Michał Koperski Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #426 Opublikowano 18 Lutego 2015 Michał a Ty odpiszesz na moją wiadomość? ????? wiesz miałem zablokowaną skrzynkę - zbyt pełna ale posprzątałem. Może coś nie doszło. Napisz jeszcze raz. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/18/#findComment-405389 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 18 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #427 Opublikowano 18 Lutego 2015 Żeby nie wypaść z formy machnąłem trochę korbaczy, zapakowałem też Goudę która porządnie obeschła, palcówkę która jest... mniam... mniam... i 2 kawałki chorizo Korbacze po godzinnej solance poszły do obsuszenia.Wyjąłem też z solanki kolejną goudę (po lewej) do obciekania a z pod prasy przyniosłem cheddar'a (po prawej) którego proces cheddaryzacji tym razem zrobiłem od A do Z wg. przepisu. Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/18/#findComment-405572 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muniek123 Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #428 Opublikowano 19 Lutego 2015 (edytowane) Te sery to prawdziwy majstersztyk. Od jakiegoś czasu przymierzam się do zrobienia korbaczy, powiedz czy trudno wyciąga się tak równe nitki jak twoje? Edytowane 19 Lutego 2015 przez muniek123 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/18/#findComment-405595 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 19 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #429 Opublikowano 19 Lutego 2015 Te sery to prawdziwy majstersztyk. Od jakiegoś czasu przymierzam się do zrobienia korbaczy, powiedz czy trudno wyciąga się tak równe nitki jak twoje?Trzeba trochę tych nitek machnąć, choć jak wyczujesz o co biega i będziesz pilnym uczniem to tak jak Pis zrobisz równiutkie za pierwszym podejściem Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/18/#findComment-405604 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #430 Opublikowano 19 Lutego 2015 Kolego KURP wyczyść skrzynkę bo nie można PW wysłać do Ciebie Cytuj http://www.boxgarage.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/18/#findComment-405607 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #431 Opublikowano 19 Lutego 2015 Żeby nie wypaść z formy machnąłem trochę korbaczy,... Przy takim przerobie ciężko Ci będzie wypaść z formy Rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/18/#findComment-405619 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 19 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #432 Opublikowano 19 Lutego 2015 Kolego KURP wyczyść skrzynkę bo nie można PW wysłać do Ciebie Już wyczyściłem Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/18/#findComment-405644 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #433 Opublikowano 19 Lutego 2015 No piękne te twoje smakołyki Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/18/#findComment-405645 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #434 Opublikowano 19 Lutego 2015 Kurp, już nie mogę wytrzymać z tymi korbaczami. Nigdy nie jadłem, ale niestety nie wiem kiedy do Polski zawinę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/18/#findComment-405715 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #435 Opublikowano 19 Lutego 2015 Trzeba trochę tych nitek machnąć, choć jak wyczujesz o co biega i będziesz pilnym uczniem to tak jak Pis zrobisz równiutkie za pierwszym podejściem Jak będziecie robić w Gąsiorowie to pisze się na szkolenie Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/18/#findComment-405737 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #436 Opublikowano 20 Lutego 2015 ziomek :D :D to żeś mnie rozśmieszył tym,,pisaniem,, na szkolenie jestem bardzo ciekawy tego Twojego szkolenia :D Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/18/#findComment-405803 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #437 Opublikowano 25 Lutego 2015 Sylwek - zrobiłem ciasto na korbacze - mleko się odpowiednio nie przykwasiło, próbka - nie idzie, ciągnąć, teraz dałem do ciepła do kuchni - czy do jutro masa będzie dobra? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/18/#findComment-407453 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #438 Opublikowano 25 Lutego 2015 Jeśli wygniotłeś ciasto to spróbuj je zostawić do ukwaszenia - ale może być ryzyko że zakwaszenie pójdzie w taką stronę że nawet jak je wyciągniesz to przy wędzeniu mogą być lejące (spadać z kija). Dzwoniłem ale żeś gdzieś polaz. Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/18/#findComment-407460 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #439 Opublikowano 25 Lutego 2015 Dzwoniłem ale żeś gdzieś polaz. Na piłce byłem ... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/18/#findComment-407462 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #440 Opublikowano 9 Marca 2015 Wyczyść skrzynię... bo nie mam rozpoczętej z Tobą rozmowy, a kartki leżą..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/18/#findComment-410924 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dosia20011 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #441 Opublikowano 28 Marca 2015 taaadaaaammm.....wreszcie wyszły Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/18/#findComment-416479 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #442 Opublikowano 28 Marca 2015 B.ładne . Moze je troszkę podwędzic ? Gratulacje . Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/18/#findComment-416502 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dosia20011 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #443 Opublikowano 28 Marca 2015 dziękuję może kiedyś uwędzę ale osobiście smakują mi takie nie wędzone .To dzięki Sylwkowi jak jemu się udały to mnie za 3-cim razem też Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/18/#findComment-416514 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 28 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #444 Opublikowano 28 Marca 2015 (edytowane) dosia20011 super, to się nazywa internetowa nauka kręcenia korbaczy (lub jak wolisz korespondencyjna) Teraz to ja muszę nauczyć się pleść podwójne warkocze Ja ostatnio też troszkę korbaczy przywędziłem (z 50litrów mleka) wyszło jakieś 4,6kg jest już powtarzalność i to jest najważniejsze Edytowane 28 Marca 2015 przez KURP Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/18/#findComment-416518 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dosia20011 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #445 Opublikowano 28 Marca 2015 Sylwek pszę bardzo http://wpina.pl/pin/958 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/18/#findComment-416532 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #446 Opublikowano 28 Marca 2015 (edytowane) Kurp , jak dobrze zapleciesz to wyjdą z tego pejcze Pozdrawiam Edytowane 28 Marca 2015 przez Pacan Wojciech Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/18/#findComment-416552 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #447 Opublikowano 28 Marca 2015 Kolejny poziom wtajemniczenia: lina do "bandżi" Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/18/#findComment-416555 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dosia20011 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #448 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Sylwek powiem ci że wziełam się na sposób i do wody potem do solanki wkładam wkłady żelowe zamrożone nie trzeba chłodzić w lodówce i oczywiście wyrób na święta Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/18/#findComment-417504 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #449 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Sylwek powiem ci że wziełam się na sposób i do wody potem do solanki wkładam wkłady żelowe zamrożone nie trzeba chłodzić w lodówce i oczywiście wyrób na święta Dosia - piękne i takie równe Super, podoba mi się Jak widać kręcenie korbaczy nie jest takie trudne Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/18/#findComment-417608 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dosia20011 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #450 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Dzięki Sylwek i jeszcze kawałeczek ciasta i można święta zaczynać-WESOŁYCH ŚWIĄT Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/18/#findComment-417933 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.