/#findComment-260510 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 6 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 6 Stycznia 2013 peklosól 100g (60g peklosól + 40 g sól kuchenna drobna) a nastrzyku było 210ml - tak szprycowałem, aż wypływało mi obok igły (jak raz trysnęło to poleciało po całej kuchni) peklosól z intermarche do samej zalewy po nastrzyku dałem jeszcze przyprawy - ziele angielskie, liść laurowy, marianek - dużooo, pieprz czarny w kulkach, Solanka woda zagotowana, przestudzona dodana sól i peklosól - wymieszane ostudzone i zimne wstrzykiwane. Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/#findComment-260514 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Witam Artur Dor z twojego opisu, ewidentnie miałeś zatkaną igłę i tu powstało niedopeklowanie przy takich obiawach czynność nastrzyku trzeba powturzyć sprawdzając igłę,najlepiej zmień igłę na taką z wieloma otworami :grin: pozdrawiam Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/#findComment-260517 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 6 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 6 Stycznia 2013 wiesław gil zapewne napisałem niezbyt dokładnie obok igły w mięsie nie w połączeniu igła - strzykawka wystrzyknęło mi na kuchnie bo nacisnąłem tłok tak mocno, że nie zdążył płyn wejść w mięsień i wyleciał mi bokiem. Później jak trzymałem za igłę i wolniej naciskałem tłok było już ok planuje kupić taką z wieloma otworami - ale nie daje rady finansowo wszystkiego naraz kupić Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/#findComment-260526 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Artur Dor, dokładnie obok igły w miejscu wbicia,a przy mocniejszym naciśnięciu tłoka masz wszystko mokre dokoła ,i to jest objaw zatykania się igły podczas nastrzyku i nie dotarcja solanki tam gdzie powinna, przy stosowaniu tej igły którą posiadasz musisz robić to bardzo powoli z wyczuciem obserwując jak mięso się powiększa w trakcje wstrzykiwania solanki , wtedy masz pewność że solanka dotarła do środka :grin: w przyszłości proponuję kupić igłę która ma dziurki tylko po bokach ,jest idealna do nastrzyku,wiem że jest droga ale warto :grin: pozdrawiam Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/#findComment-260535 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 6 Stycznia 2013 planuje kupić taką z wieloma otworami zwykłą igła i strzykawką 20ml też można nastrzyknąć robię tak osobiście i nie ma problemu z tym. U Ciebie przyczyną być prawdopodobnie solanka 60/40 i złe nastrzyknięcie. Nie doczytałem ile nastrzyków robiłeś. Nie wiadomo czy na całej długości występuje niedopeklowanie czy tylko w pewnych częściach. Jak widać na zdjęciu mięso jest niedopeklowane ok 2cm od krawędzi, co w peklowaniu 6 dniowym nie powinno mieć miejsca. Widać z tego że mięso było zwinięte ale przy dobrym nastrzyku nie jest to problem., chociaż z drugiej strony pisałeś że pływało swobodnie. :rolleyes: Sól do peklowania używam ostatnio taką samą i nie miałem problemu. Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/#findComment-260542 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Od dawna juz nie miałem szarego oczka , w wyrobie , zdarzało mi sie na poczatku , własnie przy nastrzykiwaniu jednootworowa igła ( lekarska ) mimo ze był to najwiekszy rozmiar jaki był dostepny w aptece , szybkośc wstrzykiwania powodowała tez takie "wystrzały " na zewnątrz,podejrzewam ze koniec igły zatrzymany w tłuszczu nie potrafi przepchnać przez niego solanki,która łatwiej znajduje ujscie wzdłuz igly , po zastosowaniu igły wielootworowej wmontowanej do pistoletu od kompresora , cały komplet podłaczony do małego opryskiwacza 3 litry , wyraznie widac jak kawałek miesa jest nastrzykiwany ( widac jak sie podnosi przy wstrzyknięciu ) , dłuzej tez pekluje w mniejszej temperaturze ( 3-4 stopnie ), Proponuje wydłużyc czas peklowania lub zmniejszyc porcje objetosciowo , z praktycznych wzgledów pekluje kawalki od 1000 -1500 g , duze kawałki karówki dzielę na pól , latwiej parzyc wyrób , krócej lezy w lodówce ( szybciej schodzi ), zawsze jest swiezo sparzony , zależy to też oczywiscie od wielkosci rodziny.Moze tez zawiódł skład mieszanki peklującej ,nie nie wiem jaka jest data jej produkcji, ale sprawdz to , wilgoć i przekroczenie teminu stosowania moze zmienic jej własności,nastepne pytanie po jaki czasie od rozrobienia mieszanki peklującej zacząłeś nastrzyk ,ja po rozpuszczeniu peklosoli w wodzie stosuje ja dopiero po 12 godzinach ( roztwór stoi w pojemniku , az azotyny dobrze sie rozpuszczą) taki sugerował moj wuj masarz wykwalifikowany , zwłoka nic nie kosztuje , a efekty może lepsze.Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/#findComment-260543 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 6 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Pacan Wojciech termin przydatności to 10.2013r, produkcji 07.2010.suchutka, przesypuje się przez palce - jak dawałem do mieszanki to super żadnych grudek. zrobiłem solankę i jak tylko była zimna to nastrzyk - praktycznie od razu. Chyba jednak zmniejszę porcje tak do 1.5kg max. jak sugerujesz. Możesz mi podesłać albo tu albo na pw fotkę Twojego zestawu ?? Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/#findComment-260551 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 6 Stycznia 2013 nie umiem wysłąc na fotosiku , za małe zdjecia , ale zaraz posle Ci zestawy przekroje na emaila .Pozdrawiam Wojtek Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/#findComment-260554 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Ja nastrzykuję też strzykawką 100 mililitrów (taką do karmienia) z adapterem i igłami do iniekcji w wymiarze 1,4 mm , i nieraz miałem kłopot z zapchanymi igłami szczególnie przy boczku i karkówce. Jedynym rozwiązaniem jest mieć zapas drożnych igieł które wymieniamy w miarę potrzeby, a do przepychania idealnie nadaje się długa igła która jest w komplecie z wenflonem.A jeżeli chodzi o sól azotynową, to jak będziesz we Wrocławiu, to na ul Kwiskiej kup sobie peklosól w Żuk - Polu (hurtownia masarska). Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/#findComment-260555 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Miro ma w sklepie strzykawki i igły z bocznymi otworami http://www.wyroby-domowe.pl/strzykawki-igly-nastrzykiwarki-c-74.html Używam tej igły za 22 zł. Trzeba tylko dopytać, czy końcówka strzykawki jest gwintowana. Ja w swojej (nie od miro) sam zrobiłem gwint. Nastrzyk robię drugiego dnia peklowania. Nigdy szarego oczka nie miałem. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/#findComment-260558 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Nastrzyk robię drugiego dnia peklowania. Nigdy szarego oczka nie miałem. ja robię nastrzyk od razu po rozmieszaniu soli w wodzie o temperaturze pokojowej i też nie miałem :wink: Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/#findComment-260559 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 6 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Pacan Wojciech Wojtku doszło do mnie. Wielkie dzięki PePe na Kwiskiej_Zuk-pol i na Robotniczej_Cis-pol - muszę się kiedyś tam wybrać i pooglądać co mają i zobaczyć jakie ceny. Radek. nie bardzo wiem po co gwint i gdzie on jest przydatny - w strzykawce nie ma miejsca na gwint - chyba, że w nastrzykiwarce. Czemu robisz nastrzyk 2-giego dnia ?? Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/#findComment-260568 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 6 Stycznia 2013 nie bardzo wiem po co gwint i gdzie on jest przydatny - w strzykawce nie ma miejsca na gwint - chyba, że w nastrzykiwarce. Czemu robisz nastrzyk 2-giego dnia ?? Igła do nastrzyku ma wewnętrzny gwint, i nakręcasz igłę na końcówkę strzykawki. A nastrzyk robię drugiego dnia, bo tak jak już wyżej napisałem. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/#findComment-260570 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Artur Dor, Jesli przeczytałes moj email , ja tez robie nastrzyk póżniej , gwint jest pootrzebny by wykonac takie urzadzenia jak ja mam , jest ono lepsze niż strzykawka ,mozesz zastosować mniejszy opryskiwacz , ponadto igłe po nastrzyku trzeba dobrze wypłukać inaczej zostanie w nneij sól i nie będzie drozna. Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/#findComment-260571 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.