Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8113-najcz%C4%99%C5%9Bciej-pope%C5%82niane-b%C5%82%C4%99dy-podczas-grillowania/
Udostępnij na innych stronach

W związku z tym artykułem nie możemy grilować żadnych kupowanych kiełbasek.Trzeba robić samemu bez peklosoli , tylko na soli , wędzarnicza brać górą !!!
Maryś

Zastanawia mnie ten aspekt

 

Na ruszt nie wrzuca się też mięsa mrożonego, tylko świeże

może ktoś to uzasadnić prosto dla zwykłego chłopa :grin:

Zapraszam na mój blog na FB

 

http://bit.ly/Swojskie_Jadlo

 

17218319_1419130924810406_74944440254938

 

 

Marian Ciunel, możesz grilować kupną tylko że białą
W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.

Marian Ciunel, możesz grilować kupną tylko że białą

Niestety ale nie koniecznie :( Podstawa - czytać skład!

Piksiak

Jak szkodliwość grillowania peklowanego mięsa ma się do tego stwierdzenia :

 

.... udowodniono, że w czasie dwugodzinnego grillowania emitowanych jest tyle szkodliwych substancji, ile z... 220 tysięcy papierosów.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Te fachowcy do białej też dają peklosól .

Jeśli biała, to tylko na NaHCl.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

NaHCl.

To już wolę peklosól. ;)

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

bendetto, ja odczytuję to najlogiczniej jak sie da nie wrzucasz na rozgrzany grill zamrożonego steka tylko rozmrożony ;)

Wysoka temperatura=krótki czas obróbki a rozmrożenie i usmażenie trwa znacznie dłużej ;)

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Sorry. Miało być NaCl

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

A próbowaliście zamiast grilowania wędzenie? Np. zamiast pstrąga z grila podajemy pstrąga wedzonego, zamiast udek grilowanych - wędzone, macie takie sprawdzone potrawy, które możnaby zaserwować na wędzowisku?
i jest elegancko...

A próbowaliście zamiast grilowania wędzenie

ja próbowałem ostatnio jak wpadła do mnie rodzinka :) wszyscy byli zachwyceni bo grila ma każdy a wędzarnie tylko JA, i chyba to co napisałeś tylko się da wędzić tak „na szybko”, bo peklowanie ryb, drobiu i serów trwa 1 dzień i można w dym wsadzać, poza tym

jeśli masz wędzarnię sterowaną + DG to prawie nic nie musisz robić !! wkładasz na 3-4H i zapominasz  a potem obiadek na świeżym powietrzu jak się patrzy ;) i chyba tak na szybko to tylko to mi przychodzi do głowy, nooo jeszcze jakaś 1-2 dniowa kiełbasa może,

parzenie w plenerze na kuchence elektrycznej, też fajna sprawa, bo na zewnątrz a nie nudno w domu przy stole

Błędy podczas grilowania można podzielić na segmenty:

A. Niedoborowe:

1. niedobór alkoholu

2. niedobór surówek i sałatek

3. niechlujstwo Głównego Gastronoma

B. Nadmiarystyczne

1. nadmiar żarcia

2. nadmiar alkoholu

3. przerośnięta ambicja Głównego Gastronoma

C. Aspekty Zła i Głupoty

1. Złe towarzystwo

2. Czysta Głupota

:)

może ktoś to uzasadnić prosto dla zwykłego chłopa

Różnica między mięsem świeżym a mrożonym (naturalnie następnie rozmrożonym) jest w strukturze tkanki. Co za tym idzie mięso rozmrożone traci "soki" i produkt grillowany może być mniej soczysty.

 

A próbowaliście zamiast grilowania wędzenie?

My już od zawsze dajemy wędzone ryby, kurczaki i inne mięsa na grill(nawet rozmrożone).

Tyle że zapakowane w folie alu i nie nad żarem, tak aby po leciutku się podgrzewały na boku.

Nowi goście dziwią się zawsze jak to tak aromatycznie sie ugrillowało.

Ci inni zawsze się dopytują czy wędzonki będą.

 

:lol:

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

bendetto, ja odczytuję to najlogiczniej jak sie da nie wrzucasz na rozgrzany grill zamrożonego steka tylko rozmrożony ;)

roger, tak to sobie tłumaczyłem :rolleyes: tylko nie bardzo chce mi się wierzyć żeby ktoś mrożone grillował. :rolleyes:

 

 

Różnica między mięsem świeżym a mrożonym (naturalnie następnie rozmrożonym) jest w strukturze tkanki. Co za tym idzie mięso rozmrożone traci "soki" i produkt grillowany może być mniej soczysty.

Darino, chodziło mi raczej o szkodliwość grillowania rozmrożonego mięsa czy taka istnieje ?

Zapraszam na mój blog na FB

 

http://bit.ly/Swojskie_Jadlo

 

17218319_1419130924810406_74944440254938

 

 

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.