pawcioneptun Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 16 Marca 2013 dziś moja żona upiekła przepyszna babkę cytrynowa a oto jej efekt pracy [ Dodano: Sob 16 Mar, 2013 21:21 ]zostały juz tylko zdjecia, bo babka znikła juz w niewyjaśnionych okolicznościach hehe Cytuj Sztuką w kuchni jest zrobić coś z niczego... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7991-ciasto-babka-cytrynowa-mojej-%C5%BCony-pychotka/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 16 Marca 2013 pawcioneptun, a gdzie przepisik :wink: Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7991-ciasto-babka-cytrynowa-mojej-%C5%BCony-pychotka/#findComment-275197 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcioneptun Opublikowano 16 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 16 Marca 2013 pawcioneptun, a gdzie przepisik :wink: proszę bardzo 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru kostka masła lub margaryny pół szklanki mleka 4 jajka proszek do pieczenia 18 gram skórka z calej cytryny rodzynki wykonanie: masło lub margaryne utrzeć z cukrem i jajkami dodać mąkę wymieszana z proszkiem i mleko nastepnie skórkę z cytryny startą na drobne wiórki na koniec rodzynki, dokładnie wymieszać. piec w formie do bab lub keksówce przez ok 70 min w temp 180 st C smacznego Cytuj Sztuką w kuchni jest zrobić coś z niczego... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7991-ciasto-babka-cytrynowa-mojej-%C5%BCony-pychotka/#findComment-275212 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 16 Marca 2013 piec w formie do bab lub keksówce przez ok 70 min W/g mnie 70 min to trochę za długo... ciasto ucierane pieczemy 45-50 min.. no chyba że się mylę . Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7991-ciasto-babka-cytrynowa-mojej-%C5%BCony-pychotka/#findComment-275214 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcioneptun Opublikowano 16 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 16 Marca 2013 W/g mnie 70 min to trochę za długo... ciasto ucierane pieczemy 45-50 min.. no chyba że się mylę . właśnie rozmawiałem z żoną i faktycznie masz rację teraz mamy piec elektryczny i piekła 50 min ale przepis ma jeszcze gdzie piekla na gazowym i wtedy robila 70 min moze zalezy od kuchenki, dzieki za cenna uwagę Cytuj Sztuką w kuchni jest zrobić coś z niczego... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7991-ciasto-babka-cytrynowa-mojej-%C5%BCony-pychotka/#findComment-275215 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 16 Marca 2013 właśnie rozmawiałem z żoną i faktycznie masz rację teraz mamy piec elektryczny i piekła 50 min ale przepis ma jeszcze gdzie piekla na gazowym i wtedy robila 70 min moze zalezy od kuchenki, dzieki za cenna uwagę _________________Bardzo dużo zależy od piekarnika.. najlepiej przed wyjęciem sprawdzić patykiem.. :wink: Tak czy inaczej Babka wygląda bardzo smacznie :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7991-ciasto-babka-cytrynowa-mojej-%C5%BCony-pychotka/#findComment-275216 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariaJolanta Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 19 Marca 2013 super babka bardzo fajnie wygląda a napewno jeszcze lepiej smakuje, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7991-ciasto-babka-cytrynowa-mojej-%C5%BCony-pychotka/#findComment-275804 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.