Anuś Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 5 Października 2013 Składniki 6 kg buraków6 dużych cebul6 ząbków czosnkuZalewa 6 szklanek wody1.5 szklanki octu (można dodać więcej ja dałam 2 szklanki )3 łyżki soli2 szklanki cukru15 ziaren pieprzu15 ziaren ziela angielskiego10 gożdzików5 liści laurowychWykonanie Buraki ugotować w skórce, obrać i zetrzeć na grubej tarce. Cebulę drobno pokroić a czosnek przepuścić przez praskę. Warzywa zalać gorącą zalewą pozbawioną przypraw i odstawić na 24 godziny. Potem odsączyć z nadmiaru zalewy, włożyć do słoików i pasteryzować 15 minut. Pozostały sok wlać do małych słoiczków i też pasteryzować. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8594-buraki-z-czosnkiem/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wies Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 5 Października 2013 przepraszam jaki ocet [ ile procentowy ] ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8594-buraki-z-czosnkiem/#findComment-305219 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 6 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 6 Października 2013 przepraszam jaki ocet [ ile procentowy ] ?10 % ocet Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8594-buraki-z-czosnkiem/#findComment-305249 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 9 Października 2013 Aniu, czy te przyprawy dodajemy do przygotowania zalewy i czy te "nie rozpuszczalne" póżniej dodajemy do słoiczków? Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8594-buraki-z-czosnkiem/#findComment-305878 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandolini Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 9 Października 2013 6 kg buraków 6 dużych cebul 6 ząbków czosnku Iście diabelski przepis Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8594-buraki-z-czosnkiem/#findComment-305881 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 9 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 9 Października 2013 Aniu, czy te przyprawy dodajemy do przygotowania zalewy i czy te "nie rozpuszczalne" póżniej dodajemy do słoiczków?zbig .... te składniki co się nie rozpuszczą ... to po zagotowaniu wyrzucamy, bo Nam się pieprz albo goździk gdzieś w zębach ''zawieruszy'' :D wystarczy ich aromatu już w samej zalewie... 6 kg buraków 6 dużych cebul 6 ząbków czosnku Iście diabelski przepis diabelski przepis .... od diabła w spódnicy :tongue: Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8594-buraki-z-czosnkiem/#findComment-305893 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 9 Października 2013 Dzięki Aniu, Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8594-buraki-z-czosnkiem/#findComment-305900 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.