dyzio Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 8 Maja 2013 Czy ktos z koleżeństwa ma przepis na takową ? Ja mam, ale nie do końca jestem przeświadczony, czy to babaka piaskowa. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8151-babka-piaskowa/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 9 Maja 2013 Czy ktos z koleżeństwa ma przepis na takową ? poszukaj w tym temacie https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=9263&highlight=prodi%BFa Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8151-babka-piaskowa/#findComment-284054 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 21 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 21 Maja 2013 Nie do końca jestem przekonany, że to piaskowa. Przepis od Babuni Ważymy 3 albo lepiej 4 jajka. Do żółtek dodajemy tyle samo cukru /w tym dwie torebeczki cukru waniliowego/ i ucieramy kogiel mogiel. Dodajemy masło /tyle samo/ i ucieramy dalej. Nastepnie dodajemy przesianą mąkę /tyle samo/ z dodatkiem jednego proszku do pieczenia i ucieramy dalej, ale już nie za długo. Następnie dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy. Przy końcu mieszania dodajemy w/g zanania wiórki lub płatki migdałowe, aby przyjemnie chrzęściło między zębami podczas delektowania się. Na wierzch polewa z cukru pudru i soku z cytryny. /najlepiej, kiedy jeszcze ciepłe/ Dietetyczne to ono nie jest, ale no cóż. Wszystko z umiarem. Smacznego !!! Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8151-babka-piaskowa/#findComment-285460 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 21 Maja 2013 Nie do końca jestem przekonany, że to piaskowa. Dyzio, możesz spać spokojnie - z technologicznego punktu widzenia ciasto należy do grupy ciast biszkoptowo-tłuszczowych , a potoczne pojęcie "piaskowa" odnosi się właśnie do tej grupy ciast.... Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8151-babka-piaskowa/#findComment-285463 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.