Maxell Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Polecam ten artykuł: http://kuchnia.wp.pl/fototematy/436/1/1/najczestsze-bledy-popelniane-przy-grillowaniu.html Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8113-najcz%C4%99%C5%9Bciej-pope%C5%82niane-b%C5%82%C4%99dy-podczas-grillowania/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marian Ciunel Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 W związku z tym artykułem nie możemy grilować żadnych kupowanych kiełbasek.Trzeba robić samemu bez peklosoli , tylko na soli , wędzarnicza brać górą !!! Cytuj Maryś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8113-najcz%C4%99%C5%9Bciej-pope%C5%82niane-b%C5%82%C4%99dy-podczas-grillowania/#findComment-282090 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zastanawia mnie ten aspekt Na ruszt nie wrzuca się też mięsa mrożonego, tylko świeże może ktoś to uzasadnić prosto dla zwykłego chłopa :grin: Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8113-najcz%C4%99%C5%9Bciej-pope%C5%82niane-b%C5%82%C4%99dy-podczas-grillowania/#findComment-282113 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Marian Ciunel, możesz grilować kupną tylko że białą Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8113-najcz%C4%99%C5%9Bciej-pope%C5%82niane-b%C5%82%C4%99dy-podczas-grillowania/#findComment-282183 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Marian Ciunel, możesz grilować kupną tylko że białą Niestety ale nie koniecznie Podstawa - czytać skład! Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8113-najcz%C4%99%C5%9Bciej-pope%C5%82niane-b%C5%82%C4%99dy-podczas-grillowania/#findComment-282192 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marian Ciunel Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Te fachowcy do białej też dają peklosól . Cytuj Maryś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8113-najcz%C4%99%C5%9Bciej-pope%C5%82niane-b%C5%82%C4%99dy-podczas-grillowania/#findComment-282203 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Jak szkodliwość grillowania peklowanego mięsa ma się do tego stwierdzenia : .... udowodniono, że w czasie dwugodzinnego grillowania emitowanych jest tyle szkodliwych substancji, ile z... 220 tysięcy papierosów. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8113-najcz%C4%99%C5%9Bciej-pope%C5%82niane-b%C5%82%C4%99dy-podczas-grillowania/#findComment-282204 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Te fachowcy do białej też dają peklosól . Jeśli biała, to tylko na NaHCl. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8113-najcz%C4%99%C5%9Bciej-pope%C5%82niane-b%C5%82%C4%99dy-podczas-grillowania/#findComment-282205 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 NaHCl.To już wolę peklosól. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8113-najcz%C4%99%C5%9Bciej-pope%C5%82niane-b%C5%82%C4%99dy-podczas-grillowania/#findComment-282210 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 bendetto, ja odczytuję to najlogiczniej jak sie da nie wrzucasz na rozgrzany grill zamrożonego steka tylko rozmrożony Wysoka temperatura=krótki czas obróbki a rozmrożenie i usmażenie trwa znacznie dłużej Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8113-najcz%C4%99%C5%9Bciej-pope%C5%82niane-b%C5%82%C4%99dy-podczas-grillowania/#findComment-282212 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Sorry. Miało być NaCl Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8113-najcz%C4%99%C5%9Bciej-pope%C5%82niane-b%C5%82%C4%99dy-podczas-grillowania/#findComment-282213 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dorau Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 A próbowaliście zamiast grilowania wędzenie? Np. zamiast pstrąga z grila podajemy pstrąga wedzonego, zamiast udek grilowanych - wędzone, macie takie sprawdzone potrawy, które możnaby zaserwować na wędzowisku? Cytuj i jest elegancko... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8113-najcz%C4%99%C5%9Bciej-pope%C5%82niane-b%C5%82%C4%99dy-podczas-grillowania/#findComment-282224 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 A próbowaliście zamiast grilowania wędzenieja próbowałem ostatnio jak wpadła do mnie rodzinka wszyscy byli zachwyceni bo grila ma każdy a wędzarnie tylko JA, i chyba to co napisałeś tylko się da wędzić tak „na szybko”, bo peklowanie ryb, drobiu i serów trwa 1 dzień i można w dym wsadzać, poza tym jeśli masz wędzarnię sterowaną + DG to prawie nic nie musisz robić !! wkładasz na 3-4H i zapominasz a potem obiadek na świeżym powietrzu jak się patrzy i chyba tak na szybko to tylko to mi przychodzi do głowy, nooo jeszcze jakaś 1-2 dniowa kiełbasa może, parzenie w plenerze na kuchence elektrycznej, też fajna sprawa, bo na zewnątrz a nie nudno w domu przy stole Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8113-najcz%C4%99%C5%9Bciej-pope%C5%82niane-b%C5%82%C4%99dy-podczas-grillowania/#findComment-282226 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Błędy podczas grilowania można podzielić na segmenty:A. Niedoborowe:1. niedobór alkoholu2. niedobór surówek i sałatek3. niechlujstwo Głównego GastronomaB. Nadmiarystyczne1. nadmiar żarcia2. nadmiar alkoholu3. przerośnięta ambicja Głównego GastronomaC. Aspekty Zła i Głupoty1. Złe towarzystwo2. Czysta Głupota Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8113-najcz%C4%99%C5%9Bciej-pope%C5%82niane-b%C5%82%C4%99dy-podczas-grillowania/#findComment-282227 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 może ktoś to uzasadnić prosto dla zwykłego chłopaRóżnica między mięsem świeżym a mrożonym (naturalnie następnie rozmrożonym) jest w strukturze tkanki. Co za tym idzie mięso rozmrożone traci "soki" i produkt grillowany może być mniej soczysty. A próbowaliście zamiast grilowania wędzenie?My już od zawsze dajemy wędzone ryby, kurczaki i inne mięsa na grill(nawet rozmrożone). Tyle że zapakowane w folie alu i nie nad żarem, tak aby po leciutku się podgrzewały na boku. Nowi goście dziwią się zawsze jak to tak aromatycznie sie ugrillowało. Ci inni zawsze się dopytują czy wędzonki będą. :lol: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8113-najcz%C4%99%C5%9Bciej-pope%C5%82niane-b%C5%82%C4%99dy-podczas-grillowania/#findComment-282228 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 bendetto, ja odczytuję to najlogiczniej jak sie da nie wrzucasz na rozgrzany grill zamrożonego steka tylko rozmrożony roger, tak to sobie tłumaczyłem :rolleyes: tylko nie bardzo chce mi się wierzyć żeby ktoś mrożone grillował. :rolleyes: Różnica między mięsem świeżym a mrożonym (naturalnie następnie rozmrożonym) jest w strukturze tkanki. Co za tym idzie mięso rozmrożone traci "soki" i produkt grillowany może być mniej soczysty. Darino, chodziło mi raczej o szkodliwość grillowania rozmrożonego mięsa czy taka istnieje ? Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8113-najcz%C4%99%C5%9Bciej-pope%C5%82niane-b%C5%82%C4%99dy-podczas-grillowania/#findComment-282231 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.